Giyim Kuşam Gurusuyum Mübarek :D (Çenem de Düştü Bugünlerde :)

Eylül 17, 2020

Bu aralar bi giyim kuşam moduna girdim haydi hayırlısı. 

Sanırım sürekli evde durup pespaye dolaşırken -pespaye dolaşmayayım diyorum ama mutfaktan çıkamayınca her kıyafetim yağ lekeli ve yağ lekesi çıkartmaya çalışmaktan da sıkıldım - canım bi kendime bakmak istedi.

Ne yazık ki giyim konusunda yıllardır aynı şeyleri giydiğimden kendi sade hallerimin ötesine geçemiyorum. Biraz da rahatıma düşkün, tembel ve ehlikeyifim :D 

Neyse, konu benim giyimim değildi. Konu kilolu hallerde giyim.

Sizi bilmem ama ben kilo aldıkça kendimi çirkin hissettiğimden giyime özen göstermem, zaten o kilolar gidecek modunda olduğumdan yeni bir şey alasım gelmez, eh bedenime göre almayınca sağdan soldan pırtlayan diğerleri daha da kötü gösterir,  bu sefer daha da çirkin hissederim.

İşin ilginci bir kilo bile vermiş olsam, henüz ideal kilomdan çok uzaktaysam da bi güzelleşir hallerim. Bir kilo yüzümden felan süzülüyordur belki ama ben asıl sebebi mutluluğuma bağlıyorum. Zira kilo vermeyi başarmış olmanın bir mutluluğu oluyor, duruşum dikleşiyor, yüzüm gülüyor. 

Bunu fark edince kendi kendime dedim ki çirkinlik dışından değil içinden geliyor Handan.


İnsanda psikolojik göbeği saklama arzusu ile kambur duruş peydahlanıyor,  bu da görünüşü daha beter yapıyor. Mutluyken dikleşiyorum, yürüyüşüm enerjikleşiyor ve tadam. Bakınız şekil a. (Bi de şunu çöp gibi kızla göstermeyelerdi iyiydi)

Giyim konusunda ahkâm kesecek bir durumum yok ama kilo saklama konusunda fena değilimdir. Bi de yüzüm göstermeyeydi iyiydi ama :D 

Gerçi şanslı kesimden sayılırım, kilo her yerime dağılıyor ve ben kocamanlaşıyorum ama tek yerde toplanmıyor. Yine de incecikken de belim kalındı. Yani 40 beden etek alıp altını daraltırırdım. 

Moda akımı ne olursa olsun hiç ilgilenmem bu yüzden.

Düşük bel pantolonlara hiç yanaşmadım meselâ. Kardeşş benim göbeğim var, onu saklamam lâzım üstten pırtlatıp göstermem hiç o mankenlerin üzerindeki gibi durmuyor. Üstten oturup paçası hafif bollaşan pantolon giyerim. Tişörtlerim kalın kaba değildir ama şu tül gibi saran kumaşları da tercih etmem. 

Bakın sizin için nefis örnekler topladım. Şu siteden aldım fotoğrafları.


Bakın burada diyor ki her ne kadar daha şirin olsa da siz pembeyi değil sağdaki azıcık bel oyuntulu bol göz yanıltsamalı olanı seçin. Gerçi bence onu da beğenmedim ama mesajı alalım biz yine de.


Bakınız burada benim pantolonun farkını görüyoruz, bacaklar hem renk hem modelle iki beden ince gözüküyor .  Ceketle falan incecik olmuş hatun. Hele altında topuklu ayakkabı ile etkisi inanılmaz.


Pileli bolluk yapan pantolonlardan, basenleri geniş kesimlerden uzak durup dar kesim derleyen toplayanlara yöneliyoruz diyor burada şair.   İyi de diyor. Pileler göbek pırtlamış etkisi yapıyor. Minik desenlerden korkmuyoruz, onlar cici.


Şimdi anacım bel kalın, saldın eteği aşağıdaki ince bölgeyi de kapattın, oldun mu duba. Yapma böyle diyor burada.  Ceketin kesimi de rengi de nefis bu arada :) Kalem etek ve o boyu ben hiç sevmem ama sezarın hakkı sezara iyi durmuş. Benim etekler ya dizimin üzerinde daracık,  ya da yerlere kadar bol olmalı :)

İşte böyle millet. Sonra bana 78 kilo hiç göstermiyosun diyorlar. Göstermem tabi, özenle saklıyorum yamuk yerleri ben. 

Tabi son bir senedir daha rahatım,  spor sıkılaştırdı oldukça.  Günde bir saat ter döküyorum ama değiyor.

Üstelik şu pandemi hallerinde nasıl iyi geliyor o ter atmak bilemezsiniz. 

Bu yazı da bittiyse, o zaman danssss :zd





Benzer yazılarım

21 Yorum yap

  1. İlk fotoğraf bana duruşun ne kadar önemli olduğunu hatırlattı bir kez daha.
    Sen azimli kadınsın Handancığım istersen bol bol kilo vereceğine inanıyorum. Ayrıca kilolu da olsan güzel kadınsın. Kuruntu yapma. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim sorunum kilo aldığımda sağlığımın kötüleşmesi Müjde. Bir gece yataktan kalkıp ağladığımı bilirim ağrıdan. Eklemlerim tartmıyor kiloyu. Şu anda halimden memnunum. Ve fakat sürekli alma moduna girdiğimden sürekli aynı kiloları vermeye uğraşıp duruyorum, son bir senedir aynı dört kilo gelşyor gidiyor :D

      Evet, duruş çok önemli :) Ara ara kendimizi salmış mıyız diye kontrol edip dikleşmek lâzım.

      Sil
  2. üç haneli rakamları göreli oldukça zaman oldu :)))) ama bu hal çocukluğumdan beri süregelen birşey olduğu için sanırım barışığım bu durumla. Birkaç deneme yaptım başarılı da oldum ama hayat şekli haline getirmeyince jkat be kar geldi. Bu sefer hareket ederk çözümlemeye çalışıyorum, şimdilik iyi gidiyor. 2 ayda -8 olmuş ♥ Yaşasın :)))

    Kıyafete gelince her zaman tercihim bol, salaş elbiseler. Kendimi içinde rahat hissediyorsam taşıyabiliyorum da sanırım... Kendini iyi hissetmek önemli bence de ;)

    Öptüm çok ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebocum senin kıyafetlerine bayılıyorum ben, çok şık giyiniyorsun :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim şekercim, o senin güzel bakışın ♥

      Sil
  3. üç haneli rakamlardayım. çalışırken çok dikkat ederdim görevim gereği bazen istanbula bazen Ankaraya giderdim. Birde siyah pantolon adetimdi. Her kokteyl le yada yemeğe yeni bir gömlek yada bluz almak adetimdi.Ama şimdi bir kot bir iki bluz yazı çıktım kışıda bu şekil çıkmayı düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evdeyken çok kıyafet gereksiz oluyor zaten Özlem.

      Ben seksen kiloyu geçtiğimde ağrılarım dayanılmaz hale geldiği için mecburen zayıflama moduna gidiyorum yoksa üç hanelileri çoktan görmüştüm bence :)

      Sil
  4. Selam şöyle birer hap alsak tutsak zayıflamak. Ya da yedikçe zayıflamak ne güzel olurdu. Bugün birisi bana zayıflamışsın. Dei aslında aynıyim. Yüzüne vucut şekillendi. Sonrada yok tanımışsın o yüzden kilolu durmuyorsun dedi. Bir başkasının kilosu bize niye dert. Anlamıyorum. Sevgiler Handan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo muhabbetlerinden neden kimse bıkmıyor bilmiyorum Zehra. İlla bir kilo mu aldın kilo mu verdin muhabbeti . Ben de sinir oluyorum. Bilgiç 40 günlükken sen kilo mu aldın Handan diyen teyze bile oldu. Yok teyzecim ben bu çocuğu yumurtlayarak şeyettiydim.

      Sil
  5. Yaraya tuz bastın Handaaann 😁😂😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilolu kadın yoktur, yanlış giyinen kadın vardı Sevda :)

      Sil
  6. Vücudunuzu iyi tanıyorsunuz tanımak çok önemli çok da güzel tüyoları aldık (:

    YanıtlaSil
  7. Kıyafet konusunda seninle aynı taraftayım Handan :) Ve bir süredir ben de spor yapıyorum, kilo verme işi yavaş olsa da sıkılaşmak baya iyi hissettiriyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş kilo vermek iyidir, sarkmalar, kırışıklıklar olmaz Burcu :)

      Sil
  8. 69 kilo olmama rağmen, düğün için abiye elbise aramak bir işkenceydi. Daracık soyunma odaları, yüzümde maske, hava bin derece... Bir de ne giysem yakışmıyor. Sanırım boyumda kısalmış benim. Ölçmedim, moralim daha çok bozulacak diye. Giyiyorum, çıkarıyorum paçalı tavuk gibi oluyorum. Hayır, bir değil iki elbise giyicem diye de tutturdum. Sonunda gece için bulduğumu bir beden küçülttüler, gündüz için olan ise yıllardır evde bekleyen bir elbisenin modifiye edilmiş hali oldu. Ezcümle, kilo vermek üzere yarından tezi yok küçük eve gidiyor, sabah akşam yüzüyorum :)
    Al sana bahane !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben fotoğraflarda gayet şık ve güzel bir anne gördüm valla, bence gece elbiselerinden uzak kaldığımız için gözümüz alışmamış bizim, kendimizi garipsiyoruz.

      Ve fakat bahane harika, Küçük Ev seni bekliyor, ay hâlâ gitmediğin kabahat. Öyle bir evim olsa iki dakka durmam.

      Sil
  9. Benimde iki elbisem var. Onları giyince toto acayip belli oluyor. Giymiyorum artık bende. 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ver birilerine gitsin Hayalperest, elinin altında olunca insan yine de giyiyor :)

      Sil
  10. Kesinlikle kilonu göstermiyorsun.

    Benim kıyafetlerle ilişkim şu şekilde. Eskiden daha zayıftım. O zamanki kıyafetlerime giremiyorum ama kimseye de vermiyorum. Zayıflayınca giyeceğim diyorum. O kıyafetler 6-7 senedir duruyor :-( Nasıl olsa zayıflayacağım diye bu vücuduma kıyafet almak istemiyorum diyorum. Bu yüzden hep aynı 3-5 kıyafeti giyiyorum. Eski kıyafetlerden giyince genişlemekten yırtılıyorlar. Böyle saçma sapan işler. Çözüm bir an önce kilo vermek :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de hep öyle olur Şule. Yalnız ne zaman ee sıkıldım artık bedenime göre lıyafet alacağım desem aldıktan bir müddet sonra kilo veririm. Bak sen de dene istersen :D

      Sil