Ama Listedeki Kitapları Bitiremiyorum ki

Nisan 28, 2016

Mevlâna 'dan Mesnevi 'ye başladığımda kısa hikâyelerin hoşuma gideceğini düşünmüştüm. Ama kim derlediyse bana çok antipatik geldi. Hikâye sonlarındaki açıklama cümleleri,  hı, ne alâka şeklinde kafamda dolanırken Mevlâna ile tanışmamın başka bir çeviriye kalmasına karar verdim.  Eee güya liste hazırladıydım ben, şimdi daha önce okumadığım bi adam bulmam lâzım, neyse diğer kısımdaki kitabı buraya alırız.

Michael J Fox'un çerez bir otobiyografi kitabı olması gerekirken kendimi kök hücreleri üzerine demokratlar ve cumhuriyetçiler üzerine uzun politik cümleler içinde buldum. Neyse o bölümü atlatınca aile ve din kısmı iyiydi. Sanırım bitirebileceğim.

Kayıp Hizmetçi Vakası güzel bir polisiyeydi ama içinde geçen hintçe kelimeleri kitap sonunda sözlük şeklinde vermeselerdi iyiydi en sonunda arkaya bakmaya isyan ederek o kelimeleri atlayarak okudum. Kitabı sevmesem hiç şansı yoktu hemen burakırdım sırf o yüzden.

Bir de çok kitap okuduğumda hayatımı kapatıp edilgen gibi hissetmeye başlıyorum kendimi. Ne manası var bu kadar okumanın moduna geçmeye başladım. Belki ingilizce ve fransızca falan okusam en azından dil öğrenirim. Hoş o da ne işime yarayacaksa.

Neyse, yarıda bırakmazsam yeni kitabım var şimdi sırada.

Şöyle maceradan maceraya koşacak dünyamı değiştiren bir şey seçeyim bari.

Bu arada çekilişimi unutmadınız di mi?  Şuraya isminizi bırakın, kitaplarımdan birisi sizin olsun :)

Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Tüm boş zamanlarımı kitaba ayırınca ben de kendimi aynen senin gibi hissediyorum...
    Ama bazen o kadar hırs yapıyorumki, neyin hırsınna kapılıyorsam artık :))
    Bu şenliği hızlı kapatacaksın gibi bir his var içimde :)

    YanıtlaSil
  2. gittim çekilişe canım:)

    YanıtlaSil
  3. kitap okuduğunda hayattan fazla soyutlanmak bazen sonraki adaptasyon sürecini uzatıyor :)

    YanıtlaSil