Bahar Temziliği Modu On

Şubat 23, 2020

Pazara mı gitseeem temizlik mi yapsaaam. Can evde yok bugün, bi temizlik moduna girdim o yokken.

Dün akşam iki koca torba kıyafet daha koydum geri dönüşüm kutusuna. (Umarım ihtiyacı olan birilerinin eline geçer)  Görünürde giymediklerimi sürekli veriyorum. Daha on beş gün önce koca iki torba göndermiştim bir yerlere.  E ihtiyacım olmadan kıyafet de almam, nereden çıkıyor bu kadar çok verecek şey bilmem. Gerçi kimi yirmi beş otuz yıllık :D Kimi de hediye falan ama. Yakında giyecek bir şeyim yok deyip alış verişe gitmeye kalkarsam dövün beni.

Bir kaç süs eşyası kaldırdım ortalıktan. Bahar geliyor ya bende çekmece döküp içindekileri düzenleme sevdası başlıyor. Evelsi akşam vitrindeki iki çekmeceyi boşalttım. Bir sürü yuvarlak sehpa örtüsü çıktı içinden. Ben ikisini kullanıyorum. Diğerleri kısa olduğundan işime yaramıyor.  Birileri örmüş, anneme yüz defa sormuşumdur kimdi diye ama hatırlamıyorum tabii ki. Yine soracağım mecbur, belki ona veririm.

Sonra bir sürü masa örtüsü var. Çok misafir geldiğinden kullanıyorum çoğunu ama olmasa da idare eder miyim,  ederim.

Sanırım bir ara kapıma bu eve hediye olarak kap kacak, kupa, fincan, borcam, süs eşyası, resim çerçevesi, mumluk ve  kıyafet getirmeyiniz yazacağım. Geriye ne kaldı derseniz, alın simit falan, peynir, sucuk, yüz gram pastırma, yumurta kırıp yeriz karşılıklı. Çorap alabilirsiniz bir de. Çoraplar kısa sürede eriyip gidiyor, fazla çorap göz çıkartmaz.

Salonda iki laptop bir iş çantası duran köşeye taktım şu aralar. Oradaki sehpanın yerine çekmeceli bişey alsam da içine mi koysam çantaları diyorum. Bir yandan da odada eşyadan nefes alacak yer kalmamakta. Temizlik yapmak azap halini aldı artık.

Balkona yeni dolap bakayım en iyisi ben, içerideki kablo yığınını oraya aktarırım belki.

Asıl ve en önemlisi mutfaktaki raf. 30 cm genişliğinde çekmeceli bi şey bulmam gerek. Benim enlemesine koyduğum raf iyi de, buzdolabını çekmem gerektiğinde yirmi kavanoz boşaltmak zorunda kalıyorum o raftan.

Ay siz hâlâ okuyor musunuz?  Pardon ya, ben daldım öyle kendi kendime düşüncelere.

Benden başka kim bahar temizliği moduna girdi bakiim?  Var mısınız kim daha çok eşya ayıklayacak yarışına :D

Dün akşamki iki torba kıyafetimi sayarım bak. En az altı yedi kazak, iki pantolon, bir hırka,  iki tişört,  bir şort vardı onun içinde :D

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Ayy ben de yapicam ama üşeniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi üşenme kıyısından köşesinden başla. Bir çekmece bir çekmece.

      Sil
  2. bendeki atılacakları bir görsen şaşarsın. Annem dağlı bir iğne attırmaz bana 50 yaşındayım lise yıllarındaki kıyafetlerim duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyyy.. Gerçi sıkıştıralacak yer varsa evde çok da anlamıyor insan. Ben İzmir'dryken beş odalı evdeydim, dördünde kocaman gömme dolap vardı. Hiçbirşeyi atmıyordum. Ama burada ev küçük, dört kişiyiz ve elektronikten geçilmiyor, daraldıkça kıyafetlere sarıyorum :D

      Sil
  3. Bahar gelsin artık, temizliği bile güzel. Kolay gelsin, bizden de çok çıkar o torbalardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bahar temizliği moduna girdiysem bahar gözükmeye başlamış demektir :)

      Sil
  4. Cok kücük bir evde oturuyorum Handan,neyseki cok alisveris sevmiyorum,ben sevmeyince cocuklarida öyle alistirmisim bu iyi ama inan esim tek basina yetiyor!Adam 40yildir alisveris yapmaktan artik uzman olmus,fakat boguyor beni ve cogu seyi evden cikariyorum,bunu farketti biraz azaltti ama yinede cok sey var evde!Bu arada öyle komigim ki,alismisim cep telefonunda sectigim klavyenin harflei düzeltmesine,bekliyorum yanlis cikinca öyle salak salak:)) Sana tekrardan kolay gelsin canim,bende bu temizlik isi tek bir günde degilde günlere aylara bölerek yapiliyor,her firsatta bir alani temizlemek,düzene sokmak beni mutlu ediyor fakat günlük temizlik yapamiyorum.Buna ev halkida alisti artik.Cünkü tüm gün ev isiyle ugrasirsan disari islerin kaliyor,ve de yoruluyorsun cok,kimse kiymet bilmedigindn ne zaman canim isterse vücut kuvvetliyse yapiyorum,birde uzun süre bir yerde oturduysam gec saatte olsa yaparim.Iyi pazarlar,Serpil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde alış veriş delisi oranı %50. Ne kadar temizleyip, toparlarsam o kadar dolduruyorlar.

      Ben de oda oda yapmayı seviyorum. Ama bugün her yere saldırdım. Bir yandan çamaşır da yıkandı hava güzel diye. Arada pazara gidip yemek pişirmeyi de hallettim ama şu an her yer dandini. Dur bakalım yatmadan toparlayabilecek miyim salonu biraz :D

      Sil
  5. Ben de o moda girmek istiyorum ama üşeniyorum. Fazla kıyafetim olmadığı için verecek bir şey bulamıyorum ben. Eşimin kıyafetlerinden dağıtıyorum ama :-) Bir de eskiden giydiğim ama şimdi olmayan, zayıflayınca giyerim dediklerim var ki onlar dolabımın yarısından fazlasını kaplıyor. Bir gün giyeceğim umuduyla vermeye kıyamıyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o birden fazla beden saklama işi bende de var Şule. Sürekli değiştiğinden ne büyük bedenleri atabiliyorum ne küçük. Çiçekli bir pantolonum var meselâ hâlâ saklarım belki giyerim bir gün diye. Gelinliğime bir daha sığarsam düğün yapacağım kendime. (Ehehe 20 kilo var aramızda o iş yaş gözüküyor biraz :D)

      Sil
  6. ha haaaa sana on bin dolar vereyim de bi sürü insanı da temizleeee yok et hihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bazılarını bedavaya bile temizleyebilirim Deep :D

      Sil
  7. ben de o moda gireceğim yakında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bir şeyse, tam bu mevsimde direk temizleme ve atma moduna giriyorum Nihal :)

      Sil
  8. Şu an hepimizin modu temizlik, peşimizde dolanan süpürge ve ıslak yerler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her çekmeceyi döküp sonra yığınların içinde kaybolma zamanları :)

      Sil
  9. 2 fincan, taaa ilk evliliğimden kalma eksilmiş seramik takımım çıktı ıskartaya... Ama seramik tabaklara kıyamadım yine, belki oytun biryerleri kazanır giderse lazım olur modunda kutulayıp kaldırdım bodruma. Bir de tabak mı alacağım yahu diyerek :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapmışsın :) Ben de mutfaktan bardak postalayacağım sanırım. Bir sürü promosyon bardak birikmiş, zaten kupadan geçilmiyor.

      Sil