Korkak ve Canavar

Eylül 24, 2017


Bilgehan'ın okul kitaplarından biriymiş.

İlk defa bir Türk yazardan içi ecinniler ve mezarlarla dolu olmayan bir fantastik roman okudum. Akıcı ve güzeldi.


Aslında bir dörtlemenin ilk kitabıymış. Neyse ki yaşadıkları macera sona erdi de ben neden ikincisi elimde yok diye tırmalamadım etrafı :)


Kitaplardaki haritaları siz de seviyor musunuz?  Zaten haritaları çok severim bu elle çizilmiş hayali dünya haritaları da başka güzel gözüküyor gözüme.

Başına gelen bir  felaketle Canavar'a dönüşen Leopold, karısı öldürülürken kılını bile kıpırdatamadığından Korkak'lığından utanan Guorin 'in kesişen yollarıyla atıldıkları maceralar gençlerin de çok hoşuna gidecek türden.

Kötülük Tanrı'sına sözü geçen tek tanrının hangisi olduğu kısmına ise tam anlamıyla hayran kaldım. Çok çok çok güzeldi :)

Benzer yazılarım

17 Yorum yap

  1. Haritalar sevilmez mi?

    Küçükken abimlerle atlasları açıp gözlerimiz kapalı rastgele parmak basardık ülkeler üzerine. Kiminki daha güzel bir yer diye yarışırdık. Okuduğumuz kitaplardan orası ile ilgili güzel ya da kötü şeyler anlatırdık.

    Hollanda mı? Hıh! Orası denizmiş ya Toprağı bile yokmuş. Olsun.. Laleleri var. Hadi ya! onlar bizimmiş ki zaten.. Ben değirmenleri severim, bir sürü değirmeni var.. gibi gibi...

    Kim sevmez haritaları ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de başkenleri bulmaca oynardık Tülin. Veya minicik bir şehir söyleyip bulmaya çalışırdık.

      Sil
  2. Yüzüklerin Efendisi'nin arkasındaki haritaları ne çok incelediğim geldi aklıma
    Sevinilesi bir inceleme olmuş seninkisi

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya Kadriye, Yüzüklerin Efendisi'nde kaç defa dönüp o haritalara baktım bilemiyorum :) Benden de sevgiler canım :)

      Sil
  3. Türk yazarlarının fantastik yazımda pek iyi olacağını düşünmüyordum.Böylece bu yargım kırılmış oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında güzel kitaplar okudum ama sürekli cinler gulyabaniler ruhlar falan vardı, bu tarz yazamadığımızı düşünmüştüm artık Yurdagül :)

      Sil
  4. Yüzükler'den sonraki tüm kitaplar bunun kopyası gibi geliyor bana:( Hatta az önce benzer bir yorumu sevgili Sümeyye'ye de söyledim, benzer haritalar, krallar, kuleler, sihirli araç, gereçler. Ne bileyim pek sarmıyor beni.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzüklerin Efendisi türünün en iyilerinden olduğundan kötü kopyaları çok ama güzel fantastik kitapların hepsini de silip atmamak gerek Müjdecim. Aynı şey diğer tür kitaplarda da geçerli, aynı konuda yüzlerce kitap oluyor.

      Sil
  5. Türk yazardan gözüm kapalı onerecegim fantastik seri 😊 sizin de okumanıza çok sevindim. Benim de kitap hakkındaki yorumumu okuyabilirsiniz. Ben sadece 4.kitabı okuyamadim ya. Bi de yan serisi var Şamanlar diyarı diye ona da göz atın 😊☺😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o serisini de duydum Hilâl. Önce bunun kalanını alayım da. Senin yorumunu da en kısa zamanda okuyacağım :)

      Sil
    2. 😊☺☺ Tamamdır Handan abla
      Bir dahaki yaz ben de o kitapları kendi kitaplığıma alıp baştan okumayı planlıyorum :))

      Sil
    3. Sevdiğim kitapları tekrar tekrar okumayı ben de severim :)

      Sil
  6. Türk yazardan fantastik seri klişe beklentileri de yıktı. Ben de seriden keyif aldım. Animeler yaygınlaşınca fantastik eserlere olan ilgi de arttı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi bildim bileli fantastik maceraları severim Mukaddes, Jules Verne kitaplarıyla başladı. Şimdi eskisine göre çok daha fazla seçenek var. Dünyadan soyutlanıp iyilerin birşeyler başardığı bambaşka diyarlara gitmek çok güzel.

      Sil
  7. Ne güzel eğlenmiş benim arkadaşım daha ne...
    Yarasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada gerçek dünyadan kopmak iyi geliyor Merih :)

      Sil
  8. Hemen ekledim Oytun için alınacaklara... İnternetten kitap alınca birebir tavsiyeler ilaç gibi geliyor ♥

    YanıtlaSil