Şu içi ezilmiş bi şeylerle dolu olan soğan halkalarını ağzıma bile sürmem, hiç sevemedim. Ama kardeşim beni NumNum soğan halkasıyla tanıştırınca ona bayıldım. Keşke tanışmayaydım :D
Bugün canım çekti. Dışarı çıkalım diye düşündüm, Bilgehan nane molla, Metehan evden çıkmak istemiyor. Sipariş vereyim derken dur ben yapamaz mıyım ki tarifini bulayıma dönüştü iş.
Bir bardak un, bir çay bardağı nişasta, iki yemek kaşığı mısır unu, tuz ve karabiber bir şişe soda ile karıştırılıyormuş. Gerçi benimki pek koyu oldu , sanırım bardak ölçüsü 200ml olanlardan kullanılmalıydı. Üzerine su kattım biraz sonradan.
Doğrayıp katmanlarına ayırdığımız soğanları önce hamura sonra galete ununa bulayıp kızartıyoruz.
Tam kalori bombası :D Bir soğan en sağlıksız nasıl yenir :)
Bugün canım çekti. Dışarı çıkalım diye düşündüm, Bilgehan nane molla, Metehan evden çıkmak istemiyor. Sipariş vereyim derken dur ben yapamaz mıyım ki tarifini bulayıma dönüştü iş.
Bir bardak un, bir çay bardağı nişasta, iki yemek kaşığı mısır unu, tuz ve karabiber bir şişe soda ile karıştırılıyormuş. Gerçi benimki pek koyu oldu , sanırım bardak ölçüsü 200ml olanlardan kullanılmalıydı. Üzerine su kattım biraz sonradan.
Doğrayıp katmanlarına ayırdığımız soğanları önce hamura sonra galete ununa bulayıp kızartıyoruz.
Tam kalori bombası :D Bir soğan en sağlıksız nasıl yenir :)
- Mart 31, 2018
- 16 Yorum