Kinoa da Neymiş Bir Bakalım

Eylül 04, 2014

Bloglar genel kültürümü arttırıyor valla anacım. Bakınız sabah sanatsal olarak gelişmiştim şimdi de Zeugma'dan öğrendigim kinoadan bahsedeceğim. ( Onun bloğundaki bilgilendirici yazı şurada)

Dün Migros'da görünce merak edip aldım. Yarım kiloluk paketinin 27 TL civarında olduğunu görünce et mi alsaydım acaba demedim değil, ama merakım baskın çıktı:-)



Aslında soğanlı domatesli bulgur pilavı gibi pişirmeyi düşünüyordum ama tam soğanlar sarardığında enginar pişireceğim aklıma gelince bizim kinao haşlama olarak kaldı. Böyle de disiplinliyimdir bak mutfakta:-)

Bol suyla yıkayıp, bir müddet de suda bıraktığım bir bardak kinaoyu iki bardak tuzlu kaynar suya atarak pişirdim. Biraz yağ koyulabilirdi ama ben koymadım. Salataya katarım diye düşündüm. Bilgiç sade haliyle çok beğendi :-)

Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Yeni duyuluyor evet ben de Deep'ten öğrenmiştim :))
    Ben de deneyeyim bari :D

    YanıtlaSil
  2. Tam blogun başına geçtim, sürpriz oldu :) Kinoa haşlanmış haliyle müsli olarak da çok tüketiliyormuş. Fiyatı pahalı, evet. Yaygınlaşınca ucuzlayacak, az kaldı. Veganlar et yerine kullanıyor zaten, fiyat aynı :)
    Ben halen bulamadım. Kipa'da sordum, kasiyer ''O ne ya!'' demez mi? Yuhh dedim.
    Sadee Migros mu satıyor bunu ya.
    İnternete sipariş verirken de sitede arıza çıktı. Off..

    YanıtlaSil
  3. Ebet bunu geçen yıl markette gördüğümde almıştım :)
    Çok farklı tarifler yapılıyo tatlı bile yapıldığını gördüm :)
    Bulgurun yerine kullanılıyo genelde :)

    YanıtlaSil
  4. Şimdi tadına da baktım, bulgur gibiymiş Şenay, kısır falan da güzel olur.Sen de dene:-)

    Dimyat markaydı Zeugma, bilmiyorum internette satılıyor mu. Migros'ta organik reyonda buldum , Carrefour' da da olur gibi geliyor.Benim hoşuma gitti haşlanmış hali. Mısır Çarşisı'nda var mı diye bakmalı, belki daha uygun fiyata bulunur. Teşekkürler tekrar bilgilendirici yazın için canım:-)

    Haşlanmış halini şeftaliyle sunmuşlar Şeyma, o da hoşuma gitti. Gerçi ben tuzlu yaptığım için bir dahaki sefere artık. Köftesinden çorbasına bayağı tarif var.

    YanıtlaSil
  5. Afiyet olsun;) Ben yarım kilosunu 32 tl ye bir internet sitesinde bulmuştum ki, senin bulduğun fiyat çok iyi.. Doğrudur herkes bilmeyebilir. Herkesin ilgisini çekmeye de bilir. Kinoa'nın tahtını da "Freekeh" sarsıyor şimdilerde. Ama şu an için Amerika'da satılıyor benim araştırmalarıma göre. Keşke burada da satılsa, dilerim bulunur o hepsinden öte birşey inanılmaz faydalı, görürsen bana da haber verir misin;) Çok Öpüyorum, afiyetle tüketin.

    YanıtlaSil
  6. :) Farklı bir tat olsa gerek. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. ay bende okumuştun değil mi. daha yeni yazdım. kinoa salatası. hatta migrostan dimyat marka diye de demiştim. seninki pilav gibi. bak benimki değişik.

    bir de şule m (şulem kafe) bissürü kinoa tarifi verdi. kısır gibi :)

    YanıtlaSil
  8. Şimdilik Migros'ta rastladım sadece Handan, ama bakacağım, bulan diğerlerine haber versin:-) Tadını beğendim, bulgurun yerine kullanılabilir rahatlıkla.

    Teşekkür ederim Günlük Yaşamım, bu aceleye geldi bir dahaki sefere domatesli soğanlı bulgur pilavı gibi pişireceğim.

    İyice yıkanmazsa değişik bir tadı oluyormuş ama güzel yıkanınca farklı gelmiyor tadı ama faydası saymakla bitmiyor Resim Defterim, hoş geldin bu arada:-)

    Aaa, Zeugma'da okuduktan hemen sonra da sende salatasını görmüştüm Deep, markasına dikkat etmemişim o sırada bak:-) Bilinç altıma yerleşmiş:-)

    YanıtlaSil
  9. Ben çok sevdim Mehtap, üstelik 100 gr ı 120 kalori falanmış, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  10. Kinoa hakkında bilgi sahibi oldum tesekkur ederim http://kinoa.web.tr/

    YanıtlaSil
  11. ben henüz denemeye cesaret edemedim :)

    YanıtlaSil