Nerde Bu Blog Camiası Bakiim ? Yoklama Yapıyorum, Sağdan Say..

Haziran 09, 2021

Kafeler açılınca buralar sessizleşti mi bana mı öyle geldi?  Havalar güzel, herkes sokakta sanırım :)


Ben pazar günü ilk defa HES kodu aldım kendime. Bizim ailede bir ben kalmıştım almayan. Can zaten zorunluydu. Bilgiç internetten üniversite sınavı başvurusu yaparken gerekti. (Ne alâkaysa?, sınavda istesene sen onu)  Metos pasaport yenilemek için aldı. Annem düştüğünde hastaneye giderken çıkartıldı. Ben hiçbir yere gitmediğimden ihtiyacım olmamıştı.  Taa ki aşıya gidene kadar. 

Tevellüt ortaya çıkacak emme bana da aşı sırası gelmiş. Gidip oldum. Pilot olan Cancım hâlâ olamadı. Adamcağıza benimle aynı zamanda ancak çıktı. Ama 48 saat uçmaması gerekiyor aşıdan sonra. Sağolsunlar, aşı vurulsun diye  nöbet günlerini bile boşa çevirmedikleri için uygun bir boşluk bekliyor olabilmek için. Öyle de harika bir sistem.

Neyse sinirimi zıplatmayayım şimdi.

Biontech oldum, kolumu iyi ağrıttı. Zaten spor yaparken her yerim ağrıdığından idare ettim. Dururken ağrımıyordu da kolumu yukarı falan kaldırırken zorluyordu. Geçti dün. 6 hafta sonra olcekmişiz devamını. Artık o zamana kadar aşı nolur bilmem. Bu aşılar bir işe yarıyor mu onu da pek düşünmüyorum ama ola ki oğlanın peşinden Japonya'ya gitmek isterim de gerekli olur felan diye vuruldum. 

İşte bizde durumlar böyle.

Yan blokta oturan,  Can'ın balkondan balkona sohbet ettiği bir pilot vardı, o vefat etmiş. Dünden beri içimde bir sızı var. En son gördüğümüzde keyfi yerindeydi. Hasta olduğunu bile bilmiyorduk. Ne uzak kalıyoruz insanlara şehir hayatında. En son ne zaman görmüştük diye düşünüyorum,  ocak mıydı şubat mıydı. Günler koştururcasına geçiyor,  biz burnumuzun dibinde yaşananlara yetişemeden dünyayı keşfe çıkmaya çalışıyoruz. Hayat pıt diye bitiveriyor o arada. 

Şu an çocuklar odalarında, Can uçuşta, kahvaltımı yaptım çayımı içiyoruz, balkon kapısından hafif bir esinti ve karga sesleri geliyor, az sonra kalkıp evi süpürmem gerek. Öylesi bir an. Hayat, bu öylesi anların toplamı. Dikkatimizi çekmeyen, sıradan deyip geçtiğimiz.  Ama başımıza bir iş gelse ah ne güzeldi deyip özleyeceğimiz anlar. Içindeyken yaşamaya çalışıyorum artık. Hayat. Yapmak istediğim pek çok şeyi yapamamışım, bir o kadar da yapmışımdır ama onlar hiç akla gelmez. İstediklerimi yapsam yenisine özenirim. Hiçbir şeye özenmezsem o daha da kötü sanki. Dolayısıyla elli yaşımda hep bir şeylerin eksik olacağı fikrine alışıyorum yavaş yavaş.


İç iç bitiremezsin

Tasta mey yarım kalır

Çok sevdiğin bu fasıl

Tambur ney yarım kalır

Hayat zamana küskün

Bir gün şen bir gün üzgün

Ömür de biter bir gün

Ve her şey yarım kalır..


Babamın bu şarkısının sözleri her şeyi çok güzel özetliyor. 


Dağıttım iyice. Dün çektiğim yağmurda çiçekler fotoğraflarımla şarkı falı yapıp yoklama almaya gelmiştim oysa. 

Şimdi gelen saymaya başlasın 1, 2 diye.

Şarkınızı da almadan dönmeyin.


Sayı yüksek bir rakama ulaşmadan yeni yazı yazmaya niyetim yok  :D O zamana kadar kendinize iyi bakınız. Öptüm.



















Benzer yazılarım

52 Yorum yap

  1. Benim annemle babam da biontech oldular baya ağır bi ilaçmış kolları ağrıdı iki gün kemikleri ağrıdı ateş çıktı falan ama sonra geçti şükür :) şifa olsun herkese.
    Bu arada şarkı olarak Paul Young - Come back and Stay çıktı, yazının başlığını çağrıştırması manidar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kimileri hasta gibi de olmuş, neyse bana öyle çarpmadı. Gerçi çarpınca sanki daha mı etkili oluyor diye düşünmüyor da değilim. Neyse antikorumuz bol olsun :)

      Hahaha, evet şarkı çağırıyor herkesi bloglara :)

      Sil
  2. Ayrıca number one'mışım :D sayıyorum #1.

    YanıtlaSil
  3. Bahçede Hanimeli Barış Manço nun dinlemediğim şarkısı varmış.
    Aşı olmuşsun ,şifa olsun. Eşimde de kol ağrısı oldu, bende hiç olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyi düşündüm şarkıyı görünce. Hiç duymamışım daha önce.

      Sana denk düşen hemşirenin eli daha mı hafifti neydi, benimki zork diye zerk etti, kaldı hepsi orada :D

      Sil
  4. Haykiracak nefesim kalmasa bile....
    Bol antikor olsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haykıracak nefesim kalmasa ve corona ikilisi bir an içimi bi şey yaptı :D Ay hepimizin nefesi olsun bol bol :)

      Sil
  5. Ben de buradayım 4 numara galiba :) İşler birikmiş, altında kaldım. Babalarımızı daha çok dinlememiz lazım, onlar da bizimle aynı yollardan geçmişler işte birkaç on yıl farkıyla.. Böyle düşününce bazen diyorum ki, belki hepimiz aynı organizmanın farklı zamanlardaki halleri gibiyiz, birbirinden habersiz aynı şeyleri yaşayıp duran..
    Neyse gideyim de yorganları kurutmadan çıkartayım…..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün çamaşır makinasına bakarken onu hayatımıza benzettimdi bende. Hatta gif yaptım, yayımlayacağım diye. Böyle minik bir kazanda kâh yere çarpıp kâh yükselim sönüp suruyoruz işte dedim.

      Sil
  6. Ben de burdayım,sizi okumak hayat enerjimi canlandırıyor,iyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana, sen de iyi ki varsın, iyi ki ses ettin Arzu :)

      Sil
  7. Paul Young ve ben buradayız :-)) Ben aşıların faydasına inananlardanım ve dört gözle sıramı bekliyorum ☺️ Inşallah sizde de etkisini gösterir 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydası ne kadar olur bilemiyorum zira grip gibi bişeyse onun aşısı bi işe yaramıyor :D Ama komplo teorilerini de düşünmüyorum. Olduk bakalım :) İnşallah.

      Sil
  8. Yoklama da ben de varım:) hem hüzünlü, hem de felsefi bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oldu sanırım Tosbağa Günlüğü :)

      Sil
  9. Geçmiş olsun Handan ben ikinci aşıyı da oldum şükür. İlk defa AVM ye gitmek zorunda kaldım. kalabalık değildi ama gene de hızla aldım alacağımı çıktım. Bu hastalık bizi birbirimizden uzaklaştırdı. Allah kurtarsın bizi bu dertten. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz biter artık diye düşünüyorum Hülya, yetti gari.

      Sil
  10. Geçmiş olsun :) Ben 2 dozu da oldum, aynı kol ağrısı dışında bir etkisi olmadı ama bazılarını 24 saat yatırmış, Corona gibi yapmış aşı.

    Fotolar yine süper :) I can't take no more çıktı şansıma :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kimilerine öyle etkisi olmuş. Benim ilk doz sadece kol ağrısı yaptı, o da spor yaparken geçti :)

      Çok severim o şarkıyı :)

      Sil
  11. Bende buradayım, aşı sırası bana da geldi ama daha olamadım.Sebebi hala karar vermemiş olmam biontech te canlı virüs enjekte ediyorlarmış bende astım bronşit olduğum için tereddütteyim. doktorlarla konuşmam lazım.
    Şarkı Haluk levent ( severim onu)
    bahçe duvarından aştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yurt dışına çıkma niyetim olmasa sinovac 'ı tercih ederdim Özlem. O bildiğimiz eski tarz aşı. Şu anda yok galiba ama gelir herhalde.

      Haluk Levent'in annesi anısına yaptığı türkülü albüme bayıldım. Bütün türküler çok güzel.

      Sil
  12. 12.yim sanırım ve Dido çıktı. Ben 2 aşımı da oldum(eyvah yaşsal durumlar), Sinovacdı bizim ve hiç bir yan etkisi olmadı , belki de işe yaramadığındandır:)))
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, bende de aynı hissiyat oluyor, yan etkisi hissetmediysem işe yaramadı mı acaba diyorum :D

      Sil
  13. Okunma sayıları epeyi düştü hakikaten. Mevsimsel durumlar:) Hepimizin aklı dışarıda. Her pazartesi yayınladığım seriyi yaz boyunca 2 hafta aralıkla mı yazsam diyorum:) Uğraşıyorum çünkü, tekrar tekrar okuyorum, eski notlarımı karıştırıyorum. Ulaştığı kişi sayısının azalması üzer. Bakalım.
    Fotoğraflar şahane bu arada. Söylemedem geçemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okunma sayıma bakmayalı çok oldu valla Sezer, pek bi sayı gözükmüyor ama gelen bi selâm versin bari dedim :)

      Haklısın, senin yazıların çok emek istiyor, insan üzülüyor ulaşmayınca insanlara.

      Yağmurda çiçekler çok güzellerdi :)

      Sil
  14. şansıma çıkan come back and stay eşliğinde yazıyorum, toplum bağışıklığı açısından aşı olunmalı diye düşünüyorum. anne ve babam bu hastalık yüzünden dost kayıpları yaşadılar. öyle söylendiği gibi grip salgını değil. bol antikorlar diliyorum. (ne güzel gülmüşsün)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki grip salgını değil , o yüzden aşıyı da koruyucu olduğuna kesin emin olmadan rahatlama unsuru olarak düşünmemek de en iyisi Burcu. Aşı konusundaki tereddütleri de anlayabiliyorum aslında, denek olarak kullanılmaya gönüllü olmak gibi bir şey, nedir ne değildir bilemiyoruz. Ama çok derine inersek normalde ne yiyoruz ne içiyoruz kiö biliyor ki ?

      Sil
  15. Yazıyı okudum; yaz geldi, bilgisayardan bıkan herkes aşı olunca kendini sokağa attı herhalde diye yazacaktım. Şarkıyı da fal tuttum, şansıma First Night Back in Port çıktı! Fal bana ne diyor??
    Atın beni denizlere!

    YanıtlaSil
  16. 16'da benim sıram :) Ajda Pekkan - Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile severim bu şarkıyı. Benimde eşim dün oldu, biraz kolda şişlik var. birazcık da ateş olmuş ama iyi bana henüz sıra gelmedi. biz hastalığı geçirdiğimiz ve tekrarından korktuğumuz için aşıyı vurulma kararı aldık. tüm temennimiz artık bu hastlık bitsin lütfen lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin temennisi bu. Bitsin gitsin artık.

      Sil
  17. 17.sıradayım sanırım :-)

    Aynı şeyi geçen ben de düşündüm. Bloga girenler, yazı yazanlar bıçak gibi kesildi sanki. Yazın blogger sayısı azalırdı ama bu kadar erken beklemiyordum. Ben hep buradayım. Bazen bir hafta biriktirip yazıları o zaman okuyorum. Geç de olsa okuyorum. Sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalar ısınıp yasaklar biter bitmez kimsecikler evde kalmadı sanırım :)

      Benden de sevgiler Şule :)

      Sil
  18. yılbaşında korona atlattığım için henüz aşı olmadım(temmuz ayında yapılacakmışım sağlıkçı eşi olarak) sizlere de şifa olsun

    YanıtlaSil
  19. Geçmiş olsun canım. Olduk bakalım inşallah korur ☺️

    YanıtlaSil
  20. Valla ben her gün gelip bir bakıyorum, yeni yazı var mı diye :)

    YanıtlaSil
  21. sensiz buralar sessiz kalır ki Handan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zoitsa, kendim konuşup kendim dinliyormuşum gibi geliyor bazen. Hoş onu yapmayı da severim de :D

      Sil
  22. Yettim Handan 😂😂😘❤️🧿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Sevda :) Kız bi görünüp bi yok oluyosun :D

      Sil
    2. He ya, sorma. Ben de anlamıyorum neden ama öyle işte 🤗. Bir de şu fotoların arkasına bir seferinde babacığının şarkılarından gizlesene. Bu kez öyle yapmışsınız sandım, hayal kırıklığı oldu 🤗😘😘😘

      Sil
    3. Yapmıştım bir kere :) Gene yaparım.

      Sil
  23. ben buradayımmm :)
    Blog'umda sürpriz bir duyuru var Deep! :)

    YanıtlaSil
  24. Hayat koşuyor biz kovalıyoruz. Her istediğimizi gerçekleştiremeyeceğimiz gerçeği hayatın ta kendisi zaten:) Aşın da şifa olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet "Cennet düşlerin gerçekleştiği yerdir" diyordu ya Düşler Tarlası'nda, gerçekten de öyle olmalı. Aklımızın kaldığı her şeyi deneyimleme imkânı :)

      Teşekkür ederim :)

      Sil
  25. Falco - Tango The Night
    şarkı falımı aldım ♥

    Bugün ben de aşı vurulacağım ama tırsıyorum. Sıra geleli aslında birkaç hafta oldu malum ama yok geçmiyor tırsma durumları :/
    Gözümü karartıp aldım bugün randevuyu ama içim kıpır kıpır :))

    Bu hafta sonu ilk defa açık hava gezisi yaptım bizimkilerle Handan. Nasıl iyi geldi anlatamam. Ama eve dönünce boğazını yokla, ateşini yokla yemin ediyorum psikolojim bozuldu. Bu eziyete değmeyeceğine karar verdim hahahaaaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuruldun mu bakiim aşını Şebo :)

      Valla ben aşı paranıyasını pek umursamadım, zira içine bişey katabilecekleri yüz milyon şeyin içinde yaşıyoruz,yapcak olsalar ruhumuz bile duymaz :)

      Sil