Açık Büfe Mübarek

Mayıs 02, 2020

Bak şimdi sabah mutfağa girdiğimde amacım güllaç yapmaktı. O ara gözüm limonlara ilişti, limon reçeli deneyecektim, hadi deneyeyim dedim. (Beceremedim,  o kadar uğraşa bişeye benzemedi :/)

Akşama Can balık istiyordu.  Buzlukta bir parça balık var, ne zamandır dilinde. Zaten kışın balık yazın karpuz takıntısı var.

Balığın en büyük derdi şu ki oğlanlar yemiyorlar. Hele Metos, çok ısrar edersem ilaç gibi yutuyor.

Dolayısıyla onlara de yine dolapta kalmış iki parça eti çıkartayım o zaman dedim. Izgarada cız cız.

Kendime geçen günden kalan börek içi vardı, yumurta kırayım dedim.

Her gün bir tencere pilav ya da makarna zaten pişiriyorum. İnanın bıktım pilavdan da makarnadan da. Bir de bulguru pek sevmiyorlar,  ikisi arasında dön dolaş. Neyse pilav pişirdim.

Çorba. Mercimek çorbası, brokoli,  bir de tavuk suyuna şehriye. Bu üçü dönüp duruyor. Eh Metos da oruçluydu bugün, sevdiklerinden olsun bari, mercimek pişirdim. (İçine patates, kabak, havuç, biber, kurusoğan da atıyorum, aslında sebze çorbası gibi oluyor)

O arada kurufasülye de pişirmek niye aklıma geldi bilmiyorum. 

Havuç salatası.

Derken,  günü mutfakta geçirmişim neredeyse .

Eee yarın ne pişireceğim şimdi ben. Hımm şu kurufasülyeyi yeriz herhalde. Ay pilav da bitmese bari de bir gün dinlensem.

Benzer yazılarım

17 Yorum yap

  1. :)) kuru en iyisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilavın üzerinde bir kaşık bir kaşık, bizde en uzun kalan yemek :)

      Sil
  2. Her evde aynı dert varmış😄

    YanıtlaSil
  3. Annem de aynı durumlar var mutfak ve yemek işleri 😊😁 tesadüfe bak Annem de kuru fasulye deyip duruyor du 😊😁 balıkla hiç aram yoktur 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizleyecek köşeler gözüme batmaya başladı iyice ama mutfaktan çıkamıyorum ki Özlem :) Anneciğine de kolay gelsin :)

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Güllaç deniciim ben de daha önce yapmadım hiç, hep hazır :) İlk yorum limon reçelinin azizliğine uğradı da silindi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güllaç en pratik tatlı Fatoş, 1 kg süte 1 bardak şeker. 4 tane güllaç. Ben fındık kullanıyorum. İçine hiç koymuyorum yumuşadığı için, servis yaparken üzerine döküyorum.

      Ayy limon reçeli naptı yoruma, merak ettim :D

      Sil
  6. Handan vallahi okurken yoruldum, ellerine sağlık!
    Turunç reçeline bayılırım da limon hiç duymamıştım.. Çok merak ettim, zahmet olmazsa bir daha yapıversen :P Bak bak bak.. ben de karşılığında "ışgın" reçeli yollarım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limon reçelini çok sevmiştim ama benim yaptığım o gördüklerime benzemedi. Yine de ikinci defa kaynatmamdan sonra mis kokulu ve ekşili fena değil gibi :)

      Sil
  7. Zamanında kaynanama laf etmiştim Handan. Günde dört çeşit yemek yapıyor. Bizim evde öyle değildi. Bir en fazla iki çeşit yemek olurdu herkes onu yerdi. Ben de dedim ki, bir iki çeşit yemek yap, canı isteyen yesin, istemeyen yemesin. Büyük konuşmayacakmışsın. Geçen gün kendime, eşime ve kızıma farklı yemek yaparken buldum kendimi :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de normalde öyle yaparım, sofrada ne varsa o. Ramazan olunca arada şımartıyorum onları :D

      Sil
  8. Benim oğlan daha küçük ama şimdiden beni sıkıntıya sokuyor valla ne Pişirsem diye.
    Herşeyi yemezde küçük bey...
    Çok şükür kızım öyle değil. Önüne ne koysam yer. Değişmez umarım. Obez olmasın da Mazaallah.
    Sabah kahvaltıda bile düşünüyorum yani.
    Rutinim de var aslında. Patates, yumurta, sucuk, hamur kızartması, pankek 😂😂
    Akşam yemeği zorla falan yedirmeye başladım artık. Çorba içiyor, sanırsın zıkkım içiyor. Istisnasız hepsine. Ama makarna pilav olsun, götürür.
    Böyle işte.
    Çenem düştü birden konuya giriş yapınca :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgehan küçükken yemesini geçtim yanında çilek,mandalina, karpuz, ne bileyim domates, zeytin falan görürse kusardı Hayalperest. Yedi yaşına kadar bütün sebze yemeklerini blendırdan geçirip yedirmiştim. Şu an onsekizi dolacak, hâlâ çiğ olarak yediği mandalina, portakal, üzüm, ananas (aç olacak, soğuk soğuk ağzına tıkacağım). Salataya en yakın yediği şey mercimek köftesi. Hâlâ sofrada zeytin çekirdeği gördüğünde öğürerek kaçar.

      Sil
    2. Elhamdülillah diyeceğim.
      Çok şükür meyve ile arası iyidir. Salatalık havuç ver eline afiyetle yer.
      Zamanında sulu yemek vermemişim fazla galiba. Ondan sanırım 🤔

      Sil
    3. Yavaş yavaş alışır canım. Ben normalde sebzeleri zeytinyağlı severim ama içine kıyma falan koyunca bizimkiler daha çok seviyor, aklında olsun.

      Sil