Katakulli Tabak Yaz Diğergam

Mayıs 29, 2020


Bin katakulli ile sıyrıldı herkesin arasından,  nasıl da kurumlanarak gidiyor. Hey gidi hey. Gece yastığa koyunca başını uyku tutmuyorken, kafandaki tilkiler koyun saymana izin vermiyorsa kazandığım ne diye sormaz mısın hiç kendine?


Dünya koskocaman bir sofra, tabağımıza koyduklarımızın hepsi bizim seçimlerimiz. Kimi küçücük bir kâseyi tepeleme doldururken kiminin koskocaman altın yaldızlı tabağında bozuk bir turta. 


Ne deniz, ne kumsal, ne sıcak, ne güneş, ne tiril tiril kıyafetler, ne dondurma ne buz gibi limonata, en çok özlediğim şey kokusu. Biraz deniz, biraz kumsal, biraz sıcak biraz rüzgâr, biraz gece biraz sabahla karışık o yaz kokusu...


Diğergam gece,  gündüzün yorgunluğunu almak için usulca süzülüyor yıldız yıldız. Diğergam gündüz, gecenin  karamsarlığını geçirmek için ruhuna sızıyor  huzmelerlyle. Yaşamak böyle dengede kalıyor, herkes diğerinine el verdiğinde, böyle büyüyüp kocaman oluyor hayat : senin derdin benim de yüreğime düştüğünde.

(Bilemiyorum kelimenin böyle kullanımı ne derece doğru oldu ama anafikri anladınız siz)

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Okurken kocaman bir ah çektim ne çok şeyi özlemişiz farkına varamadan .... Gönlüne sağlık güzel kadın 🌼❤....en kısa zamanda kavuşmak dileğiyle.... sevgiler canım benim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmayı özlemişim ben de Özlem. Benden de sevgiler canım :)

      Sil
  2. Üfff.... Müthişti, kelimeleri böyle kullanman harika olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nihan, yazarken mutlu oldum ben de :)

      Sil
  3. Diğergâm'ı hiç duymamıştım. Başkasının, diğerinin yerine gamlanan, tasalanan anlamında olsa gerek.
    E, o halde geceye ve gündüze ayrı ayrı atfettiğin bu sıfatla pek güzel cümleler kurmuş ve de dünyayı iyilikle kuşatmışsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hayal ettiğimi yapabilmişim Zeugma, teşekkürler :)

      Sil
  4. çıkarsız ve beklentisiz olarak başkasına el uzatan olma , kendin için istediğini başkası içinde isteme hatta kendi çıkarından menfaatinden çok karşısındakinin menfaatini üstün tutma hallerine karşılık kullanılan bir kelime diğergam. yaşamak böyle kalıyor dengede:)..güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelimenin tek olarak anlamını bilmenin yanısıra cümlede nasıl kullanılacağını bulmak gerekiyor, zira insan bilemiyor hiç duymadığı için :) Teşekkürler.

      Sil
  5. Harika bir iş çıkartmışsın, tebrikler:)

    YanıtlaSil