Can'a Dedim ki Haydi Kahvaltıya Dışarı Çıkalım

Mart 02, 2017

Anacım hafta içi Can'ı nerde buldun demeyin. Benim adamın iş saatleri karışık. Dün gece yoktu örneğin. Ama bu sıralarda da çok boş günü var, emekli gibi başıma kaldı. Bi git, yüzümü eskitiyorsun diyorum, nerdeeee :)

Neyse, baktım evde ekmek bitmiş. Kalkıp bakkala gitmektense dışarı kahvaltıya gitmek daha cazip geldi, gelmez olaydı .

Hayalimde deniz kıyısı vardı, Paşalimanı'ndaki Beltur tesislerini gözüme kestirmiştim. Ama hava kapalı ve soğuk olunca dışarıda oturmak pek mümkün gözükmedi, içerisi de bir gürültü bir gürültü. Hem denizi zor görüyorum hem gürültü. Zaten kahvaltı servisi de yok, attık kendimizi dışarı.

Karşısındaki Fethi Paşa Korusu'na gidelim dedik. 

Dedik de orası da inşaat alanı olmuş. Velhasıl kahvaltının yegâne güzel şeyi ucuza gelmiş olasıydı. O da gürültü ve ufukta deniz manzarasıyla birleşince pek hayalimdekine yaklaşamadı.

Dün Validebağ Korusu'nda gezerken Can şuraları azıcık düzenleseler diyordu, aman sakın ha ellemesinler diye cevaplamıştım onu. Bugün Fethi Paşa Korusun'da düzenlenmiş hali gördü. 

Her yer beton, her yer yol falan. Ağaçların altına çim döşemişler...

Şöyle bir düşündüm. Köpekler yayılmış yatıyorlar çok güzel de kuşlar ne yapacak orada ? Çünkü yukarıda ellenmemiş bölümde bir sürü kuş ağaç altlarındaki toprakta bir şeyler eşeliyorlardı.  Bütün dengeleri alt üst etmekte üzerimize yok.. Doğal hayatmış, canlılarmış umurumuzda değil, sadece kendi totomuz. Bırak kardeşim, elleme. Dökme betonu ,yolu deli gibi. Ağaçların altında çimen olmaz ki zaten ormanlarda, nerde görülmüş ..

Anlayacağınız birileri küpünü dolduruyor, memleketimdeki yegâne iş parklar bahçeler, yol kenarlarına dikilen ot felan zaten. 

Bir de son olarak her yerde gözümüze sokulan evet pankartlarına baktıkça bir tarafımın tepesi atıyor. Kardeşlerim, canlarım, o lanet olası pankartlara bakıp da aman da ben oyumu değiştireyim diyen hiç kimse yokken sen niye benim paramı oraya akıtıp duruyorsun ki ? Çok mu paramız var. Vergi öderken canımız çıkıyor bizim yahu. Bir de üzerine yola ayrı para ödüyoruz, hastaneye ayrı, elektriğe ayrı, suyun gelişine ayrı gidişine ayrı.. Yeter ..

Gördüğünüz gibi huzurlu ve keyifli kahvaltı hayallerinden nerelere gelmiş bulunmaktayım :)

Neyse biz fotoğraflarıma bakalım.


Ağacın en tepesindeki devasa örümcek ağları nedir ?


Ona bakarken yakaladığım şirine ne demeli, görebildiniz mi?


Bizim otoparkta burnumun dibinde, sesini hep duyuyordum da kendilerini yakalayamamıştım henüz :)



Korudaki yegâne sevdiğim köşe..


Ah o eski evlerin güzelliği hiçbir şeyde yok..


Tepeden deniz manzarası. Karşı kıyıdaki çirkin binaları görmemek için yakına yakına bakıyoruz.



Bir iki artiztik çekim.



Dediğim çimenler. İtinayla döşenmiş. Tabi buna da şükür ağaçları komple kesip her yere beton da dökebilirlerdi...

Neyse, işte böyle.

Ama daha çektiklerim bitmedi. Bu sefer yakın yakın baştankara ve kızılgeldan kuşlarım da var üstelik. O da sonraya kalsın. Bu söylenmelerin altında güme gitmesinler :D

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Artiztik çekim olarak adlandırdığınız çalışmalarınız, harika!!! :)

    YanıtlaSil
  2. Ah be Handan'cım, o ahşap ev var ya, çocuktum anneannemin evi böyle bir eve bakardı, kocaman bahçe içinde ama bakımsızdı, kimseler yok muydu öyle bir şey. Yıllar sonra internetten aradım çünkü ismi Yağcıların Köşkü'ydü, kundaklamışlar yanmış kül olmuş:(((of ki of...korular beton olmuş ha? Yazıklar olsun, iyi ki ne rahmetli annem, ne anneannem o köşkün yandığını görmedi:( ben bile üzüldüm bir çocukluk anım gitti:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim babaannemin evi de yıkıldı yıkılacak vaziyette Müjde, o kadar da çok varisi var ki herkes yıkılsın diye bakıyor..Oysa ne hatıralar var içinde..

      Sil
  3. yaa fotoğraflarınız harika ama Handancım :)

    biz de daha yeni düzenlenmeye başlarken oradaydk, bir çok yere ulaşım imkansızdı, patika yolları düzenleniyordu. çok merak ediyordum ne hale gelecek diye..

    geçen cumartesi yine üsküdar daydık. gidecektik ama üşendik oraya yürümeye, güzel olmadığına üzüldüm açıkçası. severdim orayı :( biz genelde kahvaltımızı fethipaşa'ya gitmeden opera binasının biraz ilersinde bulunan Kahve Dehasında yapıyoruz. En üst katı ideal bir yer, mekan da temiz hani, tavsiye ederim. Hatta grupanya da 15 tl'ye kahvaltı tabağı indirimi uygulamışlar. nacizane tavsiyemdir, tabak oldukça doyurucudur da :)) eğer giderseniz sufleli sıcak çikolatasını da tatmadan çıkmayın derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patika yollar bile o kadar büyük ki Büşra. Kocaman araba geçecek kadar yollar. Bir de inşaat devam ediyor sesler gürültüler. Keşke biraz daha bakir bıraksalarmış. Belki yukarılara daha az el sürerler.

      Kahve Dehası'nı bloğunda yazmıştın sen, değil mi, inan bugün aklıma geldi,arayıp ismini bulmaya üşendim :) Neyse,adam burnumun dibinden ayrılmıyor,bir dahakine de oraya gideriz :D

      Sil
  4. Tüm olumsuzluklara rağmen bu keyifli görüntüleri yakalayıp bizlerle paylaştığın için teşekkürler. İnsan güzel olanı yok etmeye neden bu kadar meyilli anlayabilmiş değilim. Oysa doğanın güzelliği fotoğraflardan bile insana huzur veriyor.
    Ah o evlerin birinde oturmayı ne kadar isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok isterdim Sade. İnsan o kadar bencil ki herşey ona göre olsun istiyor, diğerleri ne yapacak umrunda bile değl,ne yazık ki..

      Sil
  5. Dediğin gibi birileri küpünü dolduruyor. Bahar geliyor ya, her yerde park, bahçe, yol düzenlemeleri var. Geçen sene yol ortalarına, kenarlarına diktikleri fidanları söküp yenilerini dikiyorlar. İnanılmaz. Tabelalar konusunda da haklısın:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten inanılmaz Sezer, memlekette bir tek söke boza yol,park ve birbirinden çirkin apartmanlar yapılıyor :( Tabelalar da cabası.

      Sil
  6. en sondaki köpekler ne tatlılar yaaa, ne güzel seviyorlar birbirlerini :)))))

    sevgileeerr,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çimlere yayılmış tam keyif modundaydılar Pınar :)

      Sil
  7. Ben senin neden depresif olduğunu iyice anladım şimdi,evet evet anladım 😜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladın di mi, buna bir de üç erkeği ekle Sevda, daral daral geliyorlar bana sağdan sağdan :)

      Sil
  8. Handan, o örümcek ağı değil. Çam kese böceği adı verilen bir parazit. İstila ettiği ağacı, yukarıdan aşağıya doğru kurutuyor. Bununla mücadele için bütçe yok denmişti. Beton, çim atacaklarına ağaçları kurtarsınlar, kaldı ki insan ve hayvan sağlığı için bu parazitler büyük tehlike taşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek hayırlı birşeye benzemiyordu zaten Burcu, söylesiğin iyi oldu. Yöneticimizle konuştuk, aradım ama belediyeden gelmediler hâlâ diyor. O kadar yüksekte ki biz ne yapabiliriz bilmiyorum. Bütçeler otoban kenarında saksıda çiçek yetiştirmeye gidiyor sanırsam :(

      Sil
  9. Resimler çok güzel ama kahvalti hayalettigin gibi olmadi diye üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kahvaltı hayalim gümledi Derya ama neyse fotoğraf çektim en azından :) Teşekkürler :)

      Sil
  10. Yalnız, ekmek almaya üşenip kahvaltıya dışarı gidilmesi, çorap alayım derken, pantolona uymadı deyip takım elbise alıp çıkmak gibi olmamış mı ?, ama Handan ama ya, Mahsuru yoksa gülümsedim :-)))
    Eskiden o Beltur tesisi çok favori yerimde, sonra benzer hislerle bıraktık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekmek yoksa pasta yiyelim dediydim Aze ama ayvayı yedik anacım :D

      Sil
  11. offf... Hepsi cok güzel ama özellikle o kalpli agac resmine bayildim! O arkadakilerle cok enteresan olmus, sanki onlar yapmislar gibi ya da onlar tüm agaca isimlerini kaziyan sevgilileri temsil ediyorlar gibi. Kendi icinde hikayeler anlatan, ya da bakinca kafada hikayeler olsturan fotolara bayiliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o fotoğrafı çok sevdim Ayşe. Artık sadece görünenin ötesinde birşeyler yakalamak istiyorum. Burada da başarmışım ki sen aklımdan geçeni görmüşsün :) Çok sevindim :)

      Sil