Ağzım Kulaklarımda :)

Kasım 17, 2017


Evde her yer dağınık. Kütüphanenin yerini aldığı dolap orta yerde, içinden çıkanlar her yerde, mutfak ilgi bekliyor , koltuklar montaj sırasında ittirilmiş falan. Ben mutlu mutlu manzarama bakıyorum :)

Vitrindeklerin hepsini buraya taşımadım, sadece ikinci sıra dizdiklerimi aldım. Sağa sola sıkışmışları topladım. Henüz çocukların odasındakilere bakmadım. Orada da üstüste yığın halinde kitaplar.

Bu benim ilk kitaplığım. Evlenmeden önce annemlerin kütüphanesi öyle zengindi ki doğru dürüst kitap almama bile gerek olmadı. İzmir'de koridorda kocaman bir gömme dolap vardı onu kullanıyordum. İstanbul'a geldiğimden beri çoğu kitabımı hediye ettim. Sakladıklarım da her yerdelerdi. Şimdi derli toplu oldular.

Kitapları renk ve boylarına göre dizen tek kişi olmadığımı söyleyin lütfen. Tek ben takıntılı değilim,  di mi...

Bu arada, eve gelmesi için üç gün beklemeye dayanamadığımdan  o koca paketleri arabaya sığıştırıp eve taşıyan Can'a ve okuldan döner dönmez kurmak için koşturan Bilgiç'e teşekkürleri bir borç bilirim.

Can'a doğumgünü hediyesi yerine kendime kitaplık alma konusuna gelirsek. O bana daha hediye almamıştı ki,  napalım. Sırasını beklesin :)

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Sevgili Handan seni mutlu eden bir şeyi neden erteledin bu kadar seve seve kullan arkadaşım fırsat bulup gelemedim bir çok arkadaşı bloguna da uğramadim son bir kaç gündür özledim💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde yer bulamadığımdan alamadım Sevgi, ama artık kitaplar daha çok yer kaplayınca kitaplık daha mantıklı oldu :) Teşekkür ederim canım. Öpüyorum seni kocaman 😘

      Sil
  2. Oğlunun eline sağlık ne güzel olmuş,güle güle kullan.Bende öyle renklerine ve boylarına göre dizerim.Önce tabii.Sonra onlar karışıp durur, arada yine dizilirler.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap. Evet sonra karışır kesin :) Benden de sevgiler :)

      Sil
  3. İyi günlerde kullan arkadaşım...
    Dizme konusunda hiç yalnız değilsin hem de :))))
    İyi hafta sonların olsun ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değilim, değil mi Şebo :) Bak şimdiden üç kişiymişiz :)

      Sil
  4. İyi günler de kullanın. Geride çocuğum olmadığı için ben okuduklarımı kutüphaneye bağışlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sevdiğim kitapları tekrar okumayı seviyorum Özlem. Farklı yaşlarda okuduğumda farklı şeyler bulacağıma inanıyorum. Ama son yıllarda aldıklarımın çoğunu ihtiyacı olan okullara gönderiyorum, bunlar elimde kalanlar.

      Sil
  5. güle güle kullan. ama emin ol, bir süre sonra o da yetmeyecek. ben kitabını veremeyenlerden olduğum içindir belki:)))
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık evde en son köşe de doldu Çenebaz, onun için fazlalar verilecek :) Teşekkür ederim canım.

      Sil
  6. kendin için ne güzel bir şey yapmışsın , İstanbul demek kitaplarından fedakarlık etmek demek benim için de , o sebepten takas sitelerinde gezmem 3 yıldır :D keyifle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün kocaman kütüphanemiz olur belki Eylem :)

      Sil
  7. Hayırlı olsun :) Geçenlerde evmanya'dan bir ürün aldım ödeme-teslimat 3 günde gerçekleşti. Hızlarına şaşırdım. Beyaz aldım bende. Ama iki ay oldu hala montaj yapmadım, yapmaya vakit yaratamadım...
    Kitapları üç aşağı beş yukarı bende boyutlarına göre diziyorum. Yalnız değilsiniz yani :) Şiir kitaplarım ayrı durur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zülâl. Ben de şiir kitaplarımı ayrı yere koydum :) Bilgehan'ı ödünç vereyim sana istersen :)

      Sil
  8. Ay güle güle kullan Handan, benim de en sevdiğim alışveriş kitaplık almak ve kitap yerleştirmek. Yalnız ben yazarlara göre yerleştiriyorum. Yani bir yazarın elimdeki tüm kitaplarını sıralayp sonrakine geçiyorum. Ama renk de olur yani:) Kolay gelsin sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Bahar. Kütüphane salonun ortasında yamalı bohça gibi olunca içindeki kitaplar bari renk uyumlu olsunlar dedim :) Yazara göre daha mantıklı aslında :)

      Sil
  9. Oh, mis omuş :) Ben yaptırıcam inşallah. Çok iyi bir usta var. Sen çiziyorsun, o gerçekleştiriyor. Camekanlı kütüphaneler zor bulunuyor, onlarda pahalı.
    Bak heveslendim şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kütüphaneye istersen camlı kapak da alabiliyorsun. Ben şimdilik raflı istedim, ileride fikir değiştirirsem camlı kapak alıp takabilirim. Ama kendi evim olsa kesinlikle çizip de yaptırırdım. Hele usta da iyiyse, kendini biraz şımartabilirsin bence Tülin :)

      Sil
  10. kitaplığınızı iyi günlerde kullanın:-) Ben kitaplarımı yayınevine ve boylarına göre diziyorum. Öyle bulması kolay oluyor ama renge göre düzenlenirse de çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Aslında yazarlara göre dizmek istiyordum ama çok karman çorman görünecekti. Zaten küçük, aradığımı bulurum herhalde dedim ama bakalım ne olacak :)

      Sil