Ömer Kürşad

Haziran 16, 2005

6 yıl dayanabildim sensiz, sonunda annemler de acıdılar halime. Ayhan IŞIK'a aşıktım o zamanlar, onun da filmlerdeki ismi Ömer'di, beni kıramadılar. İyi ki kız olmadın yoksa Kristal olabilirdi adın.
Evden içeri girdiğin ilk gün gözümün önünde, "Benim de artık bir kardeşim var" diye şarkılar söylemiştim. Oysa bilirsin hatırlamam pek küçüklüğümü. Kucağımda sallamaya çalışırken divandan düştüğümüz gün yaşadığım korkudan kendi canımın acısını farketmemiştim bile. Bana cetvel almıştın.
Bir sabah domates doğramıştın bize, arkadaşlarım için aldığım domatesleri bitirdiğin için kızmıştım sana. Kıtlık vardı sanki. Hala içimdedir acısı, hani bazı şeyler hiç geçmez ya.
Küçüktük, televizyon kutularında oynardık, sulandırılmış bisküvilerimle yemekler hazırlardım. Oğlum olacağını öğrendiğimde kız gibi sevimli olamayacağını düşünmüştüm. Sonra senin sarı bukleli saçların, yumurcak yüzün, tane tane konuşmaların aklıma gelince geçmişti bu düşüncelerim. Bana cetvel almıştın.
Şimdi evleniyor olduğuna inanamıyorum. Kızıyorsun çoğu zaman ama ne yapalım, ben hala sana baktığımda "Sen sus ,deli!!!" diyen şirin bir çocuğu görüyorum. Seni çok seviyorum. Hem sen bana cetvel almıştın:)

Benzer yazılarım

1 Yorum yap

  1. Simdi ablacigim yazdigin guzel seyler icin cok tesekkur ederim. Cetvel hediyemin de ayrica altini cizmissin pek bir mesud oldum. Ancak okurlar anlamamislardir o cetvellerin siradan cetveller olmadigini. Ben buradan anlatayim.
    ----------------------------------
    1)Bahsedilen "cetvel" sadece tek bir cetvel olmayip 1 adet cetvel, 2 adet farkli uzunluklarda gonye ve bir adet iletkiden olusan tam ve eksiksiz bir takimdi.
    2)Uzun olan cetvelin tam 30 cm'likdi. Ve uzerinde bu 30 cmnnin 30'unu da ayri ayri gostermekle birlikte her bir cm'yide kendi icerisinde 10 mm'ye dilimlemisti. Milimetrik hassalikta olcum yapabilirdi.
    2)Gene bu marifetli olcum cihazlari seti, Flash'in Freehand'in olmadigi yillarda vektorel cizim yapmak icin tek alternatifinizdi. Kagit uzerine iki nokta koyardiniz ve arasina kaleminiz ustunden kaldirmamak suretiyle 30 cm'ye kadar tek hamlede dogrular cizebilir, bu dogrulari ucucua ekleyerek baska dev dogrular elde edebilirdiniz. Ayrica iletki yardimiyla cok guzel arclar yaratabilir, gonye yardimiyla cok kisa bir surede birbirini 90 derece kesen acilarda vektorler yapabilirdiniz. Tabii iletkinin uzerinde 0-180 arasi butun acilarin ayrintili bir sekilde gosterildigini de belirtmeliyim.Kisaca tek sinir sizin hayalgucunuzdu.
    3)Benzerleri genellikle renksiz seffaf veya tahta iken, bu takim hem sari hem de seffafti. Seffaf olmasi nedeniyle cizerken kagididin gorus alanini kaplamazdi(Bu o siralarda tahta cetvellerin hic birisinde bulunmayan bir teknolojiydi)
    4)Bu set cetvellerin cizilmeden uzun sure kullanilabilirliklerini muhafaza etmeleri amaciyle ozel plastikten kabi icerisinde bulunurdu. Ihtiyaciniz oldugu anda acabilmeniz icin bu plastik kabin birde acma kapagi vardi.
    5)Cetveli dilediginizde duvara asmaniza da yarayabilecek delik da sag kisimda yerini almisti.

    Su anlik aklima gelenler bunlar. Daha sonra bu sahane cetvel takimi hediyesinin bilinmeyen ozellikleriyle tekrar karsinizda olabilirim. Seni opuyoum ablacigim. Seni ne kadar sevdigimi soylememe gerek yok herhalde bunu yillar once aldigim bu "cetvel takimi" ile yeterince kanitladigima inaniyorum. Hoscakal.
    Kardesin Kursad...

    YanıtlaSil