Tatil Fotoğrafları

Kasım 08, 2019

Aslında deniz kıyısında tembel oturup,  kitap okuyup  yüzmek hayaliyle gitmiştik ama yakınlardaki bir iki yerde de aklım kalmadı diyemem.

Trafik ters aktığından adada araba kiralamak istemedik. Belki bir yere taksiyle gideriz derken oradaki arkadaşımızın sabahı boş olunca bizi gezdirmeyi teklif etmesiyle pek mutlu oldum.

Can o kadar mutlu oldu mu bilmem 480 küsür basamakla kalenin zirvesine tırmanırken ikimizin de pili bitmek üzereydi :D

Önce St Hilarion Kalesi'ne gittik. Oradan da Bellapais Manastırı'nı görmeye geçtik. Bellapais'te arkadaşımız bizi bıraktı. Şehre yakın döneriz kolay dedik ama minibüs kalmamış, taksi gelmemiş, en sonunda tabanvay ile ilerlerken otostop çektiğimiz araba durdu da öyle dönebildik.

Gittiğim yerlerle ilgili bir çok açıklama yazısı var, o yüzden uzun uzun yazmıyorum.

Ama Girne'ye giderseniz ikisini de görün diyorum.



































Akşam döndüğümüzde hava kararmıştı ama bir gün önce bu pozu verirken suyun sıcak olmasına bayıldığımdan havluları kapıp denize attık kendimizi. Gün batımızı kızıllığından gece gelirken orada geçen anlar çok güzeldi.

İşte az yazılı bol fotolu bir tatil yazısı daha burada bitti. Eğer yarına kadar kaportayı toparlarsak yine yollardayız. Kürşad bize tarihi yerler gezdirecek. Eczaneden vitaminler, burun spreyleri, pastiller aldım. Haydi bakalım.

Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Çok güzel bir gezi ve fotoğraflama olmuş ben kıbrısa bir kaç kez gitme fırsatı buldum ama bu kadar detaylı gezemedim işlerim çoktu liman tarafını birde bol bol otellerin alt katlarını siz anladınız teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, biz de otellerin alt katına bakarız ditorduk ama üst taraflar baskın çıkınca hiç girmeden döndüm :)

      Sil
  2. Kıbrıs yazmasan bu fotoğrafların oraya ait olduğunu hayatta tahmin edemezdim. Kıbrıs deyince benim aklıma sahil, deniz ve kumarhaneler geliyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oysa öyle çok gezecek yer vardı ki biz kısa sürede gezemedik bile Şule. Yalnız tam mevsimi, yazın gidince hayatta gezilmez herhalde :)

      Sil
  3. Fotograflar harika. Iyi tatiller

    YanıtlaSil
  4. Kıbrıs'la ilgili pek bilgili olduğumu söyleyemeyeceğim. Sayende 480 basamak çıkmadan kalenin zirvesinden baktım, sokaklarda gezdim. Yalnız Kıbrıs kaleler ve manastırlar dışında öyle şıkır şıkır bir yermiş gibi durmuyor. Daha öncesinden de öyle bir intiba edinmiştim. Biraz çalışmaları gerek. Siestayı fazla mı kaçırıyorlar nedir:)
    Teşekkürler Handan. Eline, emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ada halkı siestayı seviyormuş Zeugma :) Haklısın, sadece Girne'yi gördüm ama bakımsızdı gerçekten de.

      Sil
  5. Ne güzel resimler. Anı biriktirmek en güzeli😊

    YanıtlaSil