Oradan Buradan

Haziran 14, 2011


İzmir'de bahçedeki kayısı ağacından topladığımız kayısıların çekirdeklerinin çevresinden uğurböceği yavruları çıkardı. Nasıl orada olurlardı bilmem . Hani başka bir böcek olsa insan tiksinir ama uğur böcekleri çok şeker gözükürlerdi.


Yine İzmir'de bahçedeki dut ağacından dut yerken (elma yiyecek halim yok tabi dut ağacından) yerken az .ok böceği ağzıma atmamışımdır. Gece karanlıkta dalarsan ağaca tabi dutların üzeindeki böcekleri görmezsin. Aman Allahım o ne iğrenç bir tat ve kokudur. Dişini fırçalarsın, sakız çiğnersin geçmez bir türlü ağzından :)

Yalova'da bahçedeki kirazdan hiç kiraz yiyememişizdir. Bir ara fotoğrafını koymuştum ya kirazlar tam olgunlaştığında kargalar ağacın üzerinden mideye indirirlerdi, bize de dalarından kiraz çekirdeği sallanan bir ağaç kalırdı geriye :)

Şu anda da bahçeden toplanmış malta eriği yemekteyim de oradan geldi bunlar aklıma. Bir gün bahçem olursa muhakkak bir sürü meyva ağacı dikeceğim ona. Market ve pazarlardan alınan rengi harika tadı hiçbirşeye benzemeyen meyvelerden de kurtulmuş olurum böylece.

Benzer yazılarım

0 Yorum yap