Alış Veriş

Mayıs 22, 2020

Bu sabah Migros Sanal Market beni arayıp eksik  ürünleri söyledi. Alternatif önerileri verdi falan. Ay bende bir mutluluk.

Zaten öyle yapıyorlardı normalde ama bu pandemi başından beri yetişemedikleri için kendi kafalarına göre alternatif ürün koyuyorlardı ( ki bir itirazım yoktu buna,  evde şeker kalmamışken hangi marka gönderdiklerini pek sorgulamıyordum). Siparişler de dört gün sonraya geliyordu. Hatta ilk zamanlar gece yarısını bekliyordum ki yeni gün açılsın.

Geçen haftadan beri sipariş gelmesi bir güne kadar düşmüştü, şimdi de eksikleri telefonla sordular. Sanırım benden başka evde duran kalmamış :D Normalleşiyor ortam :)

Şimdi gidip şu paketleri yıkayayım. O iş de biterse eşeğimi kaybedip bulma mutluluğum tam anlamıyla yaşanacak :D

Dur bir de kasaptan yediğim fırçayı anlatayım. Kasabı aradım sipariş vereyim diye. Ama bugün çok sipariş geldi, bilmiyorum yetişir mi,  niye bu kadar geç aradınız ki dedi. Haha. Ups. Kaldım öyle ne cevap vereceğimi bilmeden. Artık bakalım ya bu akşam ya çarşamba günü gelecek sipariş. Ben oyumu bugünden yana kullanıyorum,  getirir onlaaar :)

Son Güncelleme : Saat 17.17,  geldi kasap siparişim :D

Benzer yazılarım

32 Yorum yap

  1. Bayram öncesi kasaplar yoğun oluyor. Adam muhtemel bunaldı ama kimseyi de bayram bayram eksik bırakmak istemiyor. Bence ne yapar ne eder yetiştirir bir şekilde :) Biz de ilk kez 4 gün sokağa çıkma yasağına maruz kalacağız Hopa'da. Umarım bayramdan sonra hayat biraz daha normalleşir yoksa korkarım ben çok anormalleşebilirim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetiştirdiler Manxcat :)

      Oo siz ilk defa eve kapanacaksınız di mi, biz uzmanlaştık artık :D

      Sil
    2. Oh sevindim yetiştirmesine :) Bu 4 günde biz de deneyim kazanacağız epey sanırım :))))

      Sil
    3. Biz alıştık artık. Gerçi benim için diğer günlerden bir farkı da yok. Zaten gitripim tek yer annem, ona da yasak sırasında da gidebilşyorum. Sadece ilk yasakta çok etkilenmiştik. Gece yarısı aniden olunca hazırlıksız yakalandık, suyumuz bile yoktu.

      Sil
  2. Migros sanal normale dönmüş bende fark ettim , bir gün sonraya sipariş getiriyorlar ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Dilek, çabuk geliyor artık. Sanırım siparişi verip, gidip mağazadan al seçeneği açıldıktan sonra kolaylaştı işleri.

      Sil
  3. offf ya bıktım paket yıkamaktan meyva sebze sabunlamaktan yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma B, meyve sabunlamak hele, sonra bir de sabun gitsin diye bi saat durula.

      Sil
  4. Allah hepimize kolaylık versin. bizim buradaki migrosta sanal hizmete yeni başlamış, hadi bakalım hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Özlem. Migros'un sanal marketi çok güzel, ben hep kullanırdım zaten, özellikle çok alış veriş yapacağım zamanlar.

      Sil
  5. Şimdi denendim, bizim burada 27 Mayıs'a gün veriyor. Evimize 20 adımlık mesafede 3 tane Migros vardı, ben de bakkala gider gibi her gün gidip oradan alıyordum ihtiyaçlarımızı.Bu yüzden karantina ile birlikte kullanmaya başladım Migros Sanal marketi ve çok memnunum. Her sefer eksikler için tel.la arayıp, alternatifleri sundular. Hatta bir kez tüm dondurulmuş ürünleri faturasını kestikleri halde unutmuşlar. Kendileri fark edip aradı, hemen getirdiler ve 3 kez daha ayrı ayrı kişiler arayıp özür dilediler. Gelen elemanlar maskeli, eldivenli. Bence bu ortamdan ve bu yoğunluğa rağmen alınlarının akı ile çıktılar.
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi bayram ve sokağa çıkma yasağı olduğundan normal Çenebaz. Evet eksikleri hemen getiriyorlar, ben de memnunum.

      Sil
  6. Sanal marketle uğraşmak ayrı iş diye hiç kullanmadım. Haftada bir kendimiz yaptık alışverişi. Migros'ta normal müşteriden çok sanal market için ürün toplayan görevliler vardı. Hâlâ öyle aslında. Sepetlerini asla oynatmıyorlar, yol vermiyorlar:) Kendi ayağımızla giden bizler eziliyoruz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep kullandığım için kolay adapte oldum Sezer. Evet mağazadan almaya çalışanlar için öyle bir negatif etkisi olmuş olabilir.

      Sil
  7. Sanal olarak sadece giyim alışmışlığım var.
    Diger ürünlere nedense ordan hiç bakmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanaldan giyim almak da benim için çok uzak bir fikir Hayalperest, giymeden görmeden alamam hiç :)

      Sil
    2. Ben normalde de denemeyi sevmediğim için sorun yok :)))

      Sil
    3. Denemeden alamam ki, güzel gördüklerim üzerimde çirkin duruyor, çirkin gördüklerim yakışıyor bazen . Bir de tam bir beden numaram yok, hep değiştiğinden :)

      Sil
  8. Bizde migrostan gidip aldık bu süre boyunca içeri sırayla aldılar kasada biraz bekledik okadar olacak. Sipariş geldiğine göre akşama kebap yaparsın ev ahalisine hadi kolay gelsin. Hayırlı iftarlar. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıtır tavuk var akşam yemeğinde, Metos'un en sevdiği. Oruç tutuyor diye onun en sevdiklerini seçiyorum :)

      Sil
  9. Ben artık aldıklarımı balkonda baya bir süre (min. 8 saat) beklettikten sonra kullanıyorum ama yıkamıyorum, marketten direkt gelenleri acil kullanacaksam yıkıyorum. Bıktım yıkamaktan. Pandemiden de bıktım. :((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek sorun şu ki havalar ısındığından artık eskisi gibi uzun bırakamıyorum balkonda Mimoza. Soğukta hiç ellemiyordum ne güzel.

      Sil
  10. Migros'un özellikle coronadan dolayı işi iyice savsakladığını duymuştum, bu yüzden alış veriş yapmaya cesaret edememiştim. Aramalarına oldukça şaşırdım ama önceden de böyle bir uygulamaları vardı demişsin. Ürünün gelmesine sevindim .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşi savsakladıklarını düşünmüyorum Belle,hastalık olup bir anda alış veriş miktarı o kadar artınca ne yapabilirlerdi ki. Bence yine de çok çabuk adapte oldular. Marketleri yargılamadan önce biraz anlayışlı olmak lâzım bence. Gece 12.00 den on beş dakika sonra bütün teslim saatleri doluyordu, düşün o on beş dakikada kaç kişi alış veriş yapmış. İyi yetiştiler yine . (Ay bu kadar reklama bi prımosyon bişey alaydım bari :D)

      Sil
  11. "Normalleşme" meselesine dair bakış açım genişledi resmen :) Kim derdi ki "kasap, siparişi geç verince kızacak" diye :) Bu salgın tuhaf ama sevimli hatıralar da katıyor :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, unutulmaz tatlı bir hatıra oldu Mutlu :) Benden de sevgiler :)

      Sil
  12. HAYAT NORMALLEŞİYOR DA BİZ NORMALLEŞECEKMİYİZ BAKALIM :) İYİ BAYRAMLAR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkileri bir süre kalacaktır üzerimizde ama ben mesela paket yıkama konusunda hemen normalleşebileceğime inanıyorum :) İyi bayramlar :)

      Sil
  13. aman iyiki varlar,ağır ağır malzeme taşımaktan kurtardım.Bu sanal market uygulamalarına alışmam benim için iyi oldu,bundan sonra hep böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep kullanıyordum Mehtap, üstelik promosyonlu ürünleri de daha rahat görüyorum internet sitesinde. Hem taşımaktan kurtuluyordum hem hesaplı ürünleri yakalıyordum :) Gerçekten büyük kolaylık.

      Sil