Klişe

Mayıs 27, 2017



Klişenin aynı zamanda " basımevinde, baskı işinde kullanılmak ereğiyle üzerine kabartma ya da oyma resim, şekil, yazı çıkarılmış metal kalıp." olduğunu biliyor muydunuz?

Ben bilmiyordum :)

Bu video da gülümseyen bir sabah için olsun.

Günaydın.

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Sayende öğrenmiş olduk canım blogunda çok şey kaçırmışım kumru ile mücadelen çok güzel bence sizin eve yerleşme sizin odalarda gözü kalmış galiba bizimde İzmir'deki evin bahçesinde yuvası vardı sabahları kumru sesi ile uyanırdık hatta annem kumrular bahar geldiğinde daha çok guguk sesi çıkarır derdi.Sizlere hayırlı sağlıklı ramazanlar diliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumrular benim de sürekli balkonumda Evimin Güncesi, bu mevsimde telaşlı halleri başlıyor. Ama eve hiç girmemişlerdi :)

      Size de hayırlı ramazanlar :)

      Sil
  2. Bilmiyordum ama öğrenmiş oldum sayenizde.Teşekkür ederim.Videoda ayrı bir güzellik.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni öğrendim Ebemkuşağı :) Video da gülümsetiyor, değil mi :)

      Sil
  3. Merhaba! :)

    Klişenin bu anlamını biliyordum ve öğrendiğim zaman şaşırmıştım :) "Nedir?"in bazı videoları çok popüler olmuştu ama sanırım o etkisini sürdüremiyor.

    Güzel günler dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu anlamını bilince diğerinin de temeli anlaşılıyor, değil mi Engin. Pek video izleyen biri olmadığımdan ben pek bilmiyorum bunları, klişeye bakarken rastladım, hoşuma gitti :)

      Sil
  4. Geçen sene matbaaya kartvizit siparişi verirken öğrenmiştim ben de. "Abla klişenizi saklarız, her seferinde aynı şeyleri yapmayız merak etmeyin", demişlerdi:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, bana dediklerini düşündüm de manasızca bakardım adamlara herhalde Aze :)

      Sil
  5. Mən də bilmirdim. Video maraqlı idi. Tez-tez danışdıqları üçün bəzi yerləri tam anlaya bilmədim ama diqqətçəkici və fərqli bir yolla bilgiləndirməkləri xoş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet video biraz hızlıydı Umman, ben bile zor takip ettim :)

      Sil
  6. ahaha, zaten güzel, Cem Yılmaz'la süper ötesi olmuş
    Çenebaz

    YanıtlaSil