Eve Döneli İki Gün Oldu Ama Hâlâ Karavan'ı Toparlamaya Çalışıyoruz

Ocak 24, 2021

Bugün gidip orada kalan erzakları topladım. İki torba doldurdum. Hani tufan çıksa biz içeride bir ay idare edebilirdik herhalde. Onca şeyi nerelere sıkıştırıp sokuşturmuşum hayret :D

Kirlileri toplayıp getirdim. Çarşaf, yastık yüzleri, yerdeki kilimler, battaniyeler. Bir posta yukadım, daha da var yıkanacak.

Bazı şeyleri de orada tutmanın gereksiz olduğuna karar verdim. Yer var diye koymuşum ama içinde yaşarken bütün boşluklar doluyor. Meselâ kitaplarımı koyacak yer bulamadım beş gün. Gerçi kitaplar için duvara filemsi bir göz yapsak diyorum. 

Bitki çayı için bir demlik vardı, eve geri getirdim. Cezvenin için bir frençpresin presi sığdı (kendi kırıldıydı) ,  e onunla idare ederiz koca demlik yer kaplamasın dedim.

Bir küçük çöp kovası vardı. Dışarıda koyacak yer yok, bir o yana bir bu yana. Naylon torba kullandığımı fark ettim daha çok, onu da  getirdim.

Şeker iki çerez tabağım vardı. Kırmızı, ağaçlı yıldızlı ama ahşap tabaklarım bir de minik süslü kâseler var, onları kullanırım dedim. 

Böylece çaydanlığa çekmecede yer açıldı. Biraz daha zaman geçsin, kullanmadıklarımı elerim. 

Bu arada tuvalete kaydırmaz duş paspası almayı düşünüyorum. Hem ayağımız üşümez. Hem yer ıslanırsa biz ıslanmayız hemen. Zira mutfakta bulaşık durulanmadığından, oradaki lavaboyu kullanıyorum.

İçinde yaşadıkça ortaya çıkıyor bazı şeyler.

Hele -20 derecede zaman geçirince :D

Bu yolculuğumuzdan da hasarla döndük bu arada. Sular donmuştu. Su pompası ölmüş o arada. Açılsın düzelir diyorduk ama olmadı. 

İşte böyle.

Bugünün videosu akşamları karavanda ne yaptığımızı gösteriyor. 



Video çekme konusunda cidden çok kötüyüm. Zamanla düzelir umarım. Sesi çok az. Kamerayı da çok hareket ettiriyorum.

Fotoğraflarımı toparlar toparlamaz sizlere Beypazarı, Mahkeme Ağcin Köyü, Abacı Peribacaları ve Abant'ı anlatacağım.

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Iste bu, derli toplu. Instagramdan da takipteyim ama buranın tadı herzaman ayrı. Videoyu izledim🤪 cok profesyonel olmadigi asikar🤪 ama bir o kadar da tatlı. Sevgiler ablacigim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne instagram ne youtube beni kesmiyor. Şurada uzun uzun anlatmanın tadı hiçbir şeyde yok :)

      Video çekmek o kadar bana uzak bir kavram ki :D Zaten asıl aksiyon anlarında aklıma bile gelmiyor çekmek :D

      Sil
  2. Oyy oyy...
    Yaşayarak öğrenme deniyor galiba buna
    Yada kullana kullana alışmak öğrenmek. Dahası sevmek ve alışmak.
    Ama bu kısım olmasa birde. Yani eve dönünce temizleyip toplama işleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaşayarak öğreniliyor çoğu şey. Gitgide dar alanda ekstra sıkıştıran şeyleri elemeye başlıyorsun.

      Dün merdiven inip çıkmaktan helâk oldum. İn çanta toparla, çık eve bırak derken üç kat merdiveni git gel yapmışım. Spor yaptırıyor bana :D

      Sil
  3. Kolay gelsin Handan abla :)

    YanıtlaSil
  4. Ayol oldun sen, basbayağı karavan kadın oldun 😁😍🧿😘😘

    YanıtlaSil
  5. Videolarınızı youtube de ızledik, eşime de izlettim.Evet video çekmek zor gerçekten.Ses TV de izleyince gayet iyi ama telefon ekranında pek duyulmuyor.Bir de izlerke güzergahı merak ediyor insan, hani açıklayıcı bilgi az geldi bize.Emeğine sağlık.Eşime de yeni bir meşgale oldu ,şimdi ha bre karavan videoları çekenleri izliyor. Amanın apayrı bir dünyaymış. Hem keyifli, hem meşakkatli karavan işi. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, ben de küçük ev ve karavan videoları izleyerek başlamıştım bu işe Mehtap :)

      Her şeyim pek ortalıklarda olsa da iki şeye özen gösterdim hep, biri oğlanların okulunu söylememeye çalıştım bir de tatilde gittiğim yerleri. Benim bloğu okuyan kimse yoktur blog arkadaşlarımdan başka ama yine de ne olur ne olmaz diyerek. Şimdi nerelere gittim ne yaptım anlatacağım, diğeri sadece yol manzaraları içindi. Hatta artık videonun altına açıklama yapabilirim.

      Karavan işi gerçekten meşakkatli ama bir o kadar da eğlenceli. Tabi hep beraber yapınca. Özellikle ir anda boş vakti artıp nereye saldıracağını bilemeyen Can'a sürekli bir yerleri bozularak iş çıkartması çok iyi :D

      Sil
  6. Her gidişin bir dönüşü var ya, ayh, olmasın o :)))
    Keyifle takipteyim Handan. Bir de şunu merak ettim, dönüşte "offf bizim ev resmen saray yavrusuymuş" hissi oldu değil mi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında, ya negzel karavanda adım atmadan her yere ulaşıyordum hissiyatı oldu Ceren :D :D Hehehe, yalnız tuvalet çok büyük geldi :D

      Sil
  7. Harikasınız Handan Abla. Saçlara da ayrı bayıldım.
    Karacan hikayelerine ayrı bayıldım. Daha çok sennnnn 🎈💜

    YanıtlaSil
  8. Ya yutubırlığın süper, lütfen devam. Karavan maceralarınızI imrenerek takip ediyorum. Nazar etmeyeyim. Maşallah:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tosbağa Günlüğü :) Dört saattir 15 dakikalık bir video ile uğraşıyorum. Acilen ses sorununa çare bulmam gerek))

      Sil