Paris'te Satori

Nisan 30, 2016


Paris'te olmasından mı, kitabın tanıtımından mı çok seveceğimi düşünerek aldığım bu kitabı eğer bitirdiysem kısa olması bir de kitap okuma şenliği için şimdi yeniden kitap almakla uğraşamayı istememem dışında bir nedeni yok. Oysa ne hayallerle almıştım. Yokuş aşağı düşen bir kayayla sağa sola çarpa çarpa gidiyormuşum da yol bitse artık diyormuşum dışında bir his yakalayamadım.  Satori'nin japoncada ani aydınlanma anlamına geldiğini öğrenmemi saymazsak hiçbir şey bulamadığım bir kitap oldu bu.

İşte o yüzden kitapları bitirmeye çalışmanın bir anlamı yok anacım :)

Neyse bu mühim bilgiyi paylaştıktan sonra şimdi gidip de şu evimi toparlamalıyım şimdi. Günlerdir dışarılardayım, eve döndüğümde yerimden kalkamıyorum. Bugün de çıkacağım, bari çıkmadan iki iş yapayım :)

Hepinize günaydın :)

Benzer yazılarım

9 Yorum yap

  1. Günaydın, yarım kitap birakma aliskanligim olmadığı için bende bir kitabı elimde ne kadar surunsede onu bitiririm. Sanırım bu kitap da bilmeyen, surunduren kitaplardan olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden her kitabı bitirirdim Tokideki Ses, sonra baktım onu bitireceğim sürede sevdiğim kitaplardan okusam çok daha fazlasını bitirebiliyorum, artık bırakıyorum yarım. Bunu kısa diye bırakmadım. Zorla bitirdim. Hiç gerek yoktu oysa ki :)

      Sil
  2. Günaydın Handan, mutlu hafta sonların olsun.
    Çok koşuşutırma, aman dikkat et kendine..

    YanıtlaSil
  3. günaydın bazı kitaplar böyle oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da severek aldım ki Bahar, tam bir hayal kırıklığı :)

      Sil
  4. Günaydın önceleri ben de bitirmek için çabalardım ama zaman kısıtlı.Yazarı merak eder dururdum umarım bütün kitapları sıkıcı değildir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeviri sorunu da oluyor bazen Ayşe, yazara da direk bir şey diyemeyeceğim ama bu çok yorucu ve karman çorman bir deneyim oldu, sırf şu okuma şenliği yüzünden bitirdim.

      Sil
  5. Bu yorumdan sonra. Hiç bir şekilde alıp okuyacağımı sanmıyorum :)

    YanıtlaSil