Bu Sabah Öyle Mesudum ki Bilog

Kasım 15, 2019

Aslında sinir harbi ile başladım güne. Hatta daha da öncesine gidersen saat altı gibi hortladım. Uğraş didin altı buçuğa kadar durabildim yatakta. Kalkayım bari dedim.



Sonrası tabii ki Bilgiç ile yıpratıcı geçti. İki postada uyandırmaya başardım ama tuvaletten çıkartmayı başaramadım. İçim daralıyor her sabah. Kalk oğlum, hadi oğlum, saat kaç oldu oğlum. Her şeyi tamam neyse bu sabahı atlattık diyorum bir bakıyorum yatağına geri yatmış.

Var ya yazarken yine sinirlendim.

Hiç dokunmayayım ne hali varsa görsün diyeceğim ama bizimki rahat, napar bilemiyorum.  Ama bu sabah tepemin tası çok attı, şu bir haftalık abuk tatil zamagingosu bitsin, sabahları ona bakmadan ben yürüyüşüme çıkacağım evden. Bir yerde sorumluluk denilen şeyi alacak herhalde. Almıyorsa da durumu görüp ona göre davranırız artık. Vallahi seni doğuracağıma taş doğuraydım derken buluyorum kendimi sık sık.

Neyse mesudum ki dedik nereye geldik.

Şu spor denilen şey harika bişey arkadaşlar. Evden patlama noktasında çıkıp pilatese gittim.  O topu oramızla buramızla tutmaya çalışıp o çemberi sıkıştırıp dururken cillop gibi döndüm eve.



Markete de uğradım bu arada. Hoş her sabah spora gidiyorum her sabah bir çanta doldurup dönüyorum.

Eve geldiğimde uyuklama moduna geçerim genelde. Bu sefer Can'ı kaldırıp kahvaltı hazırladım. Mutfağı toparladım. Mutfak toparlamak ömrümü yedi zaten. Fırın silmek, buzdolabı falan içimi daraltıyor. Zira yapıyorsun bir sonraki öğün yine aynı hale gelmiş.

Neyse. Dün nihayet her şey yerine yerleşmişti, süpürgeye başladım. Şu an salon ve mutfak camlarınu da silmeyi başarırsam nihayet tertemiz (yani oldukça temiz) ve düzenli evim olacak.  Hava da güneşli, oh mis.



Sonra mutfağa girebilirim.

Iyk, yine miiii :D

Not: Fotoğraflara dünyaya meydan okuyan şarkılar sakladım, tıklayıp alınız :)

Not2 : Towandaaaaaaaa..

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Im still standing tam da ruh budur işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın duruşu değişiyor dinlerken :)

      Sil
  2. Plates topu, içimizdeki tüm dertleri ve yorgunlukları alacak kadar geniş bence de:)

    YanıtlaSil
  3. Benim oğlan bu yıl tek başına kalkıyor. Geçen yıl geç kalınca homurdanıyordu bende ona kendisinin sorumluluğu olduğunu kendi alarmını kendisinin kurması gerektiğini söyledim. Yani bırak Bilgiç bir-iki gün geç kalır ama öğrenir. Maalesef biz insan evlatları böyle öğreniyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek sorun Metehan'la aynı odada yattıklarından onun saatinin zili ile herkesin kalkması Kadriye. Uyanma derdinden geçtim uyanınca da hazırlanıp çıkmama derdi geldi başıma. Bizimkisi uyumuşum boş ver okula gitmeyeyim moduna da girebilir bu arada. Aman bilemiyorum, senin yaptığın en mantıklısı da, bizimki kalkar mı bilemedim.

      Sil
  4. Okurken daraldım. Benimkiler oldukça seri hazirlaniyor neyse ki 🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük şans, kıymetini bil Derya :)

      Sil
  5. ay spor insana en iyi gelen şeylerden işteee :)

    YanıtlaSil
  6. Pearl Jam_Alive:) Hiç dinlemediğim tarz müzikler bunlaar:))) Benim senin başlığını okuyunca aklıma Nilüfer'den ''Bu gece ben çok mesudum, artık aradığımı buldum'' şarkısı gelmişti .Klasik biriyim kesin. Spora bende emekli olunca baya bir gittim ama sonu pek hayır olmadı.
    Oğlunla sana da kolaylıklar dilerim.Azıcık daha büyüsün unutrsun bunları canımcım.Evlat işte onlar bize söylenir, biz onlara.Canları sağolsun.Dayan Handan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım büyüdüğünde unuturum Mehtap, sanki sonsuza kadar böyle sürecek gibi geliyor şu anda.

      Sporun sonu niye iyi olmadı ki?

      Sil
  7. Ben de bu modelin cep boyu var. (Gitmek istemediğinden değil ama uykusuzluktan.) Ve büyümüş halini düşününce sinir bastı. :)

    Ama ünlü bir düşünürün dediği gibi ''Geçecek'' (bknz. Handan) Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. Bana Sia çıktı ama Mehtap'la seve seve değiştirebilirim hahahhahaha

    Her şey biraz üst üste gelmiş sanki. Biraz kendine şımarma vakti ayırmayı unutma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, Pearl Jam de bende olsun Sibel, al hayrını gör :D

      Günler sonra şu an şımartmaktayım kendimi :) Okul da tatil, bir hafta sabah stresi yok :D

      Sil
  9. Spor sakinleştiriyor bence de, fotoğraflar çok güzel. Sia Alive çıktı şansıma :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salinleştiriyor Kâğıt Salıncak. Hareketleri yapmakla uğraşırken geri kalan her şey çıkıp gidiyor akıldan.

      Teşekkürler :)

      Sil
  10. Ben oğlumla sabah seanslarımı yazsam ancak bu kadar benzerlik olabilirdi :) Bir farkla , ben spora değil işe gidiyorum ama yine de çokk iyi geliyor şükürler olsun ki.

    YanıtlaSil
  11. Başlığı okuyunca daha özel bir şeyler bekledim ama sen günlük etkinliklerle kendini mutlu etmişsin. En güzelini yapmışsın. Böylelikle daha sık gülümseyebilirsin.

    Spora çoğunlukla üşeniyoruz ama insanın ruhuna çok iyi geliyor gerçekten. Önemli olan o ilk adımı atabilmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de spor çok iyi geliyor Şule, özellikle kan ter içinde bırakıp kolunu bacağını bir kere daha kaldırmaktan öte bir şey düşünemediklerin tam bir terapi:)

      Sil