Hazırlarken Çok Eğlendim :)

Kasım 01, 2015


Günlerce yavaş yavaş hazırlandık. Aceleye getirmeden keyfini çıkarta çıkarta.

Vazodaki çiçekler doğumgünümden beri partiyi bekliyorlardı mesela.

Süpürgelerin bir gün kendileri yapıldı. Budanmış bir ağacın dallarından toplanarak başka bir gün sapları takıldı.


Meyvesuyu kutuları mumyalandı.


Beş liracıdan alınan aynanın sırrı itina ile kazınıp içine iskelet efekti yapıldı.


Portakal suları cadılaştırıldı.


Dış kapı da nasibini aldı :)


Cadının köşesi itinayla oluşturuldu. Bardak altlıkları siyaha boyandı bir akşam. Kavanozlar başka bir gün boyandı. Yoğurt kabından cadı kazanı yapıldı.


Azıcık da resme kabiliyetim olaymış :)


Şekerler hayalete döndürülüp yüzleri çizildi. Bu mumluğun üzerine dizildi.  Çocukların açıp yemesini izlemek tam bir keyifti :)


Barbi bebekten tatlı cadı yapılıp asıldı. Perdenin üzerindeki yarasalar bir hediye paketinden kesilip tutturuldu ve çok şık oldu.


Oklava, tuvalet kâğıdı ve geçen seneden kalan donat kutusunun üzerindeki resimden bu gulyabani göz yerine takılan elektronik mumlarla pek etkileyiciydi.


Neyse ki Can'ın resim kabiliyeti benimkinden iyiydi :) ( Picassoydu demedik benimkinden iyiydi ki zaten benimkinden iyi olması için pek uğraşmasına gerek yok :)


Işık efektimiz bile vardı.

Tuvalete girdiğinizde sizi algılayıp çığlık atan düzenek Bilgiç oğlumun marifetiydi. Babası da diğer tuvalete başka bir ses düzeneği kurmuştu. İçeri girildiğinde müzik açarak çocukları bayağı şaşırttı :)

İşte onbeş günlük maceranın sonunda partimiz hazırdı.

Yemek listesi mi?


Cadı fasülye bildiğiniz kuru fasülye, kurtlu pilav da tel şehriyeli pilav :)


Kısır çocukların oyuncaklarını kalıp olarak kullanarak kurukafa oldu. Mezarlık ve bataklık patates püresi ve patates salatası.


Kırmuzı meyve suyunun içinde buzdan el parmakları koptuğunda bile etkileyiciydi. İçindeki solucak jelibonlar keşke gözükseydi :)

Yüz kıymalı makarnadan yapıldı.  Böcek salatası karides, parmak salata yeşillik salatasının havuçtan parmak eklenmiş haliydi.


Tatlı kısmında Tezer'in mozaik pastadan yaptığı şapka ve annemin elmalı turtası inanılmazdı :)


Yok yoktu diyebilirim :)

Biz mi?

İrili ufaklı yirmi bir kişiydik :)


Ve sevimli canavarlarımızla birlikte çok eğlendik :)


Tamam kimisi pek korkunçtu :)

Eh buraya kadar okumayı başardıysanız bu da sizin için olsun :)


Bir sonraki partiye kadar hoşçakalınız efendim :) 

Benzer yazılarım

38 Yorum yap

  1. Handan'cığım bu sefer - ilk kez - seninle aynı fikirde değilim. Ama sakın yanlış anlama, şöyle söyleyeyim:
    En en en iyi arkadaşlarımızla, anamız, babamız, evladımızla bile her zaman, her an, her saniye birebir aynı çizgide, aynı fikirde olacağız diye bir şey yok:)

    Ayrıca arkadaşlarıma içimden geleni söylemek onlara dürüst davranmaktır, yani aynı fikirde olmadığım saklamak, gizlemek sana mesela dürüst davranmamak olur. :)

    Neyse dediğim gibi ilk kez sana katılmıyorum, cadılar bayramı da Noel ağacı süslemek gibi bize ait olmayan bir bayram. Ne geleneklerimizde, ne göreneklerimizde böyle şeyler yok. Baby Shower filan da...biraz kültür erozyonuna sebep oluyor diye düşünüyorum. Yani elin İspanyol ya da Norveçlisi Ramazan bayramı ya da aşure gününü kutlasa bak o zaman biz de onların bu jestine karşılık kutlayalım diyeceğim ama o da yok:)))

    Ha bak yurt dışında yaşayanlar veya karısı / kocası / gelini / damadı yabancı olanlar belki artık iki kültürlü olmanın verdiği bir duyguyla kutlayabilir. Ama bir Türk'ün cadılar bayramı kutlaması bana garip ve gereksiz geliyor. Kusura bakma e mi....tabii çocuk her yerde çocuk onlar için cazip gelebilir:)

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Müjde daha henüz kutlamadan geçirdiğim bir milli bayramımız olmadı. Çocuklarımın görevi olsun olmasın okula gittik sabahın erken saatlerinde bütün töreni seyrettik. Daha hiç dini bayram kutlamadığım olmadı. Muhakkak aile büyüklerine gideriz. Bayramlar ister upuzuun tatile dönüşsünler yine de yerimden kıpırdamam. Bayrama öncelik veririm. Bilirim ki söylediklerim değil yaptıklarım çocuklarıma örnek olacaktır.

      Bütün bunların yanısıra ben parti yapmayı çok severim. Etiketlere bakarsan parti kısmını göreceksin, çılgın partilerim var. Hepsi de evdeki günlük malzemelerle çocuklarımla birlikte hazırlanmış partiler. Çünkü günlük hayatta odanı düzelttin mi, yatağını topladun mı, ödevler bitti mi muhabbetleriyle kısır döngüye girdiğimizde çocuklarımla bu tarz şeyler yapmak bizi birleştiriyor. Ve anılar biriktirmemizi sağlıyor. Yılbaşı kutlamadan durmam örneğin. Sevgililer gününü severim. Doğumgünlerini es geçmem. Ve her türlü börtü böcek, iskelet, hayalet, canavar seven çocuklarım olunca bir şekilde kendimizi cadılar bayramı da kutlarken bulduk ki bu bayramın hristiyanlıkla bir alakası yok.

      Hem benim gibi bir cadının bayramını kutlamasından doğal ne olabilir ki :)

      Ha bu arada ben de baby shower gibi şeyleri kırk uçurmak, çocyk mevlüdü, diş buğdayı gibi harika adetlerimiz varken özenti buluyorum ama daha henüz baby shower partisi için yaptıklarını büyük bir keyifle anlatan birisinin bloğuna gidip de bunu söylemedim, söylemiş olarak kazancımın karşımdaki kişinin kırılmasına değmez olduğunu düşünüyorum.

      Bırak bazı şeyler de dağınık kalsın, enerjimizi pozitif şeylere yönlendirelim :)

      Sil
    2. Bebeğim aşk olsun ben ulusal bayramları kutladığına zaten eminim, hiç şüphem yoktu ki....anlatmana gerek bile yoktu...seni yazılarından, ana sayfana şöyle bir bakmak yeter, seni biliyorum, tanıyorum, Atatürkçü hem laik, hem Müslüman bir arkadaşımsın, ulusal bayramları da, dini bayramları da gayet önemle kutladığını zaten biliyorum.

      Cadılar bayramını Hristiyanlık ile itiraz etmedim. Dinlerle işim olmaz ki ayırayım:)
      Sadece gelenek, göreneklerimizde olmayan şeyleri sonradan zoraki bize dayatıyorlar gibime geliyor. Demişsin ya baby shower özenti buluyorum. İşte ben de cadılar bayramı için aynı şeyi düşünüyorum.

      Bir önceki yorumumu da seni kırmak için yapmadım. Umarım öyle düşünmemişsindir. Çok üzülürüm.

      (Sen baby shower konusunda gidip söylemem kırılmasın demişsin, bak ben öyle düşünmedim, yani arkadaş olsak da illa her şeyimizi onaylayacağız, her düşüncemizin birebir aynı olacağı anlamına gelmez ben onu düşünerek yorum yaptım, yoksa keyfine turp sıkmak asla istemem. Keyf aldıysan tamamdır:) Mutlu ettiyse seni yine tamam:) Ama işte benim içime sinmiyor, biraz dayatma, biraz özenti, biraz beyin yıkama gibi geliyor. O yüzden eleştirmeden duramıyorum.

      Yine de kırdıysam çok özür dilerim. . Başkalarına özellikle siyasi konularda eleştirilerimde asla özür dilemem, geri adım atmam, taviz vermem ama senin bu konun siyasi değil, kültürel bir konu, zevk, keyif alıyorsan kutla bebeğim, sakın kırılma bana. Anlaştık mı? Yani ben böyleyim pat diye dobra dobra söylerim içimden geçeni....

      Sil
    3. Kız içim rahat etmedi, şu seçim günü bitsin....
      "Arkadaşlarımızı eleştirmeli miyiz, eleştirmemeli miyiz?" konulu bir yazı yazacağım
      hani ona göre bana kızmasınlar:)))

      Sil
    4. Hahaha Müjde, yok kızmadım sana ben.

      Sen bana bakma ben arkadaşıma kilo almışsın bile demem, ne gerek var zaten kendisi de biliyordur konuyu açıp üzmenin anlamı yok diye düşünürüm. Tabi sağlık problemi olup da kendisine zarar vermediği sürece :) Ne bileyim saçını beğenmediysem beğenmedim demem, ama beğendiysem de muhakkak söylerim ki bilsin :)

      Sil
    5. Oh, içim rahatladı. Ben de senin tam tersi, hani - teşpihte hata olmaz derler- Huysuz Virjin gibi pat diye söylerim, hele hele siyasi konuysa dilimi asla tutamam:)))))yıllar önce blogcu. com'da bu yüzden çok başıma şeyler geldi:)))

      Sil
  2. Özellikle sunumlara bayıldım müthiş her şey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimisi mutfaktayken doğaçlama çıktı Şenay :)

      Sil
  3. Yaaaa çok güzel olmuş (her zamanki gibi dicem) :))

    YanıtlaSil
  4. Vuu.. Ne çok emek harcamışsınız.
    Binbir çeşit inanılmaz detay. Birçoğu yabancıların bile aklına gelmemiştir:))

    YanıtlaSil
  5. Hep diyorum ben böyle yaratıcıklar karşısında şapka çıkarıyorum Handan; emeğinize sağlık; her detay çok özenli ve muhteşem görünüyor. Parti yapmak istediğimde ilk danışacağım isim sensin :)) Böyle keyifli zamanlarımız çok olsun. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Epey emek verilmis ve epeyde egnelilmis :)

    Eglenmek icin bahane cok isteyene ;) sebep ne olursa olsun ailecek eglenmek güzeldir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birlikte birşeyler yapmayı seviyorum Şule :)

      Sil
  7. 10 mutlu çocuk! Bu harika partiyi onlar için hazırlayan Handan teyzelerine çok çok teşekkürler. Birlikte oynadılar tüm gece. Nasıl da güzeldi. Bravo Handan abla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların mutluluğunu izlemek gibisi var mı:) Düşündükçe gülümsüyorum :)

      Sil
  8. Cocuklarin onlari boylesine seven bir anneleri oldugu icin cook sanslilar Handan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onlara sahip olduğum için çok şanslıyım Tülin :)

      Sil
  9. Kiz ben senin blogu burdakilere bi tanitayim da zavalliciklar parti nasil yapilirmis bi goruversinler, kapiya iki cadi asmayla, cam onune bi kabak koymayla olmaz bu is, azicik iscilik ogrenin diyivereyim ben:))
    Yine cosmussun, valla ortaya cikardiklarina sapka cikariyorum. Ama en onemli ve en ozendigim taraf ise aile birmiginiz. Bu is icin nasil birlikte guzel ve kaliteli zaman geciriyorsunuz. Bazilari gibi elde telefonlarla birbirinden kopuk yasamiyorsunuz. Sizide ayakta alkisliyorum arkadasim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün uğraşım bu zaten Mevlüde. Günlük hayatın akışında herkes kendi kabuğuna çekilebiliyor. Böylesi aktivitelerle günde yarım saat bile olsa hep birlikte birşeyler yapmak bizi yakınlaştırıyor :)

      Sil
  10. Ah Handan'cim.. senin su yaraticiligina, her ama HER bayrami, özel günleri böylesi icten ve yürekten kutlama istegine, senin ve cevrendeki tüm sevdiklerinin, ailenin, dostlarinin bu coskularina bayiliyorum! Bir yasam sevinci bana göre böyle seyler.

    Bu arada bir seyi de itiraf etmeliyim: Bu konularda sevgili Müjde'yle ayni fikirde oldugumuzu farkettim yukardaki yorumlarinizi okurken. Ben de bu yabancilarin kutladiklari günleri, özellikle de dini bir bayram olmasi acisindan, evime cam agaci dikmeyi hic dogru bulmam. Bana en sacma gelen tarafi da bizim Türklerin, cam agacinin yilbasiyla ilgisi oldugunu sanip, o gün böyle seyler yapmalari, hatta noel baba sapkalariyla dolasan sunuculari falan gördügümde sinir olurum.
    Cünkü noel bayraminin, cam agacinin yilbasiyla uzaktan yakindan alakasi yoktur, olsa neyse diyecegim ama yoktur. Sadece ve sadece 24 , 25 ve 26 Aralik'la alakasi vardir, cünkü 24 Aralik'ta onlarin Isa peygamberleri dogmustur ve onu kutlarlar 3 gün. Hepsi bundan ibarettir. Yilbasinda hala evelerde ve carsilarda cam agaclarinin olmasi tamamen tesadüftür. Onun da bir tek sebebi vardir , o da sudur:
    Onlarin dinine göre cam agaci 6 Ocak'a kadar kaldirlimaz, ancak 6 Ocak günü kaldirilir ve yok edilir. Yani arada yilbasinin gecmesi sadece bir tesadüftür. ayni 26 Aralik'la 6 Ocak arasindaki diger günler gibi, onlardan hic farki yoktur yilbasinin bu anlamda.
    Dolayisiyla bizim ülkemizde yilbasini noel bayrami gibi kutlamalari hem sacma , hem de komiktir. Ben dindar bir insan olmadigim icin dini acisi beni hic ilgilendirmez, sadece bu anlattigim acidan cok sacmadir benim icin. Tabii bir de dini anlami olan bir bayrami, hic alakasi olmayan yilbasi günü kutlamalari ayri bir sacmaliktir.
    Alman arkadaslarim bazen cok gülerler ve bana derler ki: "Yaa Ayse... Türkiye'de neden yilbasinda noel bayramiymis gibi yapilir sizde? Bunun yilbasiyla ne alakasi var ki... cok sacma" derler ve ben ne diyecegimi bilemem, cünkü gercekten öyle:)

    Noel olayiyla ilgili fikrim budur, ama cadilar bayramini ve diger -aslinda bize ait olmayan- günlerle ilgili olaylari pek kafaya takmam. Isteyen uygulasin, eglensin, mutlu olsun yeterki, cünkü bunlar dinle ilgili seyler degildir en azindan.

    Dedigim gibi Müjde'ye o konularda katilsam da, söyleme acisindan ben de senin gibi cekinirim biraz. Cok samimi arkadasimsa, birbirimizi cok iyi anladigimizdan ve biribirimize kolay kolay kirilmayacagimizi bildigim biriyse fikrimi söylerim, kirici olmamaya özen göstererek.

    O yüzden (yine su Nasreddin Hoca fikrasina benzesem de):) ikiniz de kendinizce haklisiniz benim gözümde:)

    Bak sen bilmiyorsun....ve de söylemeyi de hic düsünmüyordum ama yukardaki diyalogunuzu okuyunca simdi söylüyorum bak:) Benim "Türkler ve noel bayrami"yla ilgili bir blog yazim vardi, bundan yillar önce yazmistim. Orada bu konuya cok detayli bir sekilde deginmis ve acik ve net görüsümü bildirmistim. Sonra burada, senin yazilarindan birinde, senin cok severek kutladigini okuyunca inan gidip sildim o yazimi...hani olur da tesadüfen görür okursan kirilirsin, alinirsin falan diye:) Ben de bu konularda cekinirim bazen, sevdiklerimi incitirim diye...o yüzden seni de cok iyi anliyorum:)

    Ama dedigim gibi, su verilen emeklere ve yaraticiliga da hayran kaliyorum... ne güzel emek vermissiniz, zaman harcamissiniz en ince detayina kadar....ve eglenip mutlu olmussunuz ya, gerisi hic önemli degil. Ben ya da bir baskasina göre bu dogrudur, güzeldir ya da degildir , bu hic önemli degil:) Fikirler belirtilebilir, Müjde'nin de gayet samimice ve dostca belirttigi gibi. Yerim sizin o güzel diyalogunuzu... ikiniz de cok sevdigim ve saygi duydugum kisilersiniz. Zaten baska bir diyalog beklemezdim sizden:)


    Ah bir de Metehan'i ariyor insan o karede...onun yeri bos kalmis bu sene. Ama seneye acisini cikartirsiniz insallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türklerin nardugan bayramı varmış Ayşecim. 22 Aralık'ta günlerin yeniden uzamaya başlaması şerefine doğan güneş anlamına gelen bu bayramda akçam ağacı altında büyük şenlikler düzenlenirmiş. Tanrı Ülgen'e dua edilip duaları ona gitsin diye akçam ağacının altına hediyeler konulur, dallarına bantlar bağlanarak dilek dilenirmiş :) Şimdi ben ağaç süslemesini her sene yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık'da yaparken sanırım bunu kutluyor muşum, hahaha..

      Neyse gün itibariyle ülkemde kutlanacak bir şey yok. Pek üzgünüm bu sabah Ayşecim. Allah sonumuzu hayra çıkartsın..

      Sil
  11. Aa demek öyle bir bayrami varmis Türklerin, bak bu ilgincmis:) Tamam, bu bayrami 8-9 gün ileriye almis olalim ozaman, bak simdi oldu:)

    O konuya hic girmeyelim en iyisi Handan'cim, yoksa ben de depresyona falan girecegim diye korkuyorum... bu konuda artik söyleyecek sözüm kalmadi...hayra cikartacagini da hic düsünmüyorum maalesef...

    YanıtlaSil
  12. Yaaaaa süpersiniz siz ya bayıldım ,hayran kaldım ... ellerinize kollarınıza sağlık

    YanıtlaSil
  13. Yine yaratıcılığını konuşturmuşsun, zaten enerjine bin Maşallah. Hayır Duru'yu çağırsaydı o barbie cadıya gerek kalmazdı diye düşünmektende alıkoyamadım kendimi :))

    YanıtlaSil
  14. Cadılar bayramı için size gelcez demek ki, ay ne güzel hazırlıklar öyle, nasıl özenmişsiniz...
    Yüzüklerin efendisi temalı doğum günü partiniz de çok güzeldi şimdi hatırladım :)

    YanıtlaSil
  15. ha haaa çok tatlıııı :)

    YanıtlaSil
  16. Birakalim herkes istedigi seyle mutlu olsun maksat muhabbet olsun sevgi olsun ask olsun

    Any:)))

    Ben bi ara geri donecem tatlim

    YanıtlaSil
  17. her şey süper gözüküyor bayıldımm :)

    YanıtlaSil