Eeee Böyle Olmamalıydı :D

Eylül 16, 2020

Fotoğrafını da çekeyim dedim ama açmaya korkuyorum onun için sadece anlatacağım.

Bu sabah kasaba sipariş verdim.

Sipariş verince de gidip şu derin dondurucuyu biraz düzenleyeyim de yer açılsın dedim. Zira tıkış tıkış bişey oldu, aldıklarımı neredeye yerleştireceğim bilmiyorum. Derin dondurucu dediysem buzdolabınınki,  yanlış anlaşılmasın, büyük bişey değil.

Aklımdan geçen boşaltırım, yeniden dizerim, bak yarısı boşmuş derim.

Hahaha.

Yarısını boşalttıktan sonra geriye tıkmaya çalıştım ama neredeyse kapağı kapatamıyordum :D Allahım, nasıl içine sokuşturduysam her şeyi kılı kılına duruyormuş :D Nefes alacak bölmesi yokmuş.

Bezelye bezelye bezelye. Dünyanın sonu gelse sorun yok, ben bezelyelerle hayatta tutacağım bizimkileri. Ki evde bezelye yemeği seven de yok :D Kıymalı mıymalı pişirip bol patatesle kakalıyorum, içinde bezelye de olmasaydı modunda yiyorlar. 

Neyse bezelye bir şekilde sıkışıyor, asıl dolmalık biber kalıntıları yer kaplamakta. Kalıntı nasıl oluyor diye düşünme. Şöyle oluyor. Bir kilo biber al, dolma yap, kalanı buzluğa at kalıntısı. Toplamda bir kilo değildir ama kapladığı yer abuk. 

O arada kolaylık olsun diye yapıp koyduğum köftelere ilişti gözüm. Pek kolaylık olmamış hatırlamadıktan sonra.

Bir de yeşil mercimekler var ki evlere şenlik. Pinçik pinçik haşlayıp atmışım. Ama tabi yemek yapacağım zaman dolapta görmeyip yine haşlamış fazlasını bi sonrakine kolaylık olsun diye atmışım buzluğa.

Ekmeklere sözüm yok, her yer kapanıp da evde mahsur kaldığımızda o köfte yaparım diye buzluğa attığım bayat ekmekler üç gün bizi kurtarmıştı :D 

Gördüğünüz gibi dolapta ete yer yok :D

Gelenleri hemen pişiriim bari. Hahaha. Erkeklerim anında bitirirler pişirsem :D

Benzer yazılarım

27 Yorum yap

  1. Bende kolaylık olsun diye köfteyi bol yapıp atıyorum buzluğa. :))
    Bezelye almadım bu sene. Bizde de bayılan yok. Yer kaplamasın dedim almadım.
    Bende boş yer çok bana ver 😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bezelyeyi kavurup yemeyi seviyorum. Bol sopan, karabiber, tuz ile. Nefis bir şey oluyor. Bir de evde halihazırda sebze olması acil durumda işime yarıyor. Çok sevmeseler de yiyorlar en azından.

      Sil
    2. Deneyebilirim bu tarifi. Bende pratik ve lezzetli salata tarzı şeyleri seviyorum. Kendim yemek bile aramam meselâ. Ya salata yapar yerim. Ya da ekmek arası.
      Bu göbek boşuna durmuyor durduğu yerde 😂

      Sil
    3. İstediğin kadar kurusoğanı yemeklik, mümkün olduğunca küçük doğra, güzelce kavurduktan sonra içine haşlaığın bezelyeleri atıp soğanlar karamelize olup neredeyse kaybolana kadar kavur. Tuz ve karabiber dışında başka hiçbir şey katma. Nefis oluyor Hayalperest. Misafir geldiğinde de çok yaparım bu yemeği.

      Sil
    4. Bende detayları merak ediyordum. Sağol. Ilk fırsatta denenecek. :)
      Bezelyeyi bulurum ben.
      :)

      Sil
  2. kolay gelsin Handan işimiz zor böyle....

    YanıtlaSil
  3. Yeşil mercimek sevmem ama dolma biberle, bezelyeye bayılırım ben. Aaaa nasıl oluyor da sevmiyorlar bezelyeyi? Şaştım valla. Yanında pilavla ne güzel olur. Kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşil mercimeği birde köfte olarak deneyin. İnstagramda sema özpekmezcinin tarifinin müptelasıyız.

      Sil
  4. teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabımın kapağını kapatamama macersmı anlatmama neden teşekkür ettiğini anlamadım ama, peki :)

      Sil
  5. Offf benim buzluk da delice dolu ağzına kadar :( açsam açamıyorum, kapatsam kapatamıyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün her açtığımda sen misin bize dokunan diyerek tepemden aşağı döküldüler Manxcat :)

      Sil
  6. Ben herşeyi dondurma kutularına koyup öyle diziyorum buzluğa. Bu sene ençok vişne stokladım donuk halini seviyorum. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dondurma kutusu güzel fikir, düzenli olur. Benimkiler hep buzdolabı poşetinde. Gerçi dolmalık biber nerede dursa yer kaplayacak.

      Sil
  7. Bizim buzdolabı bozulduğunda tüm gömümü kaybettim ben 😞. Burada bir aydan önce tamir edilemeyeceğini anlayınca canım ülkemin ustalarıyla yapılan online görüşmeler eşliğinde eşim güneşimle oğlum tamir ettiler buzdolabını. O günden beri gönü yapmıyorum, sadece haftalık ya da on günlük et, köfte vs atıyorum. O dolap bir tedrisat Eda’sıyla doldurulur ancak bir tane çubuk çektin mi bir daha geri yerleşmez 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabı bozulması en korkunç şey. Geçen sene benim eski emektar soğutmamaya ve inanılmaz ses çıkartmaya başlamıştı. Neyse, o tamamıyla bozulmadan yeniledik ama berbat bir histi.

      Sil
  8. Ohooo, bir tetris edasıyla yazdım ben yahu, kafasına göre düzenleyip atıyor ayped 😂😂😂

    YanıtlaSil
  9. Dondurucu sorunu aahhhhh :))) Kabak dolması yapmışım, içinden çıkardıklarımı çorba yaparım diye atmışım ama yapmamışım :))) Dereotu atmışım ama ben sürekli dereotu alıyorum ve fazlalıkları yine atuyorum dondurucuya :))) Sonra da ağlıyorum gram yerim yok, kışlık yapmadım ben bu sene diye ahahahahaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de domateslerim var Şebo, yumuşamaya başladıkça koymuşum buzluğa çorba yaparım diye . E bizde domates çorbasını seven bir tek ben varım, misafir geldikçe yapıyordum. Malum bu aralar misafir gelmeyince domatesler de başıma düşmeye başladı :D

      Sil
  10. ben bunu okurken domates biber patlıcan çalıyordu nasıl güzel bi denk geliş :) mercimek nohut mohut önden önden haşlanmasa mı hem vitamini kaçıyor hem de boşuna yayılıp yer tutuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana çok dokundukları için önden haşlamadan yiyemiyorum Burcu. Hatta haşlanmış hallerini bile dışarı mışarı çıkmayacaksam yiyorum :)

      Sil
  11. Benim buzdolabının dondurucusu da doldu. Özellikle her zaman markete gidemiyoruz, elimizin altında olsun diye koyduğumuz ekmekler çok yer kaplıyor. Sanırım bir difriz almak şart oldu ama içimden onu da doldururum ben diye düşünmüyor değilim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece yarısı sokağa çıkma yasağı çıkıp da ekmeksiz kaldığımız haftasonu köfte yaparım diye sakladığım bayat ekmekler buzluktan çıktıkça çıkmıştı Şule. Hahaha, ne bulsam koymuşum, bizi idare etmişti bayağı :)

      Sil
  12. Bana da aynı şey olur hep boğuşurum dondurucuyla 😅

    YanıtlaSil