Oradan Buradan

Temmuz 03, 2016


Balkondaki kumru yine kaptırmış yumurtalarını.

Çocukların kıyafet dolaplarını düzenlemeyi başardım. Çantalar, bavullar, deniz malzemeleri,kayak kıyafetleri.  Topu topu üç beş kere kullanılan ama saklanması gereken şeyler yeniden düzenlenip yerleşti.

Bilgehan' ın okula kaydını yaptırdık ama içimde bir hüzün var. Çok değil üç sene önce Metehan'ı mutlulukla kaydettirdiğimiz okullar bugün ne durumda bilinmiyor. Oysa oğluşum iki üç tanesi hariç hepsini kazanabiliyordu, özel okula verdik.

Akşam okul arkadaşlarımla iftar yapacağız. Bu sene ramazan güzel geçti aslında. Bol bol kalabalık sofralarda buluştuk.

Metehan geleli bir hafta olmuş. O geldiğinden beri Bilgehan da kendine geldi. Birlikte bir şey yapmasalar bile ağabeyinin aynı odada olması oğluşu mutlu ediyor. Dün akşam ikisi de hikâye yazıyorlardı. Annelerinin yapamadığını yapacak bu çocuklar sanırım :)

Koca bir kutu dolusu teog hazırlık kitabı var. Onları dağıtmalı birilerine. Bir de çocukların kütüphanelerini düzenlesem.

Bayram geliyor, insan yastaki evleri düşündükçe hüzünleniyor. Bütün köprüler yıkılırken kimileri şen şakrak açılıyor, sanki sanırsın güllük gülistanlık ortalık. Şu yazı hislerime tercüman olmuş.

İşte böyle birşeyler.

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Yas ilan edilen gün köprü açılışı yapmak ne kadar tuhaf değil mi!?

    YanıtlaSil
  2. Evet hayat devam ediyor ama gözümüzü, kulağımızı kapatmışız dışarıya. Yokmuş gibi davranıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bekir Coşkun benim de hislerime tercüman olmuş. Allah niçin masum vatandaşlara rahmet eyliyor? Rahmetini esirgemese ya bu terörün müsebbiplerinden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yokmuş gibi davranıyoruz, görmezden geliyoruz, biz ne yapacağımızı bilmiyoruz Tyrha.

      Sil
  3. Linkteki yazını okumadan yorum yapıyorum onu sonra okuyacağım. Hayırlı olsun öncelikle. Benim büyük yeğenim kendi okulunun (Atatürk Anadolu lisesi ki çok iyi bir okuldu. ) mahvedildiğini söyledi. Din dersi almayanları, mescide gitmeyenleri dışlamalar, devamsızlıktan bırakmalar filan! :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah işte Müjde, benim de korktuğum bunlar. Şimdi her gün saatlerce yol gidecek ama en azından Atatürkçü ve güzel bir okulda olduğunu bileceğim.

      Sil
  4. Okul seciminiz sevindirdi beni... Dolaplara bende bir el atabilsem... Linkteki yaziyi okudum. Cumhuriyetimize yakisan bir yonetim tek arzum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okulumuz güzel oldu Zülâl, oğluşum burs kazandı neyse ki yoksa özel okul zorlardı bizi :) Dolaplara el atmak insanı ferahlatıyor. Yönetim kısmını bir yapabilseydik kukla olmadan iyiydi.

      Sil
  5. Sevinciyle, üzüntüsüyle, işiyle, gücüyle hayat devam ediyor sevgili Handan. Bu konuda yorum yapan diğer blog arkadaşlarına katılıyorum. Dilerim güzel ülkemin güzel insanları hak ettiği huzura kavuşur.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat devam ediyor Sade.

      Dileklerimiz gerçekleşir umarım.

      Benden de sevgiler, selamlar :)

      Sil
  6. Çocuklar mutluysa ötesi yok :)

    YanıtlaSil
  7. Umarım Bilgehan'ın okulu ileri görüşlü bir okuldur,ona güzel şeyler öğretir ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olacağını düşünüyorum Belle. Hakkında hayırlısı olsun.

      Sil
  8. Of kumru of,bakamayacaksan neden yumurtladın ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her defasında kaptırıyorlar Merih, her defasında..

      Sil
  9. Her gün bir şeyler yapıyorsun ve yapacak daha çok şey oluyor her zaman. O kadar hoşuma gidiyor ki bu hareket, enerji, yaşama sevinci..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aslında enerjim çabuk tükeniyor ama bir şekilde yetişmeye çalışıyorum herşeye Şenay :)

      Sil