Eve Gelen Market Siparişlerimin Sürpriz Yumurta Açıyormuş Hissi Vermesi

Nisan 28, 2020

Sipariş verdikten dört gün sonra ancak gelebilen market siparişlerim evde bayram havası yaratıyor.

Çocuklar torbalardan çıkanları heyecanla bekliyorlar diyebilirim. Metehan geçen gün,  market torbalarının beni bu kadar mutlu edeceğini  düşünmezdim demekteydi :D

Ben de az önce aldıklarımı yerleştirirken,  bir baktım kendi kendime konuşuyorum. Kıymalı börek hayallerimi, zeytinyağlı enginara katmışım falan böyle bir kıkır kıkır haller. Dolmalık biberlere bakarken gülümseyiş yayılır mı insanın yüzüne yav. Pazara gidemediğimden (Pazar günü bizim mahalle pazarı, yoksa çoktan giderdim de) hasret kaldım yeşilliklere. Semizotu demetine çiçek buketinden çok sevinebildiğim göz önüne alınırsa halimi canlandırabilirsiniz gözünüzde :)

Allah gördüklerimizden ayırmasın.

Amin.



Şimdi gidip normalde görsem yüzüne bakmayacağım çürümüşlükte bezelyelerin içinden bozulmamışları ayıklayayım :)

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Şimdi, fotoğrafa baktım ve dikey orta ekseninden bir öykü düştü düşüme. Hadi anlatayım:

    Ülkenin batısında, Ege'de bir köy... Dağınık yerleşme... Bir ev orada, bir ev burada... Kiminin önünde kendine yetecek kadar bir bahçe... Bazıları topraktan kazanıyor ekmeğini... Bizim çiftçi de... Ekmesi, biçmesi, toplaması, sürmesi, sulaması... Tonla iş... Ama iş, ama aş; hayat... Toprak verimli, manzara şahane, çalışırken hevesi üçe beşe katlayan bir hava... Derken bir gün, cipine atlamış yaz turuna çıkan bir müteahhit, bir yandan tatilini yapıyor, bir yandan da para getirecek toprakları arıyor... Bizim çiftçinin arazisine denk geliyor. Domatesleri bir gör; kıpkırmızı, sulu sulu... Kolay değil toprağından vazgeçmek, ama astarı yüzünden pahalı artık... Bir tarafta karşılığını bulmayan alın teri, diğer tarafta sıcak para... Şehirde üniversite okuyan çocuk... Hayat pahalı; istemeye istemeye kabul ediyor adamın teklifini... Geçen sene domates fidelerinin büyüdüğü toprakta şimdi bir kule vinç var... Çıkılması mümkün en yüksek kat sayısında yazlık apartmanlar yapılıyor... Kışlık apartmanlardan yazlık apartmanlara... Köylünün kovalandığı topraklarda köy kahvaltıları, köy ekmekleri, köy yumurtaları meşhur oldu. Domateslerin tadınıysa kimse hatırlamıyor... Neşeli ve sağlıklı sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı hikâyenin bir versiyonunu da ben Bursa'nın zeytinlikler, şeftali bahçeleri içindeki köyleri için anlatabilirim :,(((
      Ah Handan domatesin rengini bırak kokusu geldi kokusuuuu, afiyetler olsun.

      Sil
    2. Benimki düş ürünüydü, ama gerçekleşmesi muhtemel bir hikâye maalesef. Güzel ülkeye acımasızca davranılıyor bazen.

      Sil
    3. Fotoğraf nerelere götürmüş seni Mutlu. Ne kadar gerçek ve gerçek olduğu için de hüzünlü bir öykü olmuş bu. Belki plazalarla karın doymayacağını anlayacaklardır bir gün.

      Yalova'da lojmanın bahçesinde ekip biçiyorduk Ceren. Ah domates kokusunu, salatalığın üzerindeki minicik dikenleri, biberlerin burunlarındaki çiçekleri orada hatırlamıştım yeniden. Başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok aslında.

      Sil
  2. Şimdiden kolay gelsin :) Dilerim bu süreci hızlı ve sağlıklı bir şekilde atlatırız.

    YanıtlaSil
  3. valla hep aynı durumdayız eşim ayda 1 gidiyor artık markete kızıma savaş zamanı kabul et yavrum ona göre yicez dedik yarın market günümüz çok mutluyum harika bir liste yaptım inşallah hepsini bulur alır Allah gördüğümüzden aza düşürmesin hiçbirimizi

    YanıtlaSil
  4. eşim eve gelince bizim çocuklar da öyle yapıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazık hemen çantalara da dalamıyorlar, beklemeyi öğrendiler bu arada.

      Sil
  5. Bizim evde öyle meloş bile mutlu oluyor hele ki onun istediklerini alınca hepsi ayrı bir mutlu oluyor bizim küçük hemen gelir başına torbalarının :) ah a ne çok özledim o güzelim yeşillikleri annem bugün bana süpriz yapmış semiz otu almış pek severim :) ..Rabbım gördüğümüzden ayırmasın Amin Amin ...sevgiler güzel kadın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semizotunu ben de çok severim Özlem, afiyet olsun.

      Evde dururken yegâne eğlence torbadan çıkanlar oluyor hepimize :D

      Sil
  6. Hi dear, your blog is so beautiful. I really like it.
    Follow for follow? I already follow you. Btw I am the new one and I would appreciate it.

    https://salyaves.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Bende virüsten önce hep online market alışverişi yapardım. Ancak günleri çok dolu olduğundan mecburen kendimiz gidiyoruz. Kargo vs açarken bende çok mutlu oluyorum. Sanki içnde ne olduğunu bilmiyor gibi.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de virüsten önce çok yapardım online market alışverişi Beyda. Hem indirimdeki ürünleri çok rahat görebildiğimden hem de taşımamak için. Şimdi dört gün sonraya ancak geliyor ama düzenimi ona göre oturttum, girmiyorum markete.

      Sil
  8. Ne kadar çok şeye alışıyor insan. Birden kaybedince en ufak şey değer kazanıyor yeniden.

    YanıtlaSil