...

Ağustos 25, 2011

"Hâlâ hayattaydım ve hayatı sevmem gerekiyordu; günbegün içtenlikle, kararlılıkla ve cesaretle yeniden oluşturulması gerekiyordu. Bir geminin güvertesinde kahraman olunabilirdi ama balkonda, yüksek sesle gemilerin adını söyleyen oğlunla otururken de kahraman olmak mümkündü.

Günlerimize nitelik kazandıran yaptığımız şeyler değil, bunları nasıl yaptığımızdır. Ve bunları daima en insalcıl ve en yüksek biçimde yapmak zorundayız. Her bir davranış onur ve yücelik taşımalı; insan asla kendini küçültmemeli, alçaltmamalı, hayatın deniz misali kimi zaman dingin, kimi zaman fırtınalı olduğu bilinciyle yaşamalı: Geminin sağ salim limana varması ancak kumandasını üstlenen kişinin dik duruşuyla, teslim olmamasıyla; ona emanet edilmiş yükü, tayfayı ve yolcuyu kurtarmak adına korkuya kapılmamasıyla olur."

Sonsuza Kadar
Susanna TAMARO

Benzer yazılarım

3 Yorum yap

  1. Böyle yazılar iyi geliyor hep, yalnız değilim,farklı sandığım nice yaşam aslında aynı diyorum...

    Yine de şu ara sessiz sakin bir limana ihtiyacım var.Ve berrak,
    temiz,dibini görebileceğim bir deniz'e(hayat'a).
    Sonsuza kadar hemde.

    Ps:Peki sen iyimisin?

    YanıtlaSil
  2. Sen yorulmuşsun canım. Bazen düşünmüyor değilim; deniz aslında hep aynı deniz de biz mi gereksizce çırpınıp duruyoruz arada acaba diye.

    Ben çok iyiyim Banucum. Çocuklarımla evdeyiz, onlar büyümüşler artık, tatil havasına girebildim ilk defa bu sene. Dinleniyorum.

    YanıtlaSil