Copenhagen (Romantik Film Etkinliği 2)

Kasım 11, 2019

Kopenhag yurtdışında iki kere gittiğim yegâne şehir sanırım. Filmin isminin dikkatimi çekmesi de bu yüzden olsa gerek :)


Esas oğlan küfürbaz, çekilmez, kaba abuk bir adam.  Büyükbabasını bulmak için Kopenhag'a gelmiş. Yanında erkek arkadaşı ve onun kız arkadaşı var. Bu kız arkadaş yüzünden erkek erkeğe bir gezi yapamadığı için ekstra kızgın.

Diğerleri onu bırakıp gidince tek başına gittiği kafede garson kıza babasının bir mektubundaki adresi soruyor. Kız o sırada mektubun üzerine kahve dökünce iyice köpürüyor. Böyle tanışıyorlar.

Büyükbabasını arayan adamın aslında babasını aradığını öğreniyoruz bu sırada. Babası onu terk etmiş, öldükten sonra yerini öğrenmiş, eşyalarının arasında bulduğu mektubu yerine götürmeye karar vermiş.

Esas kızımız 14 yaşında. Bir yandan büyükbabayı ararken bir yandan birbirlerine aşık oluyorlar.

Klasik romantik film havasında pek olmasa da festival filmi modunda sürükleyici bir filmdi. Bilimum festivalde ödül de almış sanırım.

Tek sorun benim gözüme gözüme sokulmuş,  nokta konulmuş mutlu sonlu filmleri sevmemde. Ama doğrusu başka da nasıl sonlanırdı bilemedim :)



Benzer yazılarım

0 Yorum yap