Yedinci Gün , Serbest Gün, Kaç Kilo Vermişim

Ağustos 22, 2021

Sabah kalkar kalkmaz tartıldım ,  yüzüm düştü. Üç yüz gram kadar vermiş gözüküyordum. Sonra pazara gittim, döndüm  bir iki saat geçti, Metos'u da uyanırdım. Birlikte tekrar tartının başına gittik. 

Aradan geçen iki saatte ne olmuş bilmiyorum ama bekliyordum böyle bir şey ,  zira daha önce de yaşamıştım. Bir anda 700 gram daha indi ibre.

Sonuç olarak. 

Günde 1100- 1200 kalori civarı aldım. 

Sadece bir gün 1600 kalori aldım nachos yapınca.

Günde üç dört kuru kayısı dışında tatlı yemedim. Karbonhidrat düşük aldım  proteine yüklendim. 

Her gün bir saate yakın yürüyüş yaptım. Hızlı değildi, aheste aheste dolandım ama dışarı çıktım.

Hemen her gün elli dakika pilates yaptım. Bunun iki tanesi kardiyo pilatesti. Bir gün yapmadım sadece, o gün de ev temizlediydim.

Ortalama günde 300 kalori harcamışımdır.

Akşam sekizde yemek yemeyi kesip öğlen on ikiye kadar sadece su içtim. Öğlen on ikide kahvaltı,  akşam altıda akşam yemeği. Arada yine bir şey yemedim, yani o altı saat yine oruç gibiydi. Altı sekiz arasında çayımı içip biraz kuruyemiş yedim.

Valla açlık hissetmedim dersem Allah Baba çarpar beni, bol proteinli beslendiğim halde gayet de acıktım. Tıka basa doymadım hiç.

Altı günün sonunda 1 kilo vermişim (ilk gün attığım şişkinliği saymıyorum) 1 cm incelmişim (Bence o bir santimden çok olması gerek, kendimi şiş hissediyorum bu sabah). 

Çok fazla değilmiş gibi duruyor ama ben ayda bir kiloyu ancak verebilmiştim daha önce. Üstelik yine kalori sayıyordum ama saate dikkat etmiyordum.

Üstelik bir kilomun hepsi yağdan gitmiş,  belimdeki bir santim incelme bunu gösteriyor.

Bir de,  geçen pazar kendimi bilimum ekmeksel gıdalara gömdükten sonra pazartesi günü c vitamini desteği ile ayağa kalkabilmiştim. Gözlerimi açamıyordum. Salı günü hafifledi, sonrasında geçti. Eğer bugün yediklerimden sonra yarın yine gözümü açamazsam sebebinin ekmek,  tatlı  velhasıl karbonhidrat olduğuna emin olacağım. 


Bu sabah mutlu kahvaltım bu. Simitle bir aşk yaşamaktayım şu an :) Sonrasında aşure hayalleri içindeyim.  Akşama ne sipariş edeceğimizi bile kararlaştırdık Metos'la :D Günlerdir bu iş üzerinde çalışıyorduk :D

Bu bir günlük kaçamak belki kilo verme hızımızı düşürecek ama rejim yapma süremizi uzatacağından uzun vadede daha iyi.  Arada böyle molalar vermekten hiç vazgeçmiyorum, zira elli bir yaşıma çok az kala artık hayatımın hep böyle sağlıklı beslenerek geçmesi gerektiğini biliyorum. (Bu kadar sıkı olmasa da)  ama sevdiğim tadların keyfinden de kendimi mahrum etmeyeceğim. Sonuçta sadece sağlıklı yaşamaya çalışarak yaşamak da sıkıcı anacım. 

Haftaya gün be gün diyet hikâyesini yazmayı bırakıyorum. Burada yapılması gerekenleri özetledim. Belki arada bir kısaca anlatırım. 

Son durum künyesi :

Kilo : 72.5

Bel : 75 cm

Boy: 1.72

Yaş : Neredeyse 51 

Ruh : 20 lerde :D


Tüm bu hafifleme maceram hafifleyelim etiketimin altın. Şurada.

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Demek ki 1 kg vermek için gereken 7000 cal açığını oluşturmayı başarmışsın Handan 👏👏👏 ben ha bugün ha yarın diye erteliyorum hâlâ :( 31inde seminerler ile başlayacak okul maratonu ancak o zaman bir düzen oturturum ben sanırım. Mutlu ve bol lezzetli pazarlar diliyorum Metos'la ikinize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatilin tadını çıkart Manxcat. Bana yazın daha rahat zira okullar açılınca her birisine ayrı saatte sürekli yemek hazırlayıp dururken irademe hakim olmam güçleşiyor :)

      Sil
  2. Eksik kalmış yorumum. Sadece az yiyerek - 7000 cal yapmak mümkün değil. Miktar, zaman, spor, metabolizma hızı... Bir sürü bileşen var önemli olan ve kişiden kişiye değişen. O ayarı yakalamak zor, ne güzel sen yakalamışsın maşallah 🧿 darısı başımıza 😩

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu sefer yakalamayı başardım :) Hiç bu kadar hızlı kilo verebildiğim olmamıştı.

      Sil
  3. Hahaha ruh 23! Yaşın ne olursa olsun.. ve bu şahane <3 Seninle sevindim, bilesin <3

    YanıtlaSil
  4. Kilo vermede hareketin çok büyük etkisi olduğunu düşünenlerdenim. Tempolu hareketler çok faydalı oluyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Dada. Kardiyo içeren hareketler yağ yakmayı sağlıyor.

      Sil
  5. Tabak çok keyifliymiş yalnız. Arada kaçamak olmazsa çekilmez:)

    Tlf'dan girdim, ana sayfan bozuk görünüyor. Başlığı tıklayınca düzeldi neyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekilmez Zeugma :)

      Mobil görüntüyü açmıştım ama olmadı yeniden eski haline çevirdim.

      Sil
  6. Tebrikler Handan yavaş yavaş gidecek o kilolar. Hülya

    YanıtlaSil
  7. çok çok tebrik ediyorum, ben her seferinde başlayıp bırakıyorum. ve sanırım ben porsiyon küçültmek yerine porsiyonları abartıyorum :( sizin adınıza çok sevindim devamını sabırsızlıkla takip ediyor olacağım. Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir an insana bi haller oluyor, o ara başlanıyor diyete BaY gÜnLüK. Ben kaç kere başladım ama bu sefer oğluma özenle hazırlarken öğünleri ben de daha dikkatli oldum, işe yaradı :)

      Sil
  8. Yürü be kızım 😁😁🧿🧿🧿🧿👏👏👏👏❤️😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir saat hızlı tempo yürüyüm geliim, dur :D :D

      Sil
    2. Ahahahahahahah hem çok akıllı, hem çok güzel, hem de çok espirilisiniz, okuyor musunuz, kaça gidiyorsunuz 😂😂😂. Çok yaşa sen Handan, iyi ki varsın ❤️🧿🧿🧿🧿

      Sil
    3. Heheheh, öptüm seni :D

      Sil
  9. Tebrikler Handan. Haftada bir kilo gayet iyi. Çok hızlı verince aynı hızla geri alıyorsun o kiloları. Az gitsin temelli gitsin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu benim verdiğim en hızlı kilolardan Şule, zaten ölüm orucu tutmadığım sürece daha fazlası da gitmiyor gördüğün üzere :D :D

      Sil