Pamuk İpliği

Ağustos 28, 2009

Geçen hafta bir tanıdığımızın kızı burada kaza geçirmişti. Babası Can'ı aramış, o da hastaneye gidip ilgilendi. Annesi babası burada olduğunu bile bilmiyorlarmış. Kız erkek arkadaşıyla buluşmaya geliyor, motosikletle giderken virajı alamıyorlar. Biri 18 diğeri 17 yaşında. Beyin sarsıntısı olabilir diye bir müddet hastanede kaldı kız ama neyse ki iyileşti.

Bizim de motosikletimiz vardı ama o ara yirmili yaşların sonuna geliyorduk. 18 yaşındaki bir çocuğa yarış motosikleti almak ne derece doğru, nasıl böyle birşeyi yapabiliyor aileler bilmiyorum. Bir de diğer tarafı var ki, çocuklar şu anda dizimizin dibinde. Yarın nerede olduklarını hiçbir zaman tam olarak takip edemeyeceğiz. Allah'a emanetler hepsi.

Gerçi burnumuzun dibinde de olsalar ne fark ediyor ya. Bilgiç düşüp dudağını yardığında yanıbaşımdaki sandalyede oturuyordu, ben de ona yemek yediriyordum. Sadece seyredebildim.

Dün akşama ne demeli. Ben bahçeye ot yolmaya çıkarken, Can da çocuklarla maç yapmaya gitti. Daha 15 dakika olmadı ki beni çağırdı. Sesi çok sakin geldiği için korktum doğrusu. Çünki ne zaman çok sakin sesi çıksa birşey var demektir. Sen bit kadar çocuklarla maç yaparken topa bas, düş. Başını yere çarp. Kocaman bir şişlik kafada. Hemen buz koyduk. Ama birazdan "Ben nerede düştüm?" , "Basket sahası neredeydi?" diye sorular sorunca ödüm koptu doğrusu.

Bu kadar ince bir ip işte bizi herşeye bağlayan. Daha fazlası değil. Keyifli bir akşamüstü, neşeyle bahçeye çıkıyorsun. Ve ip kopabiliyor.

Neyse ki biz şanslıymışız. Korkunç bir baş ağrısı dışında bir sorunumuz kalmadı...

Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Hep derler ya büyüyünce daha zor diye.Sanırım en çok bu durumları kastediyor anne babalar...
    Ve çok geçmiş olsun...
    Umarım şimdi daha iyidir Can bey...

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım çok geçmiş olsun. Bazen benim eşimde alalım diyor motorsiklet ama ben korkup istemiyorum..

    YanıtlaSil
  3. Canım çok geçmiş olsun. Motorsiklet olayına hiç girmeyeyim ben :( benim erkek kardeşimin yarış motorsikleti var ve bizim şehirdeki motorsporları başhakemi. sürekli motorsiklet üstünde. evlenince durulur dedik ama gelin ondan da deli çıktı. şimdi bebeği anneme bırakıp karı koca motorsikletle gezmeye çıkıyorlar. annemin ve benim aklım çıkıyor onlar dönene kadar yaaa...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Banucum. Valla hafta sonunu bayağı zor geçirdik ama şimdi iyi.

    Teşekkürler Boogie. Motosikleti ben de çok seviyorum yaş ilerledikçe daha ürker oldum sanki :)

    Sağol Owl. Can'la bizim de vardı motosikletimiz. Hatta arabamız yoktu o ara, market alışverişine onunla giderdik :) Motosikletin çantasından Yumoş çıkardı. Adamın sert motosikletçi imajını yumoşla yumuşatıyordum :D Sonra aile kalabalıklaşınca motosiklet uzun bir süre bahçe süsü olarak durdu. Ardından da satıldı :)

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun Handan..Herşey an meselesi aslında. Bazen ne kadar dikkat edilse veya ne kadar basit gibi görünse de çok can'lar yanabiliyor...

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil