Silmeden Mimi

Aralık 03, 2020

Sevgili Kahve Zamanı  keyifli bir mim başlatmış, kelime hatalarını düzeltmek dışıda hiç silmeden bir yazıya başlayıp bitiriyoruz. 

Dedim ki benim oradan buradan yazılarım hep böyle oluyor zaten, dönüp bi daha bakmıyorum,  yazarım hemencecik.

Daldan dala konacak olabilirim, zira bir sürü şey vardı aklımda.

İlk olarak aralara karışmadan hemen haber vereyim Tülin yeni yıl hazırlıklarına başlamış. 15 Aralık'a kadar ona gönlünüzden kopan güzel hediyelerinizi gönderebilirsiniz. Yine yürekleri ısıtacak etkinlikler peşinde. Şuraya tıklayıp bloğuna bakın bence.

Evet bu önemli haberimi verdikten sonra gevezeliğime devam edeyim.

Aralık ayını çok seviyorum. Havalar soğuduğunda ruhum dinçleşiyor sanki. Hem balkon masasının üzerinde meyvelerim durmaya başlıyor. Şu pandemik hallerde hemen yıkayıp kaldırayım diye uğraşmadan market çantalarını atıyorum balkona.

Pandemik haller dedim de. Anacım sokağa çıkma  yasakları çıkınca neden marketlerde un kalmıyor? Fırınlar açık. E aylardır sokaklarda her şeyi yiyordunuz da sokağa çıkma yasağı ile mi ekmek yapmak aklınıza geliyor. Ya da kek felan. Vallahi çözemedim olayı. Migros ertesi güne getirmeye başladı, Carrefour dün baktığımda cumartesi teslim saati veriyordu. O da ilginç. Niye herkes markete gidip almayı kesti birden?  Geçen haftadan ne farkı var bu haftanın? 

Neyse ben kendi işime bakayım. Günlerdir karavanla yatıp karavanla kalkıyoruz. Karavanda yatamıyoruz henüz :D

Mutfak malzemelerimi ite kaka zorla yerleştirdim dün. Yalnız gelecek olan erzak nereye sığacak bilmiyorum. Koltuk altındaki depolama alanları öyle kullanışsız ki, oraya bir şey koymak dert almak başka dert. Zaten hiç gözüm tutmamıştı ama 750 kilo altı olsun 4 kişilik olsun isteyince elde fazla seçenek kalmıyor.

Neyse, bugün almış olduğumuz elli kiloluk uyku tulumunu gündüz nereye tıkarız adlı çalışmamızı yapacağız :D Hahhaha uyku tulumunu karavanın üzerine sarsak bütün cephesini kaplar. Çok güldüm şimdi.


Dün işlerin arasında kırmızı çaydanlıkla suyumuzu kaynatıp neskafemizi yaptık. İzlemesi bile mutluluk verdi. 


Kapının önünde işlerin ortasında oturup şu keyfi yaptığıma da inanamıyorum :)


Bu arada sitede herkes bizi konuşuyor olabilir. Gelene geçene karvan anlatmaktan bi hal olduk. Bu kadar sosyalleşmek de pek tehlikeli. Dün bir çift arabayla yanımdan geçerken kapıyı çık görünce durup sohbete başladılar. Onlar da almak istiyorlarmış ( Bunu öyle çok duyuyoruz ki üç gündür :),  merak ettik, bir ara görebilir miyiz dediler. Tabi dedim. Fiyatını falan öğrenmişler. Neden?  Üç gündür "Kaç para bu"  ya varana kadar değişik tarzlarda bu soruyu cevapladık, o da aktarılmış :D Arabayla gidecekler diye bakıyorum önce kadın indi,  çok merak ettim diyerek. Aa bir baktım eşi de park etmiş gelmiş. Hahah,  neyse herkes maskeliydi. 

En sonunda kapıyı kapattık. Bu sefer de geçerken cama burnunu sokanlarla karşılaştık :D

İlk gün her geçen bakınca bir küçük nazar boncuğu götürmüştüm ama büyük bişey alsam iyi olcek galiba :D

Bu arada yasaklar bindi. Hafta içi okul var. Biz sanırım sitenin içinde biraz o blok önü biraz bu blok önü dolaşmaktan öteye gidemeyeceğiz.

Karavan bir araba kadar yer kaplıyor bu arada. Böylece henüz kimse neden buraya park ettiniz moduna girmedi. 



Bu kadar karavan muhabbeti yeter. 

Kış okuma şenliği için kitaplarımı seçtim. İlkine başladım. E-kitap halinde,  kitap güzel ama baskı berbatttt. Öyle çok yazım hatası var ki, biri yazıp geçmiş, kimse tashih yapmamış sanki. 

Evim dandini. Şimdi gidip işlerime koyulayım yavaş yavaş. Saat 11.00 olmuş ben koltukta oturup yorumlara cevap yazıp blog gezerken.

Hepinize keyifli bir gün diliyorum.

Bu kelimelerin dökülüp gittiği keyifli mimi yapmak için gelen herkesi mimledim gittiiii :D

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Ahahzhhhh:):)acayip keyifle okudum..Handan yaaa benide alsanıza o karavana valla bak ufak tefek bişeyim öylece köşede otururum hiç sesimi çıkarmam:):)acık benide gezdirin:):)

    YanıtlaSil
  2. Selam neşen ve heyecanın hiç bitmesin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Hiçbirimizin neşesi ve heyecanı bitmesin Zehra :) Benden de sevgiler.

      Sil
  3. Meraklı milletiz vesselam :)))

    Bizim sitenin otoparkında karavan varmmış Handan ve Oytunun söylediğine göre senelerdir orada duruyormuş. Ben yeni fark ettim hahahaaa :)) Kocaman bişeyi ben nasıl görmem :))
    Şimdi sahibini dikizliyorum, acayip merak ettim hahahaaa :))
    Senin komşulardan geri kalmam vesselam ;)

    Öpüyorum seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi söyle dolaştırsın içinde :D

      Haha ya ben de olsam gezmek isterdim, muhabbet de keyifli oluyor da pandemide insan tedirgin oluyor. Apartmanda birileri korona olmuş, bugün öğrendik.

      Sil
  4. Ah gelmişşşş! Güle güle, nice güzel seyahatlere Handan, sağlıkla ve neşeyle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ceren gelmişşş :)

      Teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Neşenizi hissettim valla. Karavan olsa ben de merak ederdim ama hak verin insanlara da. Harika bir şeye sahipsiniz. :) Yine de bu dönemde herkesle iletişimde olmanın rahatsızlığını da anlıyorum tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak veriyorum ve normal şartlarda olsa sosyalleşmek çok da hoşuma giderdi ama tek sorun pandemi. Bizim apartmanda korona olan çıkmış meselâ, bugün öğrendik. O tedirgin ediyor.

      Sil
  6. Geçerken cama burnunu sokanlarla karşılaşmak dedin beni bitirdin :)))

    YanıtlaSil
  7. Keyifli bir mimmiş gerçekten. Bu aralar kafamı boşaltmaya ihtiyacım var. Eğer fırsat bulabilirsem yazayım.

    Puslu Kıtalar Atlası bende de okunmayı bekliyor. Çok fazla övülen bir kitap. Dilinde eski kelimelerin çok olması nedeniyle bu aralar okumayı gözüm kesmiyor ama senin yorumundan sonra heveslenebilirim. Keyifli okumalar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz bence, çok keyifli :)

      Sanırım ilk kısmı en bilinmeyen kelimelerle dolu idi, dur bakayım bir daha deneyeceğim :)

      Sil