Şubat 05, 2020

Yürüyüş mürüyüş yapmadım bugün. Günlerdir elimi sürmediğim ütüyü yaparak kalori harcamayı umuyorum.

Pazartesi tartıldığımda iki kilo almış gözüküyordum. Bir iki gün geçsin de şişkinliğim gitsin dedim, bu sabah hâlâ iki kilo almış gözüküyorum. Şişkinlik diilmiş :<

Kitap okuyasım gelmiyor, zorla okumaktayım üç beş sayfa.

Yağmurlu bir sabah. Lodos esiyor, hava ılık. Bunun ardından da kar gelmezse daha da yapmaz bence.

Ütü filmi bulmam gerek.

Günlerdir youtube da küçük evler,  sıfır atıklar falan izleyip kendi büyük, karışık ve bol atıklı evime bakmaktayım.

Portmantodaki ıvır zıvırları attım koltuğun üzerine. Can ha  babam aldığı polarlar, yok rüzgâr geçirmezler, yok teflonlular ile beni çıldırtmakta. İnsan giymediği şeyleri niye alır durur. Hadi bir tane aldın  ,  ikincisi ne iş. Kıyafet verip azıcık rahatladı dolaplar diyorum,  hooop çocuklara hediye kazak geldi, bizimki alışveriş yaptı, doldu yine. (Çoğunluğa göre çok az kıyafetimiz vardır gerçi de bana batıyor)

Yatıp dinlenerek dinlenemiyorum. Çok ilginç. Ne kadar yatarsam o kadar daha yatasım geliyor. Aa çok uyudum bu sabah zımba gibi hissediyorum diyememekteyim hiç. Hep yorgunum. İnsanlar sevmedikleri işleri yaparken yorgun olurlarmış. Duymazdan geliyorum.

Benimki gibi hayatlar çok tuhaf. Hayatımda söylenebileceğim bir şey yok çok şükür. İşte tam da bu yüzden birşeyler yanlışmış gibi hissetmek yanlış geliyor. Nankörlük etme diyorsun. Ve bir milim ilerleyemiyorsun. Allah yoklukla imtihan ettiği kadar varlıkla da imtihan ediyor. Ve bence ben sınıfta kaldım.

Çayım soğumuş gidip yenisini doldurayım. Bitmek tükenmez açlığım için birşeyler de alayım yanına. Dört makina çamaşırı yığıp bir yerden başlayayım. İtü mezunu ütücü olarak sıcak evim sıcak yuvam, yeni televizyonum (çok lazımdı,  pöh) ve ben şükrederek oturalım. Hey gidi hey Cobb Douglas'lar, çoklu doğrusallıklar, çift logaritmik kalıplar, iki kare yöntemi ile hayatımın pascal dağılımını hesapla Sebastiyan, biliyo musun ben yüksek mühendistim bi zamanlar. Hatta müfetişlik yapmışlığım vardı. Müzisyenliğim de cabası. Sen git, ben azıcık düşüneceğim şuracıkta. Çekilebilirsin.


Benzer yazılarım

36 Yorum yap

  1. Ben de yüksek lisanslı butikçiyim:)))) haha hayaller hayatlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından benim gibi ütü yapıp durmuyorsun Sev :)

      Sil
  2. Boş verrrr işleri bi çay da bana koy sen gezdiğin yerleri anlat bana.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ihlamur demledim, ister misin Gezgin Kova :)

      Sil
  3. Bence sen bir arkadaş buluşması ayarla, terapi olur sana. Sıkılmışsın sen. Bazen her şey batıyor insana, ama geçecek emin ol
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaş buluşmalarım bol Çenebaz. Cuma cumartesi yine buluşacağım. İnzivaya çekilesim var bugünlerde :)

      Sil
  4. bazen çok derine dalınca ihtimaller ve varsayımlar bizi şimdiden alıkoyabilir.. ama uzun süreli olmasın.. seni mutlu eden şeyleri anımsa... hayat kısa kuşlar uçuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok benim derdim ihtimaller ve varsayımlar değil. Ne olduysa vardır bir hayır. Benim derdim kendimle Bahar :) Arada bırakıyorum azıcık bana isyan etsin :)

      Sil
  5. Handan.. Lodostan bunlar hep.
    İnsan zorlama hiç bir şeyi yapmamalı, şükretmeyi bile.
    Şu an olduğun halinle çok güzelsin. Lodostan hepsi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lodos dönüp de bir kara çevireydi :) Bence biraz da ütüden olabilir. Teşekkür ederim, bugün kendimi pek güzel bulduğum bir gün değil. Şu yazıyı yazmayayım diye çok uğraştım ama kusmadan mideyi düzeltemedim :D

      Sil
  6. Sen neşeyi çabuk bulan ve bence az şeyle, bir damla çiy, bir bardak çay, bir tutam güneş ışığı gibi detaylarla mutlu olan bir insansın Handan. Ayyynı ben ayynı:))O yüzden bu ruh halinin geçici olduğunu bence sen de biliyorsun. Haa, bazen ruhun bunalım takılmaya da ihtiyacı oluyor yalan değil.
    O iki kiloyla ilgili de bir önerim var. Ütüyü ayakta yapıyorsan kalçaların sıkılı haldeyken parmak ucunda yükselmeyi ve dayanabildiğin kadar durup azcık dinlenip tekrarlamanı tavsiye ediciiim. Kasların biraz ağrır ama bacak ve kalçayı gayet iyi çalıştırır.Öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçici tabii ki Bahar, arada geliyor böyle, sustukça daha çok batıyor, ben de döktüm gitsin diye.

      Ah, o hareketleri her sabah pilateste yapıyorum zaten, pilates hocamız sanırsın bizi 2020 olimpiyatlarına hazırlıyor, bu sabah canını çıkarttık yine kalçanın :) Görüntüde sorunum yok henüz, ben kiloya gıcık kaptım :D

      Sil
  7. Aaa olur böyle şeyler..
    Şu hayatta neler olmuyor ki. Ama benim gördüğüm Handan şen haline çabuk döner gibime geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de dönerim Ebemkuşağı. Şu ütü bi bitsin de :D

      Sil
  8. Handan beyin fırtınası yapmış ve kendisinde alışmadığımız bir ruh haline bürünmüş :/
    Hadi silkelen bacım...
    Mucxxx

    YanıtlaSil
  9. Gaflet içinde mış gibi yaşamaktansa derdinin farkına varıp ütü yapmak efdaldir.
    Çay da cabası.

    YanıtlaSil
  10. Kilo almış olamazsın, kilo almış gözüküyorsundur:)) müfettiş kalsaydın da çoklu logaritmik şeylerini kullanmayacaktın ki.hem sebastiyan da olamayacaktı o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam tersine pek kilo almış gibi gözükmüyorum ama almışım :/

      Müfetişlikte tek hesap

      ana para x gün x faiz / 365 (verirken) ya da 360 (alırken)

      İdi :D

      Sil
  11. Bende aynı yemiyim şu bisküviyi diyorum ama çay onsuz olmuyor yazın veririz kiloları ütü bittimi hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün çok kararla başladım bakiim Hülya, midem gurulduyor şu an ama duymazdan geliyorum. Birazdan üşenmeyip gidip kendime bol sebzeli mantar kavuracağım. Tavuk yemekten de bıktım :D

      Sil
  12. Bazen bende böyle hissediyorum ama yatarak nereye kadar hemen harekete geçiyorum günü planlamak en büyük yardımcım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Planlama yapmadan kılımı kıpırdatmıyorum zaten Yaşampare :) Arada mola verip ruhumu dinlendirmem gerekiyor ama dengeyi çok iyi kurmak gerek.

      Sil
  13. Koşmadım ben de günlerdir. Evi de temizlemiyorum. Sağolsun, haftada bir yarım gün gelen bir yardımcımız var. Temizliği de ütüyü de o yapıyor. Bana sadece çamaşırları yıkamak, katlamak ve yemek yapmak kalıyor ama onlar bile fazla geliyor bu aralar. Benim derdim de kendimle ama ben tam tersine keşke arada bir şu manasız, arsız, şımarık isyan modundan çıkıp normal insan olsam diye dertleniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yardımcıya cidden ihtiyacım var ama olmadı bana bir türlü Manxcat. Aslında ev işi yapmayı seviyorum, tek sorun dağıtan üç pasaklıya tek kalmam.

      Ne yaparsak yapalım kendimizle derdimiz bitmiyor sanırım :)

      Sil
  14. Keske yaninizda otursam hic konusmadan aslinda var olmayan dertlerimize beraber hüngür hüngür aglasak.Öyle bir hal ki otursam hüngür hüngür aglasam icimden`ne Kadar nankörsün´ diyorum aglamasan gözyaslarim her an akmaya Hazir kirpigimin ucunda.Velhasil kelam iki uculu seyli degnek….

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen en hüzünlü filmleri açıyorum oturup ağlamak için. Ne tarafa yönelsek diğer taraf eksik kalıyor.

      Sil
  15. Oluyo bazen öyle, çokta şey yapmamak lazım:))) şaka bir yana bulaşıkları yıkarken hayatı sorguluyorum bende ve bir bardak dahi yıkayasım gelmiyor. Değişim gerek galiba biraz bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüketici olmaktan çıkıp birşeyler üretmem gerekiyor Kadriye, tembellik etmeyip.

      Sil
  16. Başla Handan, artık başla...korkma...

    YanıtlaSil
  17. Handan bu yazdıklarını okuyunca sen çok erken emekli olmuşsun diyorum. Gerçi emekli mi oldun ondan da emin değilim. Belki de işi bırakmışsındır. Neyse demek istediğim ev hanımlığı sana gelmiyor gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emekli olmadım, Metehan bir yaşına geldiğinde işi bıraktım Şule. İşimi hiç sevmediğimden bundan dolayı hiç pişman olmadım gerçi. Şimdilerde oğlanlar büyüyünce kendime yeni uğraşlar bulmam gerekiyor olabilir.

      Sil
  18. Gün içinde kilo o kadar çok farkediyor ki boşver sen 🤣🤣🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka şansım yok zaten, gitmiyor daha fazla Derya.

      Sil