...

Eylül 22, 2016

Oğlumun okulundaki doksan öğretmenin yetmişi rotasyon sebebiyle gidiyormuş.

İstanbul'un en iyi okullarının hepsinin durumu bu. Proje okulu oldular, önce müdürler ardından öğretmenler değişiyor.

Hadi gideceklerdi diyelim okulun açılmasını niye bekliyorlar. Bu çocuklar ilk haftadan öğretmensiz mi kalacak. Kimler gelecek. Herşey belirsiz.

Bu ülkede nereye baksam ağlıyorum artık. Nereye baksam.

Zimbabve'de de yaşasam kendimi daha yabancı hissedemezdim herhalde.


Geceleri tepelerinde sivrisinek dolaşasıcalar, soğumadan çay içemeyesiceler, kabusların içinde boğulasacılar, ağlattıkları kadar ağlayasıcalar, Allah hepsini bildiği gibi yapsın.


Not: Bu öğretmenler fetocu oldukları için değil sadece uzun zamandır aynı okulda oldukları için alındılar. Yanlış anlaşılmasın. Proje okul kapsamında  İstanbul 'un en iyi okullarında yapılıyor.


Benzer yazılarım

32 Yorum yap

  1. 90 öğretmenin 70'i Fetocu ise! Bu 90 Fetocuyu vakti zamanında o okullara bayıla bayıla yerleştiren Fetocu değil mi? Bu 90 Fetocu öğretmen daha öğretmen olmadan kpss bilmem ne sınavlarında başka öğretmen adaylarının HAKKINI YİYEREK soruları alarak öğretmen yapanlar kimler? Hani 'Biz ikna olduk hile olmadığına' demişti bir tanesi. Affedersin s.....lar, sıvadılar, şimdi bezle silmeye uğraşıyorlar. Olmaz daha beter olacak Zimbabve gibi olduk zaten. :( Tüm küfürlerim bu ülkeyi bu hale getirene. O kendini biliyor ismi lazım değil kımıl zararlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 70 yazacağıma 90 yazmışım sinirden...:( öfkeden :(

      Sil
    2. Bizim okuldakiler Fetocu değil, ayrılmalarının sebebi de o değil Müjdecim. En iyi okullar proje okulu yapıldı, uzun yıllardır okulda duran öğretmenler rotasyona sokulup yerine yenileri geliyor. Müdürler çoktan değişti zaten. Tabi okulun bütün ruhu değişiyor. Bu öğretmenlere yeni bildirildiğinden emekli olmak ya da özel okula geçmek gibi şansları da kalmıyor. Çocuklar ilk haftadan karman çorman bir ortamda kalıyorlar. Anlamadığım bu dönemde o kadar öğretmen karmaşası varken bile nasıl bunları bırakmıyorlar. Hayret ki ne hayret...

      Sil
    3. Dur bu yazıya ekleyeyim bunları, sinirden açıklama da yapmamışım doğru dürüst. Fetocu falan değil bu öğretmenler, sadece uzun yıllardır aynı okuldalar.

      Sil
    4. Allah Allah ya ne iş bu? Bence bu rotasyon işinin altında Fetoculuk vardır yine de....yoksa niye tam ders yılı başında böyle bir rezalet yaşatıyorlar? :(

      Sil
    5. Yok yok Müjdecim,geçen sene müdürler değişmişti, bu sene de öğretmenler. Köklü okullara yapılan başka bir şey bu.

      Sil
    6. O zaman bu öğretmenleri yıldırıp, istifa ettirip (bir tür mobbing psikolojik taciz) sonunda okulu imam hatip yapma planı mı?

      Sil
    7. Bu okullarda aydın, özgüvenli, düşünen çocuklar yetiştiriliyordu Müjdecim. Şimdi yavaş yavaş bastırılıyorlar ne yazık ki.

      Sil
  2. İnanamıyorum 90 öğretmenden 70 mi???? Hayır iki kardeşim öğretmen ve atanmayı bekliyorlardi. Bu bizim için iyi bir haber ama;
    - Bunca yıldır görev yapan bu öğretmenler kaç kişinin hakkını yiyerek orada?
    - madem torpille oradalar soru alarak vs göreve atanan bu öğretmenler belkide bir çoğunda öğretmenlik yapacak kapasite ve bilgi bile yok ki bizim gibi okusunlar diye gözlerinin içine baktığımız yavrularımız yıllardır bunlara mı emanet,
    - torpille buraya gelen sözde öğretmenler çocuklarımıza acaba ne verdi yada daha çok ne aldı diyemi düşünmek lazım,
    - 15 temmuzdan buyana belli olan bu öğretmenler neden okul açıldıktan sonra ayaklanma işlemi yapılıyor,
    - atanmayı bekleyen öğretmenler ailede olduğundan biliyorum;atamalar yine sınıf öğretmenleri ve din kültürü öğretmenleri ağırlıklı peki bu kadar öğretmen görevden alınıyorsa yerlerine neden aynı sayıda öğretmen talebi açılmıyor yoksa bu talep norm fazlasından mı karşılanacak,
    - eğer norm fazlamızaman bu kadar fazla ise yıllardır fazladan fazladan görev yapmayan öğretmenlere maaş mı ödüyoruz.
    Aslında bu liste dahada uzar ama bakmam gereken bir Doruk paşa var. Ülkemin içinden çıkılmaz haliyle hepimizin Allah yardımcısi olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim sistemimiz elle tutulur gibi değil Sevinç. Bak Bilgiç'i özel okula yazdırdım bu yüzden. Metos okulundan ayrılmak istemiyor ama bu akşam gözlerim doldu bütün sevdiği,ona dersleri sevdiren öğretmenlerinin gideceğini öğrendiğimde. Zamanlaması ise başka konu.

      Sil
  3. Neremiz doğru ki? Sağlık Bakanlığı'nda da saçma sapan atamalar mevcut :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Yurdagül, neremiz doğru ki...

      Sil
  4. Keşke teselli edebilecek bir şeyler yazabilseydim Handancığım,benim çocukları lisede Anadolu Lisesi'ne göndermeyip özel okula berme sebeplerimden biri buydu.Ne yazık ki eskisi gibi sınava girip bu liselere öğretmen olmuyorlar,direk atanıyorlar.İş Bilgiç'e kaldı,kendi kendini eğitecek,kolay gelsin.Asıl iş sana kaldı gene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgiç'i özel okula yazdırdık zaten Sevda, Metos'un okulu bu. İki senesi kaldı, değiştirmek de istemiyor.

      Sil
    2. Haa tamam,ben Metoş bitirdi,Bilgiç bu sene kazandı diye anlamışım.Metoş Kanada'ya falan gidince son sene gibi anlamıştım.Sen de hep Bilgiç'in sınav hazırlıklarını yazıyordun ya,Metoş'u hiç hesaba katmadım ben.Metoş yapar ya,takma kafana.Üniversite sınavında da seviyesinin altında yerler yazar,bir yeri kazanır,doğruca Kanada'ya gider.Seviyesinin altında yer yazmak işi garantiye almak için yani.Biz öyle yaptık.Durum göründüğü kadar kötü değil bence,üzülme 😘

      Sil
    3. Kanada istemez sanırım ama eve yakın biryerler olabilir belki Sevda:) Bir de düzeltme yapmadan duramayacağım Metoş diil Metos :D

      Bizim için o kadar kötü değil de, ah ah..

      Sil
  5. önce beddua için aminnn aminn aminn...İzmirde arkadaşımın kızının gittiği okulda da aynı durum var biliyorum,Kadıköy Anadolu lisesinde de yine aynı..Tabi amaç ne bilmiyorum,onların yerine kendi görüşlerinden olan öğretmenleri mi yerleştirmek ?? Hiçbir şeye engel olamıyoruz,her şey bir oldu bittiye getiriliyor,bakalım daha neler olacak :(( Umalım da iyi olsun sıkmayın canınızı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müdürler değişti, festivaller sosyal faaliyetler samanaltı ediliyor, öğretmenler de gidince o okulların kültürünü kimler devam ettirecek? Bu ülkede kimse düşünen insan istemiyor, koyunlara ihtiyaç var ne yazık ki. Her işte bir hayır olduğuna inanırım ama içim acıyor.

      Sil
  6. Çok korkuyorum ben bu ne idüğü belirsiz sistemden, daha çok var ama korkuyorum yine de...

    YanıtlaSil
  7. Ah be Handan, ne güzel demişsin 'Bu ülkede nereye baksam ağlıyorum artık. Nereye baksam.' diye. Duygularıma tercüman olmuşsun... :/ Umarım bir gün ne yana baksak mutlu olacağımız bir ülkede oluruz.

    Bu arada, Çin Çarpması 2 çıkmış, bilginize. ;)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle oluruz CS.

      Ay gördüm gördüm yazını, başım ağrıdığından okuyamadım kendime gelince keyfini çıkartarak okuyacağım :D

      Sil
  8. Proje okullari direk bakanliga bagli. Bu okullara atanan ogretmenler bakanlik tarafindan ataniyor. Gecen yil subat ayinda atanan ogretmenlerin sayisi hic te az degildi. Kaygilandigimiz yerlerde cok ta hakliyiz. Son yillarda bu okullarda gorev yapan arkadaslarimizdan, bu okullarda cocugu ogrenci olan velilerden fisilti ile duydugumuz, zaman zaman medyada karsimiza cikan haberlerin bu yil etkisini direk hissediyoruz. Devlet okullarindan guzel duyumlar gelmiyor. Ornegin, tadilat gerekcesiyle kiz yurtlarinin kapandigi cok sayida kiz ogrencinin memleketine donus yapmak zorunda kaldigi gibi.

    Yine de "Bu okullarda ogrenci olan guzel beyinlere guveniyorum"
    " Herseye ragmen okullarinin kulturunu devam ettirirler".

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun.Ben mebten çok şikayet ederim. Yaz boyu hiçbir şey yapmazlar herşey okulun ilk ayına bırakıp veli ve öğrencileri mağdur ederler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki öğretmen de değil Yağmur Tozu yetmiş öğretmen ne ara atanacak ne ara okula odaklanacak da ders yapacak.

      Sil
  10. proje dedikleri deneme tahtası yani. Sizin okullara yandaş hocaları getireceklerdir ki kendi kafa yapılarına uygun öğrenciler yetişsin. İzmirden bir örnek; Fetöcü diye kapatılan 2000 öğrenci kapasiteli bir okulu kız imam hatip yapıp 300 kız öğrenciyi Konya'dan aileleri ile birlikte İzmire getirmişler. Zaten İzmirde o okullara, hele de Güzelyalı gibi bir semtte asla öğrenci bulamazlar. İzmirin demografik yapısını bozarak kazanmaya çalışıyorlar. Gerisi yalan. Üstelik 2000 kişilik okulu 300 kişiye tahsis ediyorlar. Normal lise yapsa, 2000 çocuğa eğitim olnağı olacak.
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  11. Senenin başında olacak işmi bu ya. Tüm yaz boyunca akılları neredeydi...
    Geride kalan öğrencileri bir kenara bıraktığımızı düşünürsek, bu öğretmenin yeni okulunda faydası olamayacak ki uzun bir süre...
    Okula alışması, Çevreye uyum sağlaması, kendini toparlaması... bir sürü daha şey :(((

    Yatacak yerleri yok bunların yemin ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda tamamen belirsiz herşey Şebnem. Gidenlerin nereye gideceği belli değil gelenler belli değil.

      Kesinlikle yatacak yerleri yok.

      Sil
  12. Bu sabah Fox'ta İsmail okul isimlerini sayıyordu, gerçekten çok yazık.
    Eğitim sisteminin sil baştan değişmesi lazım, durum felaket.

    YanıtlaSil