Koronalı Hayat

Mart 11, 2020

Sabah Migros'ta millet makarnalara saldırmış annemin dediğine göre.

Ben spordan çıktığımda reçeteli ilaç almak için ezcaneye girdim. İlacı daha depoya bile soramamış çocuk, sabahtan beri hiç durmadık diyor. Neyse c vitamini ve mutad ilaçlarımı aldım. Kolonyalar hepten bitmiş. (Bak geçen ay kokusunu sevmiyorum diye tuvalete döktüydüm, tüh tüh :D Neyse daha en az üç şişe kolonya çıktı bizden, biri hediye getirdiydi)

Tezgâhta kalmış son iki dezenfektana baktım. Hangi birimize ne yetecek diye almadım valla. Adam tatilden yeni döndü bu sabah, beş dakika duş almak suretiyle dezenfekte olduğunu farz ederek yattı (Millet elleri iki dakika yıkayın diyor :) Çantaları duş almadı tabi. Oğlanların biri minibüs, metrobüs, metro ve metro yaparak dört vasıtayla okula gidiyor. Tango derslerini saymıyorum. Diğerinin okulu yakın ama hijyen sıfır. Ben desen her sabah spordayım. Bizi salonda karantinaya alacaklar, forma gireceğiz :)

Eczaneden sonra Migros'a girdim. (Her sabah insan spor sonrası markete girip iki çanta doldurur mu yaaa) Limon, portakal, iki makarna (bizimkiler tek öğünde bitirir onu) simit felan aldım. Markettekiler paket açıp reyon doldurmakla meşguldüler. Valla bir kıtlı olursa Can, ben,  Bilgiç idare ederiz yağlarımızdan, Metos'u besleyeceğiz elde avuçta ne varsa artık.

Neyse.

Gidip duşa gireyim şimdi.

Dün koltuk örtülerim geldi,  takıldı.  Ama hazır hava güzelken onları yıkayıp tekrar takmayı düşünüyorum. Kumaşlar kokuyor.




Bir tek sandalyeleri güzel yapamamışlar. Yıkadıktan sonra hâlâ bol bol durursa götürüp kenarlarına lastik geçirttireceğim.

Rengi aynı olduğundan pek yenilenmiş gibi hissedilmiyor ama süngerleri kir kusmuş o sararmış görüntüden kurtulduğum için mutluyum.

En güzel tarafı da oturma minderlerinin fermuarı sadece arkada değil, yanlara da biraz dönüyor. Artık minderlerin örtüsünü yıkarken kollarım kopmayacak çıkartıp takmak için)

İşte böyle.


Hadi bunca yazıyı okumanız şerefine size bir çay ikram edeyim. Fotoğrafa tıklarsanız çayın yanında şarkı da var :)

Benzer yazılarım

29 Yorum yap

  1. her konuda ki abartma hasatlığımızın bu konuda da devam ettiğini düşünüyorum , ve benim her konuda ki rahatlığımın hala devam ettiğini ... sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartsam da abartmasam da pek bir fark olmayacak diyerek sakin durmaktayım Dilek. Hayır açıklama yapılınca neden herkes telaşlandı anlamadım, zaten bizde olmaması mümkün değildi ki.

      Sil
  2. riskli gruptayım umarım bulaşmaz, istanbulda imiş virüs haftaya salıda oradayız biz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da virüs olması her yerde olması demek Özlem. Aman sen dikkatli ol.

      Sil
  3. Allah korusun inşallah, çook tedirgin edici, hiç fark yok tüm ülkece riskliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkeler arası geçiş koridoru gibi bir yerde yaşayıp da şimdiye kadar gelmemesi garipti Ecehan.

      Sil
  4. Elimizden geldiğince önlemlerimizi alıp ve elimizden geldiğince dikkatli olacağız. Allahtan havalar ısınıyor. Stok yapmayı hiç düşünmedim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya zaten eve ne kadar ne stoğu yapılır Şebo :)

      Sil
  5. Bu sabah küçük kızımın kontorlü için doktora gittik ne çalışanlar ne de doktorun kendisi her hangi bir önlem almamıştı genel olarak da insanlar normal hayatlarına devam ediyor tabii kimisi yiyecek stoğu yapıyor ama çoğu normal günlük alışveriş yapıyor yani cepten okuduklarım ile dışarıda gözlerimle gorduklerim çelişki içinde ben hangisine inanacağımı cidden şaşırdım.
    Özellikle instagram hesapları hem abartıyor hem de rant yapma peşindeler olmadan hasta oluruz bu gidişle.Rabbim muhafaza etsin O ki yerlerin goklerin Rabbidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz Allah'a emanetiz Sevgi. Sakin olmak şart bence.

      Sil
  6. Bende de bir rahatlık var, dikkat etmek dışında yapabileceğim bir şey de yok. O yüzden sakinim yani, ben de mi anormallik acaba :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panik olmanın bize katacağı bir şey yok ki Öneri Makinesi, sakin kalmaya devam edelim :)

      Sil
  7. 3 hafta önce neysek şu an ordasınız :) Umarım akıbet aynı olmaz, biz şu an ev hapsindeyiz.
    Daha geçen hafta benimle dalga geçen kuzenim "şu listeni yollasana neler stoklayalım" diye yazmış sabah.. Kalabalıklardan kaçınmak, bol el yıkamak biz batı avrupalıların tek bulduğu çözüm (bir de tuvalet kağıdı ve makarna stoklamak hihi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyleyiz Ceren. Bu panik geçer herhalde diye bakıyorum şu an. Marketlerle eczanelere gün doğdu :)

      Sil
  8. Bizim burada da temizlik ürünleri satan dükkanlar yağmalanıyor imiş bu gün itibari ile.Dışarıdan gelen babam,dönüş yolunda iken görmüş.Millet çok mu bir panik,biz mi fazla rahatız bilmiyorum :) Sabuna muhtaç hale gelir miyiz acaba diye düşündüm ister istemez :) Kişisel temizlik ve mümkün meretebe öpüşüp koklaşmamak dışında yapılacak bir şey yok gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evdeki sabunlara bakarken ben de aynı şeyi düşünmedim değil Dem :)

      Sil
  9. Buyuk bir kolonya mağazası var babam bugün önünden geçmiş resmen kuyruk vardi d3ei

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelenlere kolonya ikram etme geleneğimiz geri döndüüü :)

      Sil
  10. Bende kızı okula göndermiyorum, biraz daha göndermiycem sanırım Handwn Abla. Tedbiri elden bırakmayayım diyorum.... Gerçi fısıltı haberlerden de fenalık geldi.
    Koltuk örtülerini demesen , dediğin gibi eskisşnin tıpkısı aynısı 😁 iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük çocuğum olsa ben de göndermezdim Gülşah, iyi yapıyorsun. Zaten olması gereken mantıklı tedbirler bunlar.

      Sil
    2. Koltuk örtülerini yıkadım. Gerçekten çıkartması da takması da çok rahat. Kumaş da hiç kırışmamış. Çok mutlu oldum :)

      Sil
  11. Insanlarin %81 i ciddiye almiyormus zaten, ama durum gercekten cok vahim. Ve bu arada paranin gozunu seveyim, dunya bankasi corona virusle mucadele eden ulkelere fon ayirinca, birden Turkiye'dede ortaya cikti virus:)
    bak gor, giden gocmenler gibi virgulune kadar soyleyecekler hastalari :)
    Tovbe yarabbim guluyoruz, acinasi halimize.Cayimi alir kacarim ben bacim, yoksa bu konu uzar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten benim güldüğüm olay o Mevlüde. Bu açıklamanın neden yapıldığı bal gibi ortada. Bir gün önce güllük gülistanlıkmış da bir gün sonra virüs bizi sarmış gibi marketlere saldırmak öyle komik ki. Ciddiye alıyoruz almasına da bazıları işim cılkını çıkartıyor saçmalamakta.

      Gel taze demli çay içiyorum balkonda. Hava azıcık soğuk ama çay sıcak.

      Sil
  12. rezalet yav, haberlerde gördüm karınca sürüsü gibi talan ediyorlarmış. neden yeteri kadar almazlar anlamıyorum. ben öyle dolu sepetle kasaya gitmeye utanırım. demek ki ilk eleneceklerden olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin olmamız çok önemli Burcu. Panik hali de aşırı rahatlık hali kadar virüsü yayıcı etki yapıyor.

      Sil
  13. Yazık ki her şeyi abartmaya meyilliyiz. Bir de fırsatçılar var. Allah sonumuzu hayretsin. Hijyene dikkat etsek yetecek ama bunu halen daha algılayamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hijyene dikkat, gerekmedikçe kalabalık ortamlardan uzak durmak ve dengeli beslenme yapacağımız şeyler. Kimse markete deli gibi hücum etmezse herkes ihtiyacı olana rahatlıkla kavuşur, bu kadar basit.

      Sil
  14. Koltuklar güzel olmuş Handan. İyi günlerde kullan. Valla dünün gazıyla benim de stok yapasım vardı ama markete gitmeye zaman bulamadım. Bir ara gidip yapacağım inşallah :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şule :)

      Burada alış veriş sakinledi, kolonya falan hariç her şey duruyor :)

      Sil