Meydan Okuma 14

Nisan 29, 2020

14. Bugün bir robot tasarlıyor olsan, tasarım robotunun hangi özellikleri olsun isterdin?

Dün bu yazıya başlamış, sonra böyle unutup gitmişim.

Vücuduma yerleştirilecek mikro robot tasarlayayım bence. İçeride dolaşsın, anormal bir durum gördüğünde müdahale etsin. Bi de beynimin kıvrımlarına girip onu dürtsün sık sık :D

Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Coronayı da yok etsin bu robot.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anormal durum dedim ya, daha anormali mi var :D

      Sil
  2. Bu robot sorusu hayli ilginç:) Sizin tasarımınızda mikro robota uzun bir anormal durum listesi kodlamanız gerekirdi sanırım:) Sonra nasıl müdahale edecek onu da tanımlamanız lazım. Mesela uykunuz kaçtığında koyun saydırabilir mesela:)
    Ben olsam hakim robotlar tasarlardım, dört yalan söylediğinde onları deşifre edip bir doğrusunu silen ve hafızasına yüklenen tüm yasaları ve içtihatları duygusal davranmadan, herkese eşit mesafede davranıp eşit kararlar verebilen robotlar:) Sahi çok da mantıksız değil bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha, valla işkembemden atarken bile mühendis kafasıyla bu anormal durumları liste olayını düşündüm Tyrha ama sonra sadece normal durum kodlamaya karar verdim. Erkekler için kolay da kadınlar için üç periyod ayrı normal kodu lâzım. Yalnız yine tedbiri elden bırakmayıp otomatik harekete geçme yerine önce durum bildirip sormasını istiyorum, durup dururken abukluk da yaşamayalım :D

      Yooo, bana da hiç mantıksız gelmedi :D

      Sil
  3. kötülere iyilik aşısı yapsın kötü kalmasın dünyada

    YanıtlaSil
  4. Hahahaha robot dendiği zaman benim aklıma hemen temizlik yapan bir robot canlandı. Hiç seninki gibi komplike düşünmemiştim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Hehehe, oram buram ağrırken ilk aklıma gelwn bu oldu :D

      Sil