Kitap Salı

Haziran 23, 2020

Bu hafta yeni açtığım bookstagram hesabıma bakarken burayı unutuyordum az kalsın :)

Pek fazla kitap okuduğum da söylenemez. Usta ve Margarita'yı bitirdim. Hiciv,  karakomedi sevenler için tavsiye edebileceğim bir kitap oldu. Tasvirleri çok güzeldi.


Yeni başladığım kitabımı ikinci kere okuyorum.  Paulo Coelho'dan Zâhir.


Bir gün hiç habersiz giden karısının ardından dünyası tepe taklak olan yazarımız, onun neden ve nereye gittiğinin peşine düşüyor.

En az on sene olmuştur okuyalı, bir de şimdi bakayım dedim.

İnsanı düşüncelere sürükleyen, hayatını sorgulatan bir kitap. Henüz yarısına geldim.


" Kesinlikle bu. Her şeyim var ama mutlu değilim. Sadece ben değilim böyle olan ; yıllarca birçok kişiyle tanıştım, her çeşit söyleşi yaptım: zengini,  yoksulu, güçlüsü ve sadece elindekiyle yetineni. Aynı sonsuz acıyı bu insanların da gözünde gördüm, insanların kabullenmeye hazır olmadıkları bir keder , ama bana ne söylediklerine aldırmadan, yine de orada olduğunu gördüğüm bir keder. "

"Özgürlüğün bedelinin çok yüksek olduğunu biliyorum,  en az köleliğin bedeli kadar yüksek; aradaki tek fark özgürlüğün bedelini keyif ve gözyaşlarıyla karışmış bile olsa tebessümle ödüyorsunuz."

"Hepimiz büyüyor ve şekil değiştiriyoruz, düzeltilmesi gereken bazı zayıflıklarımızı fark ediyoruz, her zaman en iyi çözümü bulamıyoruz, ama duvarları veya kapıları ya da pencereleri değil,  içimizdeki boşluğu, içinde ibadet ettiğimiz ve bizim için en sevgili ve önemli olanı beslediğimiz boşluğu şereflendirmek için, her şeye rağmen dimdik ve dürüst biçimde ayakta kalmak için çabalamayı sürdürüyoruz."

" Kaybedecek daha fazla bir şeyim kalmadığında,  bana her şeyi verdiler. Ben olmayı bıraktığımda kendimi buldum. Rezil olduğumda ve hâlâ yürümeye devam ettiğimde kendi kaderimi seçmekte özgür olduğumu anladım."

Bu haftalık bu kadar. Bakalım haftaya neler olacak salımızda.

Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Bookstagramın hayırlı olsun canım. Alıntılar güzelmiş. Okunası kitaplardan. Çokkkkk teşekkürler 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Senin yaptığın bir sürü harika işin var, sıra gelmemiştir.

      Sil
  3. Adını duydum ama konusu hakkında fikrim yoktu. Belki bakarım. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Bu kitabını okumadım bookstagram için ayrı hesap mı açılıyor ben kitap paylaşınce etiketi kullanıyorum bu sefer de herkes kitap satmaya uğrasiyor 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hesap açmaya gerek yok, en öyle istedim. Kitaplarım farklı bir yerde dursun dedim. O hesapla uğraşmak da iyi geldi.

      Sil