Harika Bir Anne miyim? Ha ha ha ha :)

Kasım 05, 2016

Normal doğurmak çok istemiştim. Metehan dokuz buçuk ay sonunda hâlâ çıkmaya niyetli olmayınca doktorum rest çekti ya sezaryen yaparım ya da kendine yeni doktor bul diyerek. Haklıydı tabi kadın, paşa paşa sezaryen oldum.



Akşam doğurup sabah hastaneden çıktım. Gelenlere kapı açtım.

Emzirmek çok istemiştim. Dört kilo iki yüz gram doğurduğum çocuklarıma sütüm yetmedi. Metos on beş gün uyumadıktan ve ben on beş günde normal kiloma döndükten sonra bir mama yaptım çocuğuma,ilk defa uyudu. Zavallım açmış. Biberonla mama içti diye memeyi de bırakmadı. Keyif kahvesi gibi aldı. ama bir buçuk ay. Safrakesesi ameliyatı olmam gerekti, döndüğümde süt müt hak getire. Bilgiç'i günde yirmi dört saat emzirdim. Yanımda çektikçe süt gelir diyen olursa çok pis yaparım. İki ay sonunda pes edip mamaya geçtim. Dört aylıktı o da istemedi memeyi.


Olmadı. Bol miktarda mamalara para harcamış olduğumuz dışında kaybettiğimiz çok büyük bir şey de olmadı. Oldukça sağlıklı büyüdü çocuklarım.



Yoğurt mayalayıp sütçü sütü peşinde koşmadım. Bilgiç zaten direk bizim yemeklerden yedi, bebek maması gibi yemekleri ağzına sürmedi. Yemek konusundaki yegâne takıntım her gün sulu bir yemek yemeleriydi.



Fast food restoranlardan kaçmadım. Oturup benimle hamburgerleri götürdüler. Bilgiç ilkokula gidene kadar sebze yemeklerini robotta çekip verdim. Çiğnemesinde sorun yoktu et yerken, sebzeleri de öyle yesin dedim. Pırasa, semiz otu ne varsa püre yaptım.


Çay pek içirmemeye çalıştım. Kahve zaten bizim evde yüzüne bakılan bir şey değil. Biri çaycı biri kahveci kesildi başıma :)

Bahçede bisküvi yerken yere bırakıp sonra alıp yemeye devam ettiler. Aman hijyen falan diye aklımı yemedim. Aksine küçükken ne kadar çok mikropla tanışsalar iyi olur diye düşündüm.

Evim hiçbir zaman çok sıcak olmadı.


Kar kış her gün dışarı çıktık. Onlar da nezle oldular. Olsunlar,napalım.


Aynı odada aynı yatakta hiç yatmadım. Ayağımda sallamadım. Kendilerini sevgisiz hissettiklerini de sanmıyorum.  Her ağladıklarında yanlarına koştum, sakinleştirdim ve muhakkak uykuya dalmadan yanlarından ayrıldım. Bazen onlarca defa peşpeşe yaptım bunu. Bırak ağlasın demedim çünkü ilk aylarda çocukta güven duygusu gelişmesi için ağlar ağlamaz yanında olmalısın. Ama yanımda yatsın da demedim :)


Gördüğünüz gibi hiçbirşeyi ideal olarak yapmadım.

Çocuklar da telef olmadı.

Derin bir nefes alıp keyifle büyütün çocuklarınızı,  tabii ki en idealini düşünün ama olmuyorsa da olmuyordur,  kendinizi yiyip bitirmeyin anacım :D




Benzer yazılarım

41 Yorum yap

  1. Dokuz buçuk ay ve dört kilo :D :D ehehe :)
    Ya yanaklara bak ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fotoğrafta Metehan bir günlük Şenay, bakışlara bakar mısın. O yanakları kurtarmak için ne feryad kopartırdı bir bilsen :D

      Sil
  2. Anaa hemen hemen benziyor bak 😀 normal isterken sezaryen 6 ay meme sonra mama. Organik takıntım olmadı hiç rondodan geçirmedim çatalla ezdim verdim. Yere düşeni aldı yedi. Kar kış çıktı dışarı ki hala çıkar. Yılda 2 kez nezle olur maşallah 😅
    İlk fotodaki kim bilmiyorum ama maşallah yaa yanaklara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok benziyormuşuz Kerime :) İlk fotoğraftaki bir günlük Metehan :)

      Sil
  3. Çocuklar da telef olmadı. Ay çok güldüm 😄 Çocuk gelişim kitaplarındaki gibi bir dünya yok bacım boşver. Ve bence de birçok şeyi doğru yapmışsın. Tebrikler, evet siz iyi bir anasınız 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metehan doğduğunda pek idealisttim Emine. Bilgehan'dan sonra tek parça halinde büyütebilsem yeterli olduğuna karar verdim 😂

      Sil
  4. En güzelini yapmışsın be Handan. Çok pirpirikli olmak hiç iyi birşey değil. Fotoğraflara bayıldı çok güzel sağlıklı sevgi dolu uzun yılları olsun.

    YanıtlaSil
  5. Keske herkes senin gibi bir anne olabilse Handan'cim. Ohhh ne de iyi yapmissin.
    Bu cocuklar olmus. Eline saglik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayşe, bir de sinirlenmeyen ana olaydım iyiydi ya daha o konuda gelişemedim.

      Sil
  6. en iyisi rahat olmak, kendini çok yıpratmamak :)

    YanıtlaSil
  7. Şu günlerde kendimi yiyip bitirdiğim mevzular bunlar Handan. İyi geldi bunları okumak 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaradığına sevindim Burcu, derin bir nefes al, bırak dağınık kalsın :)

      Sil
  8. Ah ablacım ah! Sen anlattıkça ben ah kafam dedim. Oğlum iki yaşında. Hâlâ gece uykusu yok. Robottan geçirmediğimi ağzına sürmüyor. İlk çocuk diye nazlandıkça nazlandık. Olan bana oldu. En iyisini yapmışsın. Annelerimiz de bizi öyle büyütmedi mi? Olmadık mı yani biz? Doğumdan önce ben nasıl büyüdüysem öyle büyüteceğim diyordum ama evdekiler sağ olsun. Şimdi ben kafayı yiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk çocukta insan daha da idealist oluyor. Neyse ki ben ikinciyi fazla beklemeden doğurdum da dengeleri kurdum İlknur :)

      Panik yok, hepsi düzelir. Derin nefes al, sakin sakin.

      Sil
  9. Hahahahaha çok hoş anlatmışsın benzerlikler çok,iki oğlan da ben de var :) en çok önemsediğim kendileriyle barışık mutlu bireyler olmaları :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ondan daha önemlisi olabilir mi Nuray. Kendilerine yeten, çevrelerine duyarlı, mutlu ve huzurlu insanlar olsunlar.

      Sil
  10. Yeni annelere okutmak lazim. Simdi ki cocuklari karsidan seviyoruz hijyen belasina 😊 bana gore sahane annesin. Her cocuga senin gibi anne lazim bence. Cocuklarin kucuklukleri tam isirmalik valla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol bol ısırıp öptüm neyse ki Mevlüde. Ama yine de bakarken nasıl özlüyorum bilemezsin :)

      Sil
  11. kuzucuklara maşallah, tabi anneye de:))) böyle harika 2 evlat yetiştirdiğine göre harika bir annesin <3
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi bugün car car car başımın etini yiyen oğlanı gırtlaklamadığıma göre bence de harika anneyim Çenebaz 😂😂😂

      Sil
  12. Bu bana iyi geldi :) Senin yapmadıklarının hepsini yaptım, normal doğurdum epiduralsiz, emzirdim, mastit olup hastanelik oldumgeçen ay yine de emzirdim, şu an bile mememden sarkıyor ikinci.. Yanımda değil üstümde yatıyor.. 3 sene tv görmedi ilki, iki elim kanda olsa oynadım.. Ne oldu? Madalya mı verdiler? Yorgunluk ve yetememe hissi de ekstra. Olsun varsın.. Yeterince iyi anne olmak yeter, harika olmaya gerek yok..
    Umarım benimkiler de senin Metosla Bilgiç gibi güzel akıllı çocuklar olurlar Handan, o zaten harika anne olduğunu gösteren tek şey.. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şimdi ikinci nasıl farklı büyüyecek Ceren. Çok daha tadını çıkartacaksın, ilkinde krize girdiğin şeyleri hiç dert etmeyeceksin ve bırakacaksın dağınık kalsın :)

      Akıllı ve harika çocuklar olacaklarına eminim anneleri de öyle çünkü :)

      Sil
  13. Ayyyy ne tatlısınız hepiniz ya :) Maşşallah

    YanıtlaSil

  14. Blogunuz güzelmiş takibe aldım okuugit.blogspot.com.tr ben de bloguma beklerim ☺

    YanıtlaSil
  15. mutlak doğru yok ama mutlak yanlışlar var çocuk konusunda
    alternatif yollar ise pek çok

    sen mutlu, onlar mutlu..başarı mutluluk değil mi zaten?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Kadriye mutlak doğru yok ama mutlak yanlışlar var :)

      Evet en önemli başarı o, gerisi boş.

      Sil
  16. Beraber yatırmak konusunda senin gibi yapamadım ben. Her ağladığında yanıma alıp yatmaya devam ettik. Napim yoksa çıldırmamak elde değildi.
    Ben emzirebildim. Ama geri kalan herşeyde hemfikirmişiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben her ağladığında yanıma almadığım için iş hayatına bir sene devam edebildim, sonrasında topu attım Küçük Mucizelerim :D Onlarla yanyana yatınca hiç uyuyamıyordum , uykum çok hafif olduğu için içerideki odaya bile bebefon ses çıkartmadan önce koşturduğumdan yanımda olduklarında her hıka gözümü açmaktaydım.

      Emzirebilmek çok güzel :)

      Sil
  17. Oy maşallah onlara. Doğru söylüyorsunuz, çok şartlamamak lazım kendimizi, olursa olur, olmazsa olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin asıl özünü kaçırmamak lâzım İstanbul Hanımefendisi, bu minikler çok şekerler ve tadını sonuna kadar çıkartmak gerek :)

      Sil
  18. ahahahaaa :))
    İşin özetini yazmışsın, çok da güzel anlatmışsın mirim...
    Şunu bilir şunu söylerim hep... Sen rahat olursan çocuğunuda rahat büyütürssün :)))
    Mucxxxx ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Şebnem :)

      Benden de kocaman öpücükler sana :)

      Sil
  19. Hahaha bence mükemmel bir anne olmuşsun Handan 😄. Vallahi bende böyle büyüttüm hala da böyleler. Kış geldimi bütün arkadaşlarımın çocukları grip olup doktor doktor gezerken çok şükür biz hiç doktor tanımıyoruz 😊. Hem vücuda hiç mikrop girmezse nasıl savaşmayı öğrenecek bağışıklık sistemimiz öyle değilmi? Sevgilerimle 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa unuttum Allah bağışlasın ikisinide maşallah Rabbim yollarını açık eylesin 😊.

      Sil
    2. Kesinlikle bağışıklık sistemi için mikroplarla tanımaları gerekiyor, fanusta yaşamayacaklarına göre Zehra :)

      Amin. Allah çocuklarımızı korusun.

      Sil