Bugün Yazı Rekoru Kırmış Olabilirim Ama Şu Son Mimi de Yapayım

Kasım 11, 2019

Sevgili Manxcat  mimlemişti beni. En sevdiğim şarkılı mimlerden hem de. Sevgili Günlük başlatmış bu mimi de.

Dinlediğimde zamanda yolculuk yaptıran iki şarkı seçtim ben de sizlere.

İlki okul yıllarımdan. Üniversite birinci sınıf. Okul kantininde sınav öncesi muhasebe çalışıyoruz. Kantin tıkabasa dolu. Geçen senelerde gittiğimde gördüğüm gibi bomboş ve sessiz değil. O zamanlar bizim sosyalleştiğimiz yerlerdi kantinler. İşte böyle cıvıl cıvıl.  Fonda sürekli bu şarkı çalıyor. Zu ile soruları okuyup deftere işliyoruz . Nihayet hepsini bitirdik. Ben defterdeki rakamları okudum o topladı. İki taraf birbiriyle denkleşti. Biz de bir mutlu bir mutluyuz. Doğru tutmuşuz hesapları. Çayımızı içip bininci defa çalan şarkıyı dinlerken rakamları okuduğum sayfaya baktım. E ben yanlış sayfayı okumuşum ki. O zaten hocanın sınıfta yaptırdığı sayfaymış, bizim yaptığımızı toplamamışız. Haydaaa :D Zaten yıl sonunda dama çıkmış Ramses yüzünden bütünlemeye kaldıydım o dersten. Ama valla benim değildi suç, bütünlemeden 98 ile geçtim, hep o damdaki Ramses yüzündendi :)


İkinci şarkım da okulu bitirip yüksek lisans için ingilizce hazırlık okuduğum seneden . Ki kendisi Can ile tanıştığımız sene oluyor. Eylül'de tanışmıştık. Ekim'de babam hastalanıp hastaneye yatmıştı. Bu şarkıda evden okula okuldan hastaneye koştuğum, arada Can'la buluşmaya uğraşıp, gece sıfırdan ingilizce öğrenmek için çalıştığım, bu arada zaten güç belâ yaptığım yemeği babaanneme beğendirip kardeşimle ona baktığım bir dönemdi. Ne tuhaftır ki yine de güzeldi. İşte tam o sıralar birbirinden güzel üç albüm çıktı iki gruptan. Ki iki sene sonra ikisinin de konserine gittim İnönü Stadı'nda (Evet o zamanlar henüz stadlar bişi arenalara dönüşmemişti)


İşte böyle. Nostalji yaptım bu mimle :)

Şarkıları dinlemek için fotoğraflara tıklayınız dememe gerek var mı :D

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Nothing else mattersss , dinlerken bambaşka yerlere uçuyorum, belli bir anıya değil de beni her yere çekiyor bu şarkı. Yine çok güzel şarkılar çok güzel anılar... Elinize sağlıık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın tam yüreğine dokunan şarkılardan İrem :)

      Sil
  2. Arabaya binsem, günbatımına sürsem, bir yanım deniz, bir yanım renk renk sonbahar, fonda "Nothing else matters"...

    YanıtlaSil
  3. Her ikisi de çok güzel şarkılar.

    YanıtlaSil
  4. Nothing Elae Matters... pehh pehhh

    YanıtlaSil
  5. Anne-baba evindeyken, gençken, sıkıntılı günlerde dahi gülünecek, keyif alacak bir şeyler bulunur. İleride bunları hatırlamak ise ayrı güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sımsıcak hatıralar. Yirmili yaşlarda yorgunluk denilen şeyden haberimiz de yok tabi. Ah ah..

      Sil
  6. Ben de kendime diyorum çok yaziyorsun diye benden beteri var 🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen üstüse geliyor :D Eskiden daha da çok yazardım :)

      Sil