Her Gece Bir Yazı Yazsam Dedim

Mart 23, 2023

Dedim de başlayamıyorum.


Bu akşam Japonya yolunda olmayı plânlamıştım. Uçaklarda yer olmayınca gidemedim. Sakura mevsimi diye mi bu kadar dolu uçaklar bilemedim. Vardır her işte bir hayır. 

Sahura çok var, sabah erken kalkıp  Bilgehan 'ı yolcu edene kadar uyumam dedim. Can'ın sabah beşte uçuşu olunca o plân da yattı. Onu yolcu edip yatarım artık .

Kitabım önümde bekliyor ama elim gitmiyor. Magda Szabo'nun Katalın Sokağı'nı okuyorum. Başı çok karışık geldi. Kişiler, hayal mi gerçek mi ne olduğunu anlayamadığım olaylar. Geri gidip tekrar okudum falan. Neyse en azından kişilerin kim olduğu oturmaya başaldı. Daha önce iki kitabını okumuştum bu yazarın. Seviyorum kitaplarını. 

Bugün Kahve Zamanı ve Yürekten Kaleme şekerleriyle uzun bir aradan sonra buluştuk. Çok iyi geldi. Blog dünyası hayatıma ne güzel insanlar kattı / katıyor :)

Geçen sene bu zamanlar taşınmak üzereydim. O evde başıma geleceklerden habersizdim henüz. Ama ayaklarım geri geri gidiyordu. Başımıza gelecekler içime doğduğu için mi ağlayıp duruyordum yaksa ağlayıp durduğum için mi başımıza geldi olanlar karar veremedim henüz. Ama onca karmaşa, sıkıntı, üzüntünün peşinden ilk görüp penceresinin manzarasına aşık olduğum evdeyim ya, evrenin işleyişi çok ilginç. Yere çatal düşecek diye gerildiğim, yataktan hırsız gibi parmak uçlarıma basarak sahura kalktığım ramazandan sonra nihayet düzgün adımlarıma ve her gelen sesi bana bağırıyorlar gibi algılamamaya başlamama mutluyum.

Karman çorman bir odada kulağımda kulaklık omzumda buzla bacak bacak atmış spotifyın kendi kafasına göre çaldığı bilimum klasik müziğimsi şey dinliyorum. Dimash'la başlamıştı ama her sese döndü peşinden :)

Huzurlu, kalabalık sofralı, sevdiklerimizle birlikte, bereketli, güzel bir ramazan olsun.  Kendimizi bulalım. Yaşadığımızdan ve yaşamadığımızdan utanmayı bir kenara bırakıp sadece yaşayalım. Bize verilen her günün tadını çıkartmayı unutmayalım . Bir sürü saçmalık oluyor dünyada. Evet görmezden gelmemize imkân yok ama sürekli onlara odaklanıp kendimizi kaybetmenin de kimseye faydası yok. Bir durup silkelenelim. 



Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Hayırlı ramazanlar Handan bereketli, sağlıklı, huzurlu olsun inşallah. hülya

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı Ramazanlar canım benim, Allah kabul etsin <3
    Keşke her gece bir yazı yazsan: sahur günlükleri :) Her gün kısacık yazmak bana öyle iyi geldi ki, tavsiye ederim... Japonya o zaman ya bugün ya yarın eli kulağındadır? Ansızın "yer boş gelin" diyorlar ve gidiyor musun yani? Öyle anladım ya da umdum diyelim :) Haydi iyi seyahatler şimdiden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ceren. Evet yazmak gibi bir isteğim var , bakalım yapabilecek miyim :)

      Yok, öyle demiyorlar, benim her gün havaalanına gidip bakmam gerekiyor ama şimdilik iptal oldu. Metehan ayarladığım otele gidip Kyoto'da kendisi gezecek. Doğumgününe de bir milango buldu, o gün de Osaka'ya gidecek. Bol bol fotoğraf çek dedim, paylaşırım artık buradan.

      Sil
  3. Hayırlı ramazanlar arkadaşım

    YanıtlaSil