Nostaljik Pazartesi

Haziran 15, 2020

Bugünkü nostaljimiz 2006 haziranından. Evin içinde koşturan bir Handan. Pek de şimdiden farkı yok gerçi. Yalnız o evimiz koskocamandı, kendini tam kaybederdin. Yine de iki küçük çocukla şimdiden daha iyi idare ediyordum tabi, gençlik başka valla.

Dağınık

Annem telefon ettiğinde mutfakta , yıkadığım çay kabını kuruluyordum. "Ben hâlâ yatağımı yapamadım" dedi bana. " Ben yatağımı yaptım" derken aklıma geldi ki hayır yapmamıştım. Evet o odaya girdim, yatağı yapmak için. Sonra komidinin üzerindeki oyuncağı Metehan'ın odasına götürdüm. O sırada yerdeki kıyafetlerini gördüm, alıp onları çamaşır odasına gittim. Oradaki ütülenmiş çamaşırlarla geri dönüp Bilgehan'ın dolabına onları yerleştirdim. O sırada Bilgehan kitabına yapıştıracağı çıkartmaları sordu, ona yardım etmek üzere salona yöneldim. Dönüşte banyo kapısı açıktı, çamaşırsuyu dökeyim lavaboya dedim. Oradaki boş sıvı sabun kabını görünce çevredeki diğer boş kapları topladım atmak için. Mutfağa gidip onları koyacak torba alacakken, dün yaptığım alışveriş sonrası aldığım çayları gördüm. Bunları da boşaltayım hepsini atarım diye aklımdan geçirdim. Onları boşaltacakken, çay kaplarını yıkamaya karar verdim.

:-)

Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Hey be, tam on dört yıl geçmiş. Eski yazıları okumak harika bir duygu. Ben de arada eski yazilarıma bakıyorum. Bloga yazdığımız bir çift söz o günün yaşanmış olduğunu hatırlatıyor bizlere. Yoksa her şey uçup vidiyor sanki. Umarım otuz, kırk yıl sonra yazdıklarınızı yeniden yayınlama imkânına sahip olursunuz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okurken tam da dediğin gibi hissettim Tyrha. O gün gözümün önüne geldi, böylesi sıradan bir gün, ev hallerimi hatırlamak gülümsetti.

      Umarım hepimiz öyle oluruz :)

      Sil
  2. hah hah hah
    zincirleme bir iş yapma salgını olmuş bu :)))
    2006 da da kesin bunu okumuşumdur
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, öyle olmuş Mavianne :) Ev çok kocamandı, ben içinde oradan oraya savruluyordum :D

      Sil
  3. Blogların en güzel yanlarından biri herhalde aynı zamanda günce işlevi görmeleri:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için en önemli kısmı bu Zeynep, hafızam çok zayıftır, burada dolaşıp hatırlamayı seviyorum :)

      Sil
  4. Hahahhahah ben de bazı anlar böyle oluyorum. Annem bu gibi durumlar için "Hangi odaya gitsem iş var." der :-)

    YanıtlaSil