Yine Depresifim, Okumasan da Olur

Ağustos 27, 2020

Bu sabahı yorumlara cevap yazmaya ayırdım. Ne ara birikmiş yine o kadar anlamadım. Ben domateslerle boğuşurken (pöh domatesmiş, bildiğin ergenle boğuşuyorum.) zaman geçmiş . Yorum yapanlardan özür diliyorum,  bi dağıldım ben bu aralar.

Bugün artık şu mutfağımı düzeltip temizlesem. Daha oğlanların odasına girecektim güya, yataklarının altındaki çekmeceyi düzelttim gerisi kaldı. 

Evdeki herkes gitse ben on beş gün temizlik yapsam. Bütün hayalim bu. Artık hayallerim de manyadı. İşin komiği ultra gerçekleşmesi olanaksız hayal. Oğlanlar babalarıyla tatile çıkmak asla istemiyorlar.

Bugünler de geçecek ve sen herkesin evde olduğu zamanları özleyeceksin Handan diyorum ama bu ses pek cılız çıkıyor. Sürekli çok kapsamlı düşünüp içinde bulunduğum anın güzelliklerini görerek nankörlük ettiğimi düşünmekten de bıktım. Evet şükredecek çok şeyim var ama çok zor zamanlar yaşıyor olmamı değiştirmiyor bu. Daha kötüsü olmadığı için şükretmek beni bir yere çıkartmıyor artık.

Hayır anlamadığım şu. Misafir ağırlamıyorum, gezmeye gitmiyorum, hep evdeyim. Yine de neden işler bitmiyor! 

Neyse,  anlıyorum da,  elimden bi kaza çıkmasın diye anlamamaya devam edeyim ben.

Ay ben bir müddet yazmasam mı acaba. Sıkkınç yazılar dizisine döndü burası. Az biraz susiim,  düşümmiim, kendimi işe vereyim. Zaten babam da beni bu üçüne hizmetçi olsun diye okuttuydu onca yıl.



Benzer yazılarım

42 Yorum yap

  1. Yetişmez anacım yetişmez, sal gitsin o sebeple. Ben evdeki birine yetişemiyorum ki sen de x2 :(
    Karlı bir anlaşma yapalım sizinkilerle, Oytun'u size göndereyim ben, karşılığında da seni alayım olmaz mı ;)
    Onlar mesut mutlu yaşasınlar, biz de seninle mesut mutlu yaşayalım ;)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba uzun süredir yazılarınızı okuyorum ama bugün cevap yazmak istedim. Bayrak kaldırmaya ihtiyacınız var gibi hissettim. Ailenizle konuşup bazı yükleri, ev işlerinin bir kısmı mesela, taşımakta zorlandığınızı, bazılarını bir süreliğine de olsa devretmek istediğinizi söyleseniz faydası olmaz mı acaba? Gönlünüze ferahlık diliyorum. Selamlar, Kayra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kayra. Benden başka kimse rahatsız olmadığı için kimsenin kılını kıpırdattığı yok ne yazık ki. Eşim güya arada evi süpüreyim diyor, şalap şulup, kıllar tozlar hep yerde. Bu sefer de yaptık beğendiremedik oluyor.

      Sil
  3. Maalesef işler bitmiyor çalıştığım için kendimi şanslı sayıyorum olduğu kadar artık yapacak bir şey yok :) sende bunalmışsın belli ama kasma kendini o kadar varsın bazı yerler de kirli kalsın :)
    kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kirli kalıyor ama o kirler beni ruhumu kirletiyor Esmanur.

      Sil
  4. Selam çocuklar evdeyken bunaldığım günler aklıma geldi.Ama şimdi evde televizyonun dışında ses yok. O zamanları özlüyorum. Torunlarla idare ediyorum. Ev işi nankördür. Yapmasan olmaz. Yaparsın hiç bitmez. En iyisi sen eline kahve veya çayını al. Önce kendini mutlu et. Sonrada en çok acil olandan işe koyul. Biraz çocuklardan yardım alabilirsin.Kolay gelsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zehra. Benim kapımı kilitleyip kimseyi görmeden odamdan çıkmadan geçecek bir iki güne ihtiyacım var ama yapamayınca katlanıyor sinirim :)

      Sil
    2. Balkona salıncak aldı eşim bana hediye olarak, benim yönlendirmem ile tabi ki :) sinek, böcek, arı geliyor balkona diye kızım gelmiyor, İnternet çekmiyor diye de kocam gelmiyor. Balkon bana sığınak oldu, ne böcek ne İnternet umrumda, oh yaşasın yalnızlık :))))

      Sil
  5. Yaz bence, yazmak terapi gibidir. Ama şikayet etmek hiç çözüm olmuyor. Biraz şikayet etmek herkesin hakkı bea:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözüm olmuyor Kadriye, enerji hapı mı alıcam, antidepresanla mı karıştırıp miks yapıcam bi yöntem bulmam lâzım. Bunlardan bana hayır yok.

      Sil
  6. Bir - iki deneme,ses...aylar sonra ilk yorum atma denemem..bakalım gidecek mi, teknik bir arızam var yorum atamıyordum... seni çok özlemişim..ayşe..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel senden bir ses duymak Ayşe, hoş geldin :)

      Sil
  7. Kendini çok sevdiğin şeyden çok fazla izole ettin Handan..gezemedin gönlünce gülemedin gönlünce,sevdiklerinden uzak kaldın,aylarca..
    Oysa sana desem ki kurgu tüm duydukların söylenenler hep bir amaç uğruna planlanmış şeyler ne derece inanırsın bilemiyorum..
    Şahsen boş yere çok fazla fedakarlık yaptık bence insanlık olarak son aylarda..
    Bu balon patlasın artık,patlasın ki önümüzü görelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokağa çıkamamak beni aslında çok etkilemedi Sevgi. Yazın zaten evde dururum hep. Ama bu çok uzuuuun yaz tatili modu delirtti. Diğer meseleye gelince inansam ne fark edeceeek inanmasam ne fark edecek.

      Sil
    2. Inansan valizleri hazırlarsın belki de💋🧡

      Sil
    3. Okullar açıldı, bitti tatiller :)

      Sil
  8. Şimdi bizdeki durum bu sabah itibariyle şöyle: Sabah evin beyi erkenden kalktı işe gitti. Oysa geçen hafta Kuzey'e doktor randevusu alırken bu perşembe onun müsaitlik durumunu konuşmuştuk. Yani ben şunu anlamadım haklı olarak: Kuzey'i doktor ben götüreceksem neden onun müsaitlik durumunu soruyorum değil mi? Neyse bizimkini kaldırdım, bir şeyler atıştırdık, doktora gittik. Olanı eve bıraktım, hızlıca işe geldim. Bu yapılacaklar asla ve asla bitmiyor. Çalışıyorsan aynı zamanda başka şeyler için de zaman bulman gerekiyor ki bende hiç kalmadı zaman denen şeyden.
    Pandemi dönemine gelecek olursak çok açık olan şey bu durumda sadece kadınların yorulduğudur. Kolay mı arkadaş günde üç öğün yetişkin erkek doyurmak. Yap, temizle, topla, yeniden aynı şeylere başla. Bunalıma girmeyip ne yapacaksın? Bütün arkadaşlarım bunalımda. Bitti, tükendi çünkü herkes. Senin de bunalıma girmenden doğal ne olabilir? Ben etrafta işi bırakmak istiyorum diye dolanıyorum. Bizim evde de bu durum kimsenin işine gelmiyor. Duvara konuşuyorum. Yani ben de bunalımdayım.
    Yaz bence. Bunalım okumak da hoşuma gidiyor benim bu aralar. Ben de benzer şeyler yaşıyorum ve çoook öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışırken akşam eve geldiğimde kucağıma bebeği tutuşturuyordu Can, al oğlunu diye. Hemen akabinde de benim karnım aç diyordu. Eee saatlerdir evde olan sensin, bi sofra kursana bari. Yok. Bebek bakmış. Yani uyuyan bebeği izlemiş. Neyse düşünüp de sinir olmayayım şimdi bir de ona. Biz kadınların işi hep çok zor, hep.

      Sil
  9. Herkes evde olunca iş asla bitmiyor. Düzen feci bozuldu. Şu günler geçse de herkes sağlıkla, işine okuluna dönse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Bir de ergenler büyüyüp akıllansa. Bana geldiler artık soldan soldan.

      Sil
  10. tatilden döndüklerinin ikinci gününde ev eski dağınıklığına döner. bi keresinde satılık daire görmeye gitmiştik. aradık evdeyiz buyrun dediler, anında çıktık eve hiç habersiz hatta biraz utandım rahatsız ettik mi diye. salonlarında kumandalar koltuğun kolunda ve nizami şekilde yan yana duruyordu. iki çocuk vardı ve odaları müthiş bi düzen içindeydi. o manzaraya çok şaşırdım. kadına sordum temizlik hastasıymış, ev güzel ama hayatım kötü dağılacak diye hiç oturmuyorum çarşıya çıksam aklım evde hep dedi. evdekilerin de hayatı zindan olmuştur. bu temizlik işinin sonu yok. topluyorsun dağılıyor. dağılmaması için yalnız yaşayacaksın diğer türlü kontrol etmek imkansız. iş bölümü konusunda konuşsan biraz. hatta kendini güçlü gösteren bi konuşma olmasın. oğlanlara duygu sömürüsü gerekiyor bazen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Döner gerçekten de Burcu. Yok zaten, o kadın gibi olmamak için bizimkilerin odalarına hiç bakmıyorum gün içinde. Ama mutfak bile düzelmiyor ve dağınıklık beni hasta ediyor.Küçükken daha çok etraf topluyorlardı yeminle. Duygu sömürüsünden de bıktım, direk kapının önüne atma modundayım. Herkes on sekizini doldurdu kardeşim.

      Sil
  11. Ya bir komşu var Bursa’da, her kelimesi Allah razı olsun, şükür, inşallah maşallah. “Allah sizden razı olsun bu sene buraya geldiğiniz için” desi bana mesela. Ay bi gülme geldi. Resmen kavramların içi boşalmış! Tabii ki şükürler olsun sağlığımıza, ailelerimize, sevebildiğimiz ve güzellikleri görebildiğimiz için tabii ki şükrediyoruz ama bunu her cümlede kullanmak? Yok ben de yanlış buluyorum. Hem insanız biz arada şsyan da ederiz, arada sinirleniriz arada depresif de oluruz (özellikle ayın belli dönemlerinde) arada kocaya da çocuklara da veryansın ederiz, ay bunlar hep insani şeyler! Bak ben bi video izlemiştim kadınların 30 günlük hormon değişimleri ve buna bağlı ruh hallerini çok güzel özetlemişti. Hah buldum bak linki bu: https://youtu.be/WOi2Bwvp6hw
    Bunu her kadın izlemeli ve bence her erkeğe de iZletmeli. Valla ya nedir bu?! :) Adamlar önür boyu (antropoz dışında hahaha) aynı hormon düzeyinde dümdüz takılırken biz her ay bunları yaşıyoruz, bilsinler bence!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman bilmeleri de başka dert Ceren. Tepemin tasını attırıp sonra ayın zamanlarıdasın herhalde moduna girmelerine daha da gıcık kapıyorum.

      Sil
  12. keşke bir de kızın olsaydı sana işlerde yardım ederdi, sohbet ederdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sohbet eden adamlarım bol da işte yardım eden eksik. Kızım olsa yaptırmazdım ki Özlem. Bu üçü döt büyütecek, kız iş yapacak. Ay bak yine sinirlendim, kızımın suçu ne :D

      Sil
  13. İşler biteer mi? Aslaaaa! Bence yapan biri var diye yardım filan da etmiyor benim eşim, evden çalışıyorum diye şu anda ev hanımı görüyor beni. Ben de çok fena doluyum bu konuda. Kısaca erkeklere gıcık oluyorum.

    YanıtlaSil
  14. Ben de ev işleri neden bitmiyor ona takığım:(( yap yap aynı yerdesin:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşa kürek çekmek mi desem, havanda su dövmek mi deseem.

      Sil
  15. Merhabalar.
    Bazı hanımların ev işleri bitmez. Bunlardan biri de benim eşimdir. Eve misafir geldi gitti yatılıysa tüm her şey sil baştan, günübirlik geldi gittiyse sil yarıdan. Titiz hanımların işleri bitmez. Kafasına takılan işi yapmadığı zaman huzursuz oluyor. Kafasına takılan işini yaparsa, ondan mutlu kimse yoktur. Söz konusu ev, bir apartman dairesi değil de şöyle bir dönümlük arsa üzerinde müstakil bir ev ise, 24 saat çalışsan bu evin işini bitiremezsin. Bir de bahçede sebze ekiliyse, ve meyve ağaçları da varsa, kolay gelsin!..

    Bu yıl herkesi önce Korana denilen lanet virüs (hem maddi, hem de manevi açıdan) perişan etti. Sonrasında da iyi kötü hepimizin başından irili ufaklı kazalar belalar geçmiştir. Örneğin benim eşim Ocak-2020 de ayağını kırdı, 4 Temmuzda da aynı kırılan ayağını ikinci derecede yaktı. Biz bu sene yaşadıklarımızı biliriz. Allah hiçbir kuluna bunları yaşatmasın.

    Selam ve saygılarımla birlikte sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun eşinize. Hepimizin zor zamanları oluyor, Allah güç kuvet versin hepimize.

      Sil
  16. "Bugünler de geçecek ve sen herkesin evde olduğu zamanları özleyeceksin Handan diyorum ama bu ses pek cılız çıkıyor. Sürekli çok kapsamlı düşünüp içinde bulunduğum anın güzelliklerini görerek nankörlük ettiğimi düşünmekten de bıktım. Evet şükredecek çok şeyim var ama çok zor zamanlar yaşıyor olmamı değiştirmiyor bu. Daha kötüsü olmadığı için şükretmek beni bir yere çıkartmıyor artık."

    İşte tam böyle! Yaz Handan abla, hepimizin yerine yaz! Hislerime tercüman olmuşsun yine!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bardağın boş tarafına bakmak lâzım ki doldurabilelim.

      Sil
  17. işler bitmiyor, bitmez, bitmeyecek.. :( ama siz yazmaya devam edin çünkü yazmak en güzel terapi. :) blogda yeniyim. :) yazılarım ve yazılarınızda görüşmek üzere. :)

    YanıtlaSil
  18. O ev işleri hiçççç bitmez nankör çünkü..Oy ben senin o güzel gönlünü yüreğini seveyim güzel kadın ❤❤ Elbet geçer bunlarda sen o güzel gönlünü ferah tut canım benim ❤❤ seviyorum seni. . yazmayı da bırakma yaz için boşalsın ..

    YanıtlaSil
  19. Yorumları okudukça herkesin aynı modda olduğunu gördüm. İşin garibi bu bana bir tık iyi bile geldi. Çünkü insan böyle zamanlarda kendini yalnız hissediyor ama bir çok insanın aynı duyguları paylaştığını görünce bir nebze rahatlıyor. Ben de yetişememekten yoruluyorum.

    Bazen bir şey yapası gelmiyor insanın arada bunalmaya da hakkımız var sürekli sosyal mecralarda ya da trendlerde pompalandığı üzere her an her dakika mutlu olmak gülümsemek ve kendimizi buna ZORLAMAK zorunda değiliz. Her duygu kıymetli bir yorumda yazdığın üzere arada bardağın boş tarafını görmek lazım ki doldurasın. işte bunu sevdim. Diyeceğim şu ki belki herkes yatınca el ayak çekilince bir kitap, bir şarkı, bir yazı adı ne her ne olursa kendinle zaman iyi gelebilir. Ferahlıklar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sosyal mecralarda mutlu gözükmeye çalışmıyorum aslında.İlk blog yazarken çok depresif yazılarım vardı. Sonra baktım ki bu yazılar beni daha da olumsuz bir ruh haline sürükledi. Dolayısıyla canım sıkkınken ruhuma iyi gelecek fotoğraflar, filmler, müziklere yönelip onlarla ilgili yazmaya başladım. Kafam dağılıp sıkıntım hafifledi. Zira söylenip durarak da bir yere varılmıyor. Ama arada böyle istim salmak iyi oluyor zira tencere patlayabilir :D

      Sil
  20. İç sesim konuştu sanki kesinlikle evlilik hizmetçilik gibi o yuzden bir an önce batı da çalışmak istiyorum deli gibi Kpss ye hazırlansamda umudum yok heyecan problemi yaşıyorum. Yazınızı okumak da aslında cesaret verdi çalışmasak da neden hiç yardımcı olmayıp her şeyi üzerimize yıkıp bir de üzerine daha cok dağınıklık yapmaları yine cok sinirlendim

    YanıtlaSil