Karnıbahar

Mart 01, 2011

Başta potasyum minerali olmak üzere, beden için yararlı önemli besin maddelerini bolca içermesinin yanı sıra;

o Karnıbahar, kansere yakalanma rizikosunu aza indirger. Özellikle kalınbağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir.

o Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakta tutulma rizikosunu da azaltır.

o Karnıbahar, demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler.

o Potasyum minerali yönünden zengin olduğu için de yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu belli düzeyde tutar.

Dikkat: Bu etkilerinden yararlanmak için karnıbahar haftada 2-3 kez yenilir. Ancak bedenin iyot emilimini azaltır, özellikle içme suyunda iyodun az olduğu yörelerde sıkça karnıbahar yiyenler iyotlu besinler ya da iyotlu tuz almaya özen göstermelidir. (Bknz)

Benzer yazılarım

0 Yorum