Mutfağa Biraz Daha Zaman Ayırsam Keşke.

Aralık 14, 2019

Valla daha sabah kahvaltıydı, beslenme çantasıydı (evet nihayet Metos'a hazırlamaktan kurtulmuştum ki Bilgiç başladı bu sefer)  derken sabah sekizde mutfaktan bıkmış oluyorum. Bir daha girmesi ölüm. Hiiiç elimi atasım gelmiyor. Kayınvalidem sağken bizde kaldığı aylarda sabahtan akşama kadar neredeyse onbeş öğün hazırlardım, bir tuzlu bir tuzsuz olmak üzere herşeyden iki tencere hem de. Şimdi nerdeeee. Neyse ki sık misafir ağırlıyorum da mutfağa giriyorum mecbur. 

Neyse konu bu değildi aslında. Bugün öğlene doğru kalkan Metehan'a kahvaltı hazırlamak üzere mutfağa gidesim hiç yoktu. Kendisi sandviç yapsın diye geçirdim aklımdan. Sonra geçenlerde Can'ın sipariş edip evin her yerini kaplayan zeytinyağı şişeleri geldi aklıma. Bayat ekmek de vardı. Dur yaaa sarımsaklı ekmek yapayım ben dedim. En son dışarıda yerken evde yapsak ya diye konuşmuştuk. En basit şey aslında da işte sıra hiç ona gelmedi.


Ne zamandır dolapta duran parmesan peyniri de bir işe yaradı. Oğlum tam puan verdi.

Biraz da dereotu karıştırdım. Neredeyse on gün oluyor o dereotunu doğrayalı. Kısır yaparken doğramış fazlasını kapaklı kahvaltı tabağına koymuştum, nasılsa yemyeşil duruyordu. İnanılmaz,  değil mi?

İşte böyle. Mutfağında sürekli mis kokular olan evlere özeniyorum. Benim girmemle çıkmam bir olmalı. Sürekli tezgâh sil, bulaşık kaldır, ocak temizle bayıyor beni. Bir de kimsenin saati kimseye uymuyor. Meselâ biz yemek yedik az önce, Metos oyun oynadığından gelmedi, artık haşlanmış bütün tavuktan kendisi didiklesin. Bilgiç arkadaşındaydı, az sonra gelecek, o oturur sonra.  Tabaklarını da bırakıp giderler.  Allah sizi inandırsın ger defasında tabaklarınızı kaldırın makinaya demekten dilimde tüy bitti. Yok. Bir sonraki öğün yine gidiyorlar. Telefona düşmüş vaziyette olduklarından dünyanın farkında değiller o sırada büyük ihtimal.

Var ya,  liseye kadar telefon almamaya, yine liseye kadar günde iki saat bilgisayar süresine, ilkokuldan beri sabahları yataklarını yapmalarına, oyuncaklarını kendileri toplamalarına uğraşmış olmama acıyorum şu aralar. Çok açık konuşacağım, bi moka yaramadı. Kimse yatak yapmıyor, üstlerinden çıkan o şekilde yerde, tabaklar sofrada, ayakkabılar ortalıkta. Bütün o uğraşlarım bir hiçmiş :(

Hahaha, sarımsaklı ekmek diyecektim bi tek,  noldu bana yav :D

Bi çay alın gitmeden bari.


Benzer yazılarım

26 Yorum yap

  1. Handan :D Korkutma beni. Bugün "herşeyini kendi giydi, hem dişini de kendi fırçaladı" diye övünçlü göbek atacakken, bi baktım çıplak vaziyette salonda koşuyor. Çılgın-bay 3 yaş..
    O ekmeklerin üstüne ben şunu yapıyorum bak: zeytinyağ, küp domates, biber, kekik, tatlı kırmızı biber, nane, yumurta ve kaşar karışımı.. Hop fırına :) Fırından beslenme çantasına (beslenme çantasından sadece ucu ısırılmış vaziyette geri çöpe ama o kısmı karıştırma. Çöp-bayan 6 yaş.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın dişçiye gittik. Dişlerini temizlettik. Çok kötü simsiyah olmuştu birisinin, çok üzülüyordum. İnanılmaz ama temizlendi. Şimdi ne oldu dersin, nasılsa temizleniyormuş, diş fırçalamasak da olur. İnanmıyorum ben bunlara.

      O dediğin ekmekten sık aık yaparım, bir dahakine domates, biber felan koymadan dibine incecik sucuk kes de yap, bayan 6 yaş bitirir nence :D Bir de o ekmek soğuyunca pek keyfi kalmaz, bak tost da yanlarına koymam ben pek, katır kutur bişey olur diye . Sen evde sıcak sıcak ver :D

      Sil
  2. Ben de ufak çabalar içindeyim ama hiiiç ümitli değilim 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omlet yapmayı öğrettim, odalarını hep kendileri topladılar, kıyafetlerini astırdım falan, şimdi bir maymun sürüsü var evde. Gerçi domuz ağılından halliceyiz maymun hafif kaldı.

      Sil
  3. ashgasajsahg Handan çok alemsinnnnnnn :-)))))))))))

    Bi çayını aldım gittim bari.
    Kısır'dan sonrasında dikkatim dağıldı
    Evvel ezel çok severim.

    afiyet olsun :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kısır yaptığımı söylerler, gel bir gün de çay kısır keyfi yapalım :)

      Sil
  4. sanki karşımda oturdun da, karşılıklı konutşuk handancım :) ay boşuna uğraşmıyım oyuncakları toplatmaya madem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, hazır topluyorken toplat da ilerisi içim fazla hayallenme Büşra :D

      Bi gün gerçekten yapalım oturup da sohbet işini :)

      Sil
    2. bunu en kısa zamanda ayarlayacağımm :=)

      Sil
  5. Sinirlenmişsin sona doğru bari ben sarımsaklı ekmek çok severim diyerek bağlayayım da evin dağınıklığını unut :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe, azcık konu sapıttı ama neyse artık, boş ver çay da var sarımsaklı ekmek yiyelim :)

      Sil
  6. İşte içten gelecek bazı şeyler, dışarıdan gitmiyor. Maşallah diyiim, aferim onlara :)

    Güzel oldu sarımsaklı ekmek, yap sen de :)

    YanıtlaSil
  7. Sarımsaklı ekmek tarifi bekliyordum ama çok eğlendim. Dışardan cok komiksiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe, zeytin yağı, tereyağ, sarımsak rendesi, tuz, karabiber, istersen dereotu maydonoz karıştırıp ekmeğe sürüyorsun. Kızarana kadar fırında pişiriyorsun. Fırından çıktığında eğer varsa üzerine parmesan peyniri rendeliyorsun, işte bu kadarrr Tosbağa Günlüğü :D

      Sil
  8. mutfak benim kabusum. bi insan yemek yapmaktan ancak bu kadar nefret eder. söve söve yaptığımdan sanırım beş para etmez oluyor yaptıklarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin komiği çok güzel yemek yaparım Burcu. Bir saatte beş kap yemek çıkartabilirim de üstelik. Ama çok sıkılıyorum sürekli yapınca :D

      Sil
  9. Siteniz içeriğini ve temasını beğendim.Emeğinize sağlık,sizi takibe aldım.Zaman ayırmak isterseniz sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın.

    https://www.fragmanlarizle.com/

    YanıtlaSil
  10. hahahahaaaaa :))
    Senin bir alt levelin olarak yavaş yavaş anlıyorum bu gerçeği...
    Bizimki 3 yaşında çok güzel çatal bıçak kullanıyordu mesela. Geçenlerde hemde dışarıda yemeği parmakladığını görünce ilk insan kıvamına dönmenin nasıl birşey olduğunu sordum. Cevabı çok basit ve netti. Gereksiz ayrıntılarla uğraşma anne hahahahaaa

    Çayla birlikte soğuk su alabilirmiyim Handancım :))))

    YanıtlaSil
  11. Kendi kendine yazarken laf lafı açmış :-) O sarımsaklı zeytinyağlı ekmeği eşim de yapıyor. Peynir olarak kaşar kullanıyor. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Maalesef mutfak konusunda ben de çok üşengecim. Temizliği bir şekilde yaparım ama bazen eve sırf yemek yapsın diye birini tutasım geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek neyse ki kolaylıkla geçiştirilebiliyor da. En azından bizimkilere daya çıtır ekmekle peyniri ve sucuğu :D

      Sil