Biz Kadınlar Karışırız Bazen

Mayıs 18, 2024

 

Geçen yaz çok ağladım, çok dağıldım, çok karıştım. Öyle dağıldım öyle karıştım ki anlatamam..

Hiçbir nedeni yoktu üstelik. Nedeni olsa çözümü bulursun, benimkisi bir anda üzerime çöktü hiç yoktan. Nefes alamadım, her şey üzerime üzerime geldi. Olduğum kadından sıkıldım, nefret ettim ama onunla yaşamam gerekiyordu. Sonra kendimi saldım. Bana ne olduysa dışarıdan değil kendi vücudumdan olmuştu. Hormonlarım değişiyordu. Vücudum başka bir döneme hazırlanıyordu. Bu arada beyin kimyam karışmıştı. Her ne kadar kendimizi pek bir şey sansak da beynimizin iki maddesinin değişmesi bütün karakterimizi yerle bir edebiliyor.


Durdum. Bıraktım. Ağladım ağladım ağladım. En çok da bu şarkıyla ağladım. Ne ağladım. It's all good now dediği yerde başka ağladım. Kulaklığımı taktım, Stray Kids 'i açtım, dinledim, yattım. En elzem şeyleri yapıp yatmaya devam ettim. Bu bir koza Handan dedim kendime. Bu bir koza ve sen harika bir yere çıkacaksın buradan.

Yarım yüzyılı geride bıraktığında sanki yaşanacak her şeyi yaşamışsın gibi bir his geliyor üzerine. Gelmesin.   Öyle masalsı bir şey ki hayat, hâlâ bir sürü güzel heyecanlar seni sarıp sarmalayabilir.

I was afraid of letting go of you
But I had to let go of you
It's all good now

Sana da anlatmak istedim bunları. Belki ergensin ve kendine ne olduğunu anlayamıyorsun, bir kozadasın ve başkalaşıp çıkacaksın, belki menopoza girmek üzeresin ve kendine ne olduğunu anlayamıyorsun, bir kozadasın ve başkalaşıp çıkacaksın, belki hayatın seni sürüklediği yerde kayboldun, durup yüreğine bak , yolunu bulacaksın, belki gürültüler arasında kendi sesini kaybettin, durup yüreğine bak duyacaksın.. En kayıp olduğun zamanlarda en sevdiklerine tutun. Müzik, kitap, doğa, uyku, sevgilin, çocukların, resim, gezi , arkadaşların, neyse o. Belki de bilmiyorsundur hâlâ kendi sevdiğinin ne olduğunu, dene bir bir ve keşfet ruhuna giden yolu .

Ben buldum mu her şeyi ? Hayır tabii ki. Ama çok kaybolduğumda durup kendime, hayır kaybolmadın, olman gereken yerdesin, burası seni gideceğin yere götürecek diyorum. Hayat hâlâ önünde serili ve çok güzel.

Yine çok uzattım. Buraya kadar okumayı başardıysan bana bir çiçek ver, sana kocaman sarılacağım 🌷


Not: Bu sabah instagrama yazdığım yazı burada da dursun istedim. Şarkıyı merak edenler fotoğrafıma tıklayarak ulaşabilirler. Türkçe altyazı seçeneği de var videonun. Ben sözleri olanı paylaştım ama  siz  videoklibini de bulup izleyin, harika bir klip. 

Benzer yazılarım

14 Yorum

  1. Çoğu yazın bana iyi geliyor ama bu ağlattı beni ve çok iyi geldi, iyi ki varsın 💕🧿

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben Ceren sevgiler benden de bence hayat bitene kadar hatta son saniyesinde bile sürprizlerle dolu hayatta dünya da çok büyük çok derin çok katlı 💐

    YanıtlaSil
  3. Birkaç yıl önceki ben geldi bunları okuyunca aklıma. Şu an yeniden o günlere dönmemek için çok çabalıyorum. Sözleriniz umut verdi bir yandan. Ne zaman gelirse gelsin yeniden toparlanabiliriz değil mi? Hayat bana daha başından çok zor geliyor. Yapmam beklenen, yapmak istediğim, yapmak istemediğim her şey çok zor ve karmaşık. Ama bu düşünceler de düzelecek yakında umarım. 🌸 Çiçeğimi de bırakayım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlanabiliriz tabi. Umut her zaman var. It's all good now 🫂

      Sil
  4. Bu dönemi de kolaylıkla geçirmek lazım yürüyüş benim dağınıklığımda toparlandığım nokta.🌷🌷🌷

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hepimizin kendimize en iyi gelen şeyi bulup ona sarılması lâzım.

      Sil
  5. Bir kaç sene önce geçtim böyle bir dönemden. Çok şükür atlattım. Allah sabır veriyor ve bi şekilde atlatıyorsun ama izi kalıyor. 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi en sonunda geçecek. Aslında geçerken bana öğrettiklerini seviyorum:)

      Sil
  6. Çiçek koymayı beceremedim kalp olurmu. Hülya

    YanıtlaSil
  7. Güzel günlere 🌷🌷🌷

    YanıtlaSil