Tembel Ev Modu ( Çamaşır Asıp Börek Sararken Ne Kadar Tembelsem Artık)

Şubat 26, 2020

Mideyi tıka basa doldurdum, gözlerim kapanmaya başladı ama bugün koltuk örtüsü için ölçü almaya geleceklerdi, onu bekliyorum. Kimseden de ses soluk çıkmadı, umarım gelirler.

Beklerken börek sarayım bari. Dünden kavrulmuş patatesim vardı. Evdekiler pek mutlu olur.

Yorulmuşum üç gündür,  bugün temizlik memizlik ilgilenmiyorum. Kitaplarımı okumak istiyorum. Üşenmezsem ıspanak ayıklayıp pişiririm belki cümlesini bitiremeden üşendim :) Börek sarıcam o kadar,  yetsin gari.

Hava harika, tam bahar gibi. Yarın Can bir yerlere gitmezse azıcık İstanbul içi turistlik yapsak onunla. Giderse de ben kendim yapayım bence :D 

Hadi örtücüler gelin artık siz de.

Bu koltuklarıma diktirdiğim dördüncü örtü olacak. Senelerdir örtü kullanmıyordum ama en son kaplattığım kumaş beni çileden çıkarttı. Yeniden kaplatsam mı diye düşünürken vazgeçip örtüye karar verdim. Birebir ölçülerinde dikecekler. Kendi kumaşı gibi duracak. Çıkıp yıkayıp yeniden takabileceğim böylece.

Uyumadan şu köşede kalkıp gideyim mutfağa.

Çüüz.

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Kolay gelsin Handan. Börek bizde de yeni bitti. Koltuk örtüsü değilde kanepe örtüsü düşünüyorum bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gacırdayan koltukları değiştirmem lâzım ama seviyorum koltuklarımı Özlem :)

      Sil
  2. Neden böyle bekletirler? :) Bir süreye kadar beklemek normal ama sabah geleceğini söyleyip tüm gün eve hapsedenler var. Eve bir şeyler yaptırmak, taktırmak vs. tam bir sabır işi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saat bir buçukta arayıp üç buçukta geleceğiz dediler. Saat beş olmak üzere hâlâ bekliyorum.

      Sil
    2. Esnaflar genelde böyle. Bir keresinde mahalledeki marangoza istediğim model TV ünitesi sipariş etmistim. 1 haftada verecekti, 2 ay oldu yok. Kırk çeşit bahane. 3 gün sonra tamam diyor. En sonunda "Söz vereceksin bu kez, hatta yemin edeceksin" dedim. Etti. Ne yapmış peki? Gitmiş bir yerden benzer bir şey bulup satın almış:)) Söylemedi ama biz anladık.
      Geldiler mi Handan, merak ettim.

      Sil
    3. O da iyiymiş Zeugma,demek satın alıp vermiş. Saat beş gibi geldiler. Ölçü aldılar. Artık örtü ne zaman gelir bilmiyorum. Kapora dışında parasını ödemedim. Belki bu onları hızlandırır.

      Sil
    4. Evet:) Yeminine sadıkmış neyse ki. O yüzden fazla bir şey söylemedik ama bir daha da bir şey yaptırmadık. Ömür törpüsü bu işler:/
      Sadece kapora vermek iyi fikir tabii. İnşallah düşündüğün gibi hızlanırlar. Sorumsuzluğa devam ihtimali de var ama. Alışmış kudurmuştan beterdir demişler:)

      Sil
    5. Bakalım, göreceğiz ne zaman gelecek, nasıl gelecek :)

      Sil
  3. Eskiden herşey tamir ettirilirdi. Ederlerdi yani. Sandalye sallandı koydum kapıya. Sallananı koydum kapıya... bittiler.
    Mecbur aldım yenilerini. Ama yazsan yazı dizisi olur. Sadece 4 sandalye aramak bile olaylar zinciri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birşeylerin tamir edilememesi beni üzüyor Tülin. Dediğin gibi yeni bir şey bakması, onu eski takıma uydurması öyle zor ve sıkıcı ki. Bir de ben evdeki her eşyamı severek aldım, hiç değiştiresim gelmiyor.

      Sil
  4. Benimde koltuk yüzlerini değiştirmem gerekiyor. Ama ne zaman olur bilmem. İskelet sağlam. Ama örtü kurtarmaz. Patatesli börek bayılırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örtü çok yıprandıysa kaplat yeniden Beyda, teni gibi oluyor. Benim koltuğum yüzü sağlam ama kumaşından nefret ettiğim için örtü diktiriyorum.

      Sil
    2. Evlendiğim beri kullandığım koltuklar:)

      Sil
  5. Koltukları örtüsüz kullanmam bende.Benimki diyor arada''koltukların rengini unutcaz kaldır şunları, diye. Yok koltuklar yeni kalsın işte.Garip alışkanlıklar bizdeki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, ben gayet keyifle örtüsüz kullanıyorum Mehtap. Hiç eskimesin derdim yoktur. Ama bu son kaplattığım kumaş bi tuhaf çıktı, saçım falan yapışıyor üzerine, çıkmıyor. Ben de kaplatırmış gibi bire bir örtü diktiriyorum, aynı renk ama kadife kumaştan, rahat edeceğim umarım :)

      Sil
  6. ablaaa ablaaa ben geldiim nasılsın ablaaam

    YanıtlaSil
  7. bugün ben de patatesli börek sarıp atacağım buzluğa :)
    günaydın :)

    YanıtlaSil