Çok İşim Var Çok...

Mayıs 31, 2010

Zaten hiç azaldığı yok ya bu işlerin.


Ay sadece ev kadınıyım yine de bu hal. Bir de çalışsam herhalde hiçbirşeye yetişemeyecektim artık.


Sokağa çıkma mevsimi açıldı ya artık yıka ütüle dur. Buna bir de bahçe çapalama mevsimi de eklenince benim ütü işim hiç bitmiyor Allahtan.


Yarın Metehan'ın mezuniyet balosu var. Ne anlamı varsa. Biz ilkokuldan mezun olurken ne güzel diploma töreni hazırlamıştık. Rondlar, korolar, folklor gösterisi falan. Hâlâ aklımdadır. Şimdi balo kıyafetleri giyip dolanacak kızlar ve yaşlarından büyük edalarla efelenecek erkekler , bir gece için üç günde büyüyecek kızlara elbise almaya uğraşacak aileler, tabi kuaföre dökülecek paralar falanla mezuniyet olacak... Pöh... Neyse ki oğlum var da kot pantolon üzeri gömlek ve jöle ile masrafsız idare edeceğiz.


Gelibolu'ya gittik Cuma günü. Bir ara fotoğrafları koyarım artık. Gece yolculuğu, bozulup duran araba, her durduğumuz yerde koşturan, uyumayacağım diye direnen 30 çocuk... Daha yorgunluğu atamadım üzerimden. Zaten İzmir'e gideli de fazla olmamıştı. Leyleği havada gördüm diyordum ki gerçekten de gördüğüm geldi aklıma, dur onun fotoğrafını koyayım.


Herkese günaydın.


Enerji dolu bir haftaya açılsın sabahımız...

Benzer yazılarım

2 Yorum yap

  1. Ah o balolar ah! Benim iki kızım var ya iki kez yaşamıştım. Sonunda güzel oldu, ama o hazırlık safhaları var ya, gerçekten çok zor.
    Bir de küçük kızımın balo,koro ve tiyatro(Fareli Köyün Kavalcısı'nı ingilizce oynamışlardı ilkokul mezuniyetinde) bir arada olunca çok yorulmuştum. Bak hala hatırlıyorum. Ekonomik boyutunu yazmıyorum artık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Neyse ki benim oğluşlarım var, biraz jöle, bir papyonla hallettik işlerimizi :D

    YanıtlaSil