Bu Cennet Bu Cehennem

Kasım 14, 2015


Biraz önce Zeynep Oral'ın gezi notlarından derlenen kitabın şu sayfalarını okuduktan sonra içim acırken gazeteye baktım.

Televizyon da izlemeyince dün geceki dehşetten haberim olmamış.

Biri bana din uğruna kan dökmenin anlamını açıklasın. Ben gerçekten anlayamıyorum. Birileri vatanına, hayatına, özgürlüğüne saldırmadığı sürece yapılan savaşlara, cinayetlere inanamıyorum.

İntihar bombacılarını da anlamıyorum mesela. Nasıl, nasıl bir insan hem kendisini hem de masumları öldürüp de cennete gideceğini zanneder.

Ruhlar kirlenmiş, insanlar körleşmiş, duygular kurumuş...

Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Günaydın Handan bende sabah öğrendim .Cahil kalması için çalışılmış insanlar yapabilir malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın Kadriye.

      Cahil de olsa insanların yüreğinde bazı şeylerin yanlış olduğu hissedilmez mi acaba..

      Sil
  2. Çok üzücü malesef ki daha iyi haberler alacağımızı düşünme ümidi bile azalıyor böyle.
    Ben de yeni öğrendim.

    YanıtlaSil
  3. Valla Zeynep Oral şaşırmasın, kimse de şaşırmasın. Daha 5 yaşından itibaren her yıl, bir kez törenle, besmele çekilerek bir canlının kafasının kesilmesine şahit olan bir çocuk, 20 yaşına gelene kadar 15 kez kafa kesme törenine tanık olur. Konu komşununkilere de tanık olduysa daha da fazla. (Mesela benim komşum geçen Kurban bayramında 5 dananın kafasını kesmiş. :( şaşırdığımı görünce "yapacak kimse bulamadık" dedi. Küçük oğlu da (daha ortaokulda)babasına yardım etmiş!

    E sonra niye şaşırıyoruz karısını 60 yerinen bıçakladı, onun kafasını kesti, bunun kafasını kesti. Çocuklar daha 5 yaşından itibaren kafa kesmeye alışıyorlar. Dana da olsa, koyun da olsa, şiddet, vahşet görüntüsüne alışıyorlar. PSikolojileri bozuluyor. Bozulan psikoloji de kolay kolay düzelmez.

    Normal bir çocuk, çocukken kediye, köpeğe taş atmaz, işkence etmez. Tersine sever, yemek filan verir. Biz öyleydik. Arkadaşlarım da öyleydi. Aynı apartmanda oturuyorduk. Ve ortak noktamız biz kurban bayramında isyan eder anneme, babama (namaz kılan, oruç tutan Müslüman insanlardı) "olmaaaaz koyun kestirtmeyizzzz" diye bağırırdık onlar da kıyamazlardı. Hatırlıyorum diğerleri de (Zeynep, Müjgan, Asuman, Ayhan, Nazan ve kardeşleri, abisi) Müslüman komşulardı ama hiçbirimizin babası apt. bahçesinde koyun / dana kestirtmedi. Olsa mutlaka hatırlardım. Hatta benim de psikolojim bozulurdu.

    Bu semtte ise yasaklanana kadar hemen her gecekondunun bahçesinde her yıl çoluk çocuk kurban törenine kafa kesme törenine şahit oldular. Ve bu DİNDAR ailelerin çocukları ben, abim, Müjgan ve abisi, Zeynep, Asuman ve üç kardeşi, Nazan ve abisi ile ablasının tersine nerede bir kedi görseler TAŞ atıp atmak istiyorlar, yanlarında köpek gezdirip köpeği kedilere saldırtıp, yakalatıp, boğduruyor ve zevk duyuyorlar. Daha bir saat önce - bu yorumu yazmadan önce - bizim apt. bahçesindeki anne ve yavrularına taş atarken tesadüfen görüp kovaladım.

    Demem o ki, - başını ağrıttım- 20 yaşına gelene kadar enaz 15 kez kafası kesilen canlı gören, hatta yardım eden çocuğun psikolojisi İLLA Kİ, bozulur. Kesen kişinin de bozulur.

    Hatta psikiyatr doktorların psikopat / sosyopat kişilerdeki en ortak özellik küçükken hayvanlara işkence etmeleri olduğunu fbı vs. polis kayıtları, istatistiklerden okumuştum. (seri katillerle ilgili araştırmamda)

    Türkiye'de kadın cinayetlerinin bu kadar çok olması, kafası kızan koca ya da eski kocaların hemen bıçak alıp karısını / eski karısını 30 yerinden bıçaklamasının KURBAN bayramı ile ilgisi olduğuna inanıyorum. Benim tezim. Benim teorim. Çünkü psikoloji daha çocukken bozulmuş. Hatta aynı sebepten kasap ve cerrahlardan seri katil de çıkar. Kesmeye alıştıkları için. :( Bunlar tatsız gerçekler elbette her cerrah seri katil olacak değil ama doktorlardan psikolojisi bozulan çok oluyor okumuştum.

    Of valla yazarken bile psikolojim bozuldu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim bahçede hep kesiliyordu Müjde, hahaha :) Kasap kesiyordu tabi ama bahçemizde kesiliyordu. Bütün sokakta herkesin bahçesinde :) Bizim mahalledekilerden hiç psikopat çıkmadı ama. Ah keşke tek bir şeye bağlı olaydı o iş. Hitler de kesmediydi ya şu kurbanı :D

      Sil
    2. Rahmetli olmuştur şimdi çoktan bir hocamız derdi ki, "istisnalar kaideyi bozmaz, bilakis kuvvetlendirir" :) Elbette istisnalar olacak. :)))

      Sil
  4. can güvenliğinin olmaması ve masum insanların katledilmesi çok üzüyor çok..

    YanıtlaSil