Bir Şey Yapamadığım Konularda Konuşup Durmayı Sevmiyorum

Ağustos 03, 2021

Hariçten gazel okumak gibi geliyor.

Yapabileceğim bir şey var mı diye bakıyorum.

Kendimce güvenilir bulduğum kuruluşlara para göndermek dışında bir şey yok.

Onun dışında yüreğime iğneler batıyor, kızgınım, öfkeliyim...

Neyse ki boş değilim.

Misafirlerim var.

Ve onlara bakarken yüreğimin sızısı hafifliyor gibi oluyor.



Ve bu sabah Doğal Hayatı Koruma Derneği'ndeki arkadaşım Ayşe bizi yunus gözlemine çağırdı. Her mevsim bir kere çıkıp yunus gözlemine çıkıyorlarmış. Yunusların yüzgeçlerinden kimliklerini çıkartmaya çalışıyorlar, gemilerin geçişlerindeki hallerini gözlemliyorlar, kaçıyorlar mı yaklaşıyorlar mı beslenmeleri nasıl psikolojileri nasıl bakıyorlarmış.

Evden çıkmadan parmağıma yunuslu yüzüğümü takıp arkadaşlarınızı da çağırın dediğim için olsa gerek, boğazda rastlanan üç türü de görmeyi başardık.





Sadece deniz yüzeyine bakıp yunus görmeye çalışmak ruhuma çok iyi geldi.

Şu doğanın bize kazandırdıklarına verdiğimiz cevaba bak.


Benzer yazılarım

7 Yorum yap

  1. Etkinlik çok hoşuma gitti... Yaşam türlerinin en yıkılışı açık ara bizleriz. Hiç durmadan kirletiyoruz, yakıyoruz, yıkıyoruz. Kötü bir benzetme olacak ama covid az geldi bize.

    YanıtlaSil
  2. İnsanlık virüs gibi. Girdiği yerin yapısını bozarak besleniyor adeta, sömürüyor her bir zaman. Ama biz yine de doğanın güzelliklerini gördükçe türümüzün çirkinliğini az da olsa unutabiliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Ben fazlasıyla etkileniyorum, hatta devamlı bu konularla ilgili yazma isteği duyuyorum,başka herşey anlamsız geliyor bu felaket durumları karşısında.
    Ama tabi herkesin aile dünyalarında farklı farklı şeyler oluyor. Herkes farklı hissediyor. Yapacağımız bir şey yok, bir iki yardımdan başka tabii ki. Ne diyelim umarım bu kötü günleri atlatır memleketim .
    Yunuslar Kartal sahillerinde de çok görülür. Hatta adalara g,derken motorla yarışırlar. Bir iki sene öncesine kadar sahilden izlerdik de şu müsilajdan sonra geliyorlar mı bilmem.

    YanıtlaSil
  4. Bağış dışında bireysel olarak elimizden hiçbir şey gelmiyor oluşu beni sinir ediyor gerçekten. Durup izliyoruz ülkece yanan ciğerlerimizi maalesef.

    YanıtlaSil
  5. Ne yapılır ben de bilmiyorum henüz acılar çok taze.. :,(

    YanıtlaSil
  6. Yunus gözlemlemek ne güzel bir aktivite. Onları seyretmek insanı mutlu eder. Çok iyi yapmışsın Handan.

    YanıtlaSil
  7. Uzaktan izlemek bile acı verdi. Goz göre göre gitti ormanlar 😢😢😢

    YanıtlaSil