Duruldum Azıcık

Ağustos 28, 2020

Yine gözlerimi zor açtığım bir sabah. Bilgehan okuluna yolcu edildi. Birazdan Metehan'ı kaldıracağım ve sporum başlayacak.



Dün mutfağı biraz hale yola soktum. Yani nihayet yerdeki domates lekeleri silinebildi. Bu sabah Can'ın yaptığı rafın en üstüne de kutuda birşeyler koyarak tıkış tıkış doldurdum. Herkes yine yasaklar başlayacak, bıttırı bıttırı derken önlem olarak aldığım fazladan bir paket pirinç, un ve şekerin komikliğini düşünmemeye çalışıyorum. İzmir'de her yerden uzak olmanın verdiği yedekli alma alışkanlığımdan yeni kurtulmuştum ben daha. Neyse.

Mutfak biraz düzelip, buzdolabını açtığımda eşyalar üzerime düşmemeye başlayınca düşüncelerim ve sıkıntılarım da hafiflediler. Evi süpürüp salonun tozunu  alınca bayağı sakinledim. Tabi bu bütün işleri benim yaptığım gerçeğini değiştirmiyor,  sadece temel işleri yapmaya yetişmiş olduğumu gösteriyor.

Şu an pilates hocam mesaj attı, canlı ders yapamayacakmış, ödev verecek. Ay ay, ne mutlu oldum. Metehan'ı kaldırır kaldırmaz uyurum ben biraz daha o zaman. Yalnız o ödevi vermeyeydi iyiydi, en sevmediğim hem kardiyo hem kalça basen. Iyk. Neyse.

Gidip tostunu pişireyim Metehan'ın. Sınavı var bugün de. Yaz okulunu yarılamış bile. Zaman nasıl da hızla geçiyor.  Haftaya da Japon üniversitesindeki iki dersi başlayacak. Pek heyecanlı.

Eveet, dan 10.23 olmuş. Çayımı alıp balkona çıktım. O arada mutfakta kapatmak için her gün tep içine yaptığım bir çekmeceyi de boşaltıp silip yeniden yerleştirdim. 

Acaba yatmadan sporu da yapsa mıydım? 

Yarın bir nikâha gideceğim. Belediyenin bahçesinde olacakmış. Gitmesine gideceğim de saçlarımı ne yapacağımı bilemiyorum.

Boyatasım yok. Yeniden her ay kuaöre koşturmak hissiyatına girmek istemiyorum bir müddet daha.

Kısacık kestirsem beyaz kalsa. Onu da çok yapasım yok. Tepemde toplu durması pek pratik geliyor şu an. Ama uçlardan kesilmesi lâzım zira çıtıl olmuş.



Benim kuaförüm örebilir mi acaba . İnce ördürenler gördüm, çok güzel duruyor.  Ve fakat onun için de kuaförde kaç saat durmam gerekecek.

Ya da bir fön çektirip bandanamı takıp gideyim, beyazlar kamufle olur.

Hadi fikir verin bana.

Sabahları uykum gelmese, enerjik olsam yaaa. Niye uykum var bu kadar.



Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Sabah uyandığımda ne güzel evi temizleme hayali ve isteği vardı.
    Ama yok etti birileri. Oturuyorum sabah beri.
    Arada ağlıyorum.
    Oyle böyle öğlen olmuş bile.
    Yemek bile yapmak istemiyorum.
    Şuan kızım domates içinde.
    Ona bakip yazıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ruhumuzu rahat bıraksalar da işimize baksak ne güzel olacak. Destek olmayanlar köstek de olmasalar bari.

      Yapma yemek boş ver, peynir ekmek yesin herkes. Arada bizim de dağılma hakkımız olmalı.

      Sil
  2. Ev işleri bitmiş geçmiş olsun sana, saçlarda bence boyatma handan biraz daha uzasın boyalı yerleri kestirdin mi tamamdır. Nikaha bandana ile git bence bu seferlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyatmadım Özlem, tekrar o döngünün içine girmeden biraz daha durayım böyle dedim.

      Sil
  3. ooooo amaniin çok keyiflisin bugüüün :) gece dizi izledim, öğlen bir de uyandım, ya sal gitsin yaaa kendini düşün biraaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne olunca salıp gidemiyor ne yazık ki Deep. Özgürlüğünün tadını çıkart :)

      Sil
  4. Aslında saçınızı açık bir renge boyatsanız güzel olur çünkü beyazlarınız grimsi değil daha pirinç tonunda diye düşündüm ama pratik olarak bandana iyi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık renk saçı sevmiyorum aslında. Zaten beyaz bırakmama nedenim de oydu. Makyaj yapmadığımdan çok soluk kalıyorum. Ama boya derdinden kurtulmak çok keyifliymiş. Biraz daha dursun böyle :)

      Sil
  5. Kısa kestirebilirsin. Ya da canın en çok ne yapmak istiyorsa yap.İyi olduğuna sevindim. Zaman zaman benzer duygular oluşuyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Kısacık! Wivona! Sonra da mesela öne bir perçem mor, keyfine göre ertesi ay bir perçem turkuaz ayyy.. Handan maşallah cildin çok güzel olduğu için beyaz sende havalı duracak, ondan hiç çekinme bence kökü sende kestir gitsin! :)
    Bugün iki çocuk kestirdiğim için yorumum “biraz” yanlı olabilir sen yine iç sesini dinle tabii :))

    YanıtlaSil
  7. Bence Sen her halinle güzelsin gülüşün yeter tak bi bandana gayet güzel olur. Hülya

    YanıtlaSil
  8. Seni mutlu edecek modeli bul mutlaka, biz ne desek boş :) bir de tek günüm var diye aceleyle karar verme, nikah 2 saat, saçın uzaması ooooo :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acele karar vermedim, aylardır düşünüyordum üzeründe Manxcat. Saçlarım uzayınca çok çıtıllaşmıştı.

      Sil
  9. siz kendinizi nasıl güzel görüyorsanız öyle davranın, öyle yapın her zaman.. :)

    YanıtlaSil