Canım Annem

Ocak 09, 2021

Dünyanın ennn güzel annesi nasılmış diye telefon açarım anneme. O da dünyanın en güzel kızısının annesiyim der bana.

Tam bir kitap kurdudur benim annem. Kitaplarına da asla kıyamaz. Ben okuduklarımdan dağıtırım örneğin, o gidip aynı kitabın yeni baskısını da merak edip alabilir.  Es kaza kitabı bende kalmış olsun hemen hatırlatır :D Hayır üzerinden hırkasını alsam umutsamaz kitabını aslaaaa :D

Sırf merak ettiği için kendisine dünya atlası almış.  Düşünüyorum da okuldan istemeseler aklıma atlas almak gelir miydi acaba?  

Gazetesini okumadan gününü geçirmez. Bulmacalarını çözer muhakkak. Ansiklopedilerine gömülür çözerken.  Oradan bir şey bulamazsa internete girip bakar. 

Anneme her şeyi sorarız. Ne bileyim en son ralliyi kim kazanmış bilir, nobel ödülünü kim almış bilir, sanatçıları bilir, artistleri bilir, kayakla atlamaları hiç kaçırmaz, snooker izler. Dünya kupasını, olimpiyatları,  atletizm şampiyonalarını.. Bir Fenerbahçe'nin maçlarını izleyemez, heyecanlanır :)

Annem yapboz canavarıdır. Yıllar yıllar önce, bir Marilyn Monroe yapbozu almıştım,  o çok sever MM i diye. Ben yaparım diye düşünmüştüm ama yine de sordum sen yapmak ister misin diye? O gün bugündür yüzden fazla yapmıştır herhalde :) Oğlak burcunun intizam ve düzeniyle hepsini tek tek dizip intizamla yapar, en fazla üç gün sürer. En zorlarından alıyorum artık azıcık uzun gitsin diye :D

Şu pandemi öncesi her sabah yürürdü. Şimdi havalar serinlediğinden beri yeniden başladık neyse ki yürümeye. Aylarca evde kapandı ama onu da çok güzel yaşadı. Kitapları, yap bozları, yemekleri ile kendisiyle barışık, evinin içinde sıkılmadan geçirdi bu dönemi. Zaten kızının aksine evcildir benim annem. Fakat birlikte kitapçıları dolaşmayı özledik tabi. En çok da sarılmayı. Zira pandemi başından beri hiç yaklaşmadık birbirimize. Gittiğimiz üç beş seferde balkonunda oturduk. Meselâ bugün de ilk defa kış gibi olan havada balkonuna gideceğiz.

Geçmişime dönüp baktığımda dizine uzanıp sıkıntılarımı geçirdiğim, gece ders çalışırken usulcacık yanıma meyve, çay bırakan, okuldan döndüğümde birlikte yumurta kırıp yediğim, her zaman arkamda duran, zor anlarımda imdadıma yetişen, çocuklar küçükken İstanbul'a geldiğimde nefes almamı sağlayan canım annemi görüyorum. Ilkokulda çizdiğim resmi beğenmeyince bana söylemek yerine benimle resim yarışması yapıp daha özenle çizmemi sağlayacak kadar incelikli. Hep evde hep yanımda bir annem olduğu için kendimi çok şanslı issediyorum. 

Ve bütün bunların yanında bir de şair annem var. Harika şiirler yazan. İçlerinizden bazılarında var şiir kitabı :) Bir de blog açmıştım seneler önce. Pervaneler. Oradan okuyabilirsiniz şiirlerini. 


Korkma

Kucakla bu koca dünyayı
Korkma
Herşey olacağına varır
Bebeğim.
Sen içini ferah tut
Gülümse.
Her zaman bizi koruyan
Bir'isi vardır.

İşte böyle bir kadındır benim annem. Her zaman zarif, her zaman duyarlı. Kimseyle kavga etmemiştir, sesini yükseltmez ama bilirsiniz ki kendi doğrusundan asla vazgeçmez. 

Beni yolcu ederken yataktan kalkmış gibi işe gidilmez diyerek elinde rujla kapıda beklerdi  :) Zaten gözüme ilk kalemi de o çekmiştir. Onun makyajı da ruj ve kalemden ibarettir zaten. Katılmam gereken toplantıya nasıl giyineceğimi çözemezsem "Kendini en güzel hissettiğin gibi giyin, gerisini önemseme" diyen de yine odur. Hep öyle yaptım, hep çok keyif aldım :)

İşte böyle. 

Annemden çok bahsetmemişimdir bloğumda.  Özellikle dikkat ederim buna. Ama bugün onun günü. 

Benim canım annem dünyaya gelmiş.

İyi ki gelmiş, iyi ki benim annem olmuş. 

Daha nice harika yılların olsun anneciğim.



Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. 10 kere yazdım 10 kere sildim. Nasıl anlatayım bilemedim. Kestirmeden gidip dümdüz yazayım. Sana olduğu gibi annene de hayran oldum Handan Abla. Senin gibi samimi, doğal, tatlı, sıcak birinin annesi de böyle biri olabilir ancak. İkinize de upuzuuuuun yıllar diliyorum sevdiklerinizle birlikte <3 Anne-kız çok tatlı ve çok şanslısınız <3 Maşallah deyip dilimi de ısırayım :)

    YanıtlaSil
  2. Gülen yüzünüz hiç solmasın. Nice nice yıllarınız olsun birlikte.
    Tatlı anneciğinin doğum günü kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Neden bilmem gözlerim doldu biraz.
    Rabbim acılarını göstermesin.
    Sağlık afiyet dolu olsun ömrü.

    YanıtlaSil
  4. Allah uzun ömürler versin doğum günü kutlu olsun anneciğinin hülya

    YanıtlaSil
  5. Çok duygulandım ben. Nice güzel yılları olsun.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Nasıl güzel gülüyor annen handan Abla, senin de gülüşünü kimden aldığın belli :)
    Daha nice birlikte sağlıklı yıllarınız olsun.

    YanıtlaSil
  7. güzelleri güzeli iki kadın iki güzel değer maşallah nice güzel senelere dilerim

    YanıtlaSil
  8. Allah yaş bereketi versin annemize Handan, nice yıllara, ellerinden öperim 🧿❤️

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar genç duruyor anneniz de. Sizin gibi enerjik ve yaşam dolu. Bastan sona okudum yazinizi. Ben annemi 9 ay önce kaybettim. Cok duygulanarak okudum. Allah sizin anneciginize uzun ömürler versin. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Yaaa... doğum günü kutlu olsun sağlıklı mutlu yaşlar dilerim sizinle !

    YanıtlaSil
  11. Doğum günü kutlu olsun o zaman uzaktan olduğu için güvenli güvenli öpüyorum anneni

    YanıtlaSil
  12. gerçekten çok zarif. sağlıklı, mutlu yılları olsun. selamlar.

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel dökmüşsün öyle cümlere Güzel Kadının güzel kızı 🤗💕O güzel Hanımın Ellerinden öperim Sağlıkla huzurla mutlu daha nice güzel ömürlere inşallah Doğum günü kutlu olsun Güzel kızın güzel kadını 💕siz iki güzel insanla inşallah karışıklı çay içmek nasip olur .. o güzel kadına kocaman sevgiler selamlar olsun...🤗💕🎈sevgiler canım benim 💕🤗

    YanıtlaSil
  14. Ayy, çok duygulandım... Doğum günü kutlu olsun anneciğinin. Çok tatlı maşallah. Allah başından eksik etmesin inşallah. Ana gibi yar olmuyor. Öpüyorum ellerinden, sevgiler.😘😘🌹

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel anlatmışsın anneni Handan. Allah başınızdan eksik etmesin. Doğum günü kutlu olsun. İkinizi de öpüyorum. Sevgiler :-)

    YanıtlaSil
  16. Güzel ömürler versin Allah. Ne mutlu, hem sana hem annene.Şahane gülüşlü bir anne. Hürmetler, sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Mutlu yıllar dilerim kıymetli anneciğine, nice güzel yaşları olsun sevdikleriyle birlikte. Ellerinden öptüğümü ilet lütfen Handan, zira tanımadan çok önce sevmiştim bu zarif kadını:)

    YanıtlaSil
  18. Nasıl güzel anlatmışsın Handan'cım.. Ne mutlu size.. Anneler başka hayatta... Nice musmutlu yıllarınız olsun. Sevgi ve Selamlar Muğla'dan :)

    YanıtlaSil
  19. Ay şimdi anladım ben; senin hamurunda varmış! :)
    Handan çok şanslısın ve bunun farkındasın, daha ne olsun; ancak maşallah denir bu yazının altına ve inşallah nice sağlıklı mutlu huzur dolu yıllarınız olsun birlikte denir.. Mutlu yıllar!

    YanıtlaSil