Balkonda

Kasım 29, 2019



Mevsime dumanı tüten çay yakışıyordu. Ben soğuk yeşil çayımı alıp çıktım balkona. Az önce yağmur dökülüp geçmişti. Rüzgâr yaprakları hışırdatıyor,  geveze saksağanların sesi geliyordu uzaktaki dalların arasından. Bir ambulans sireni bozuyordu havayı. Bir varmış bir yokmuşluğumuzu anımsatırcasına.

Balkon benim huzurlu sığınağımdı. Sanki locaya oturmuş izliyordum dünyayı. Ağaçlar, kuşlar, bulutlardan oluşuyordu dünya. Pencereler uzaktaydı. Hava karardığında içimi  ısıtan sarı ışıklarını yakmak için oradaydılar sadece. Ambulansın sireni hâlâ yankılanıyordu.  Bir varmış bir yokmuşluğumuzu hatırlatırcasına.

Her geçen gün daha anlıyordum. Her geçen gün daha anlaşılmaz olduğunu.  Toplayıp, çıkartıyor, çarpıyor,  bölüyordum. Mühendis kafam bir işe yaramıyordu. Bir minik serçe cıvıldıyordu karşı çatıda . Bir baştankara en üst dallarda saklanıyordu. Rüzgâr kokuları ve sesleri taşıyordu. Dün, bugün, yarın havada aslılı. Bir çöp kamyonunun hırıltısı sardı ertafı. Bir varmış bir yokmuşluğumuzu hatırlatırcasına.

Yaşamak, başı sonu bilinmez bir macera. Her anını içime çekmeye çalıştığım. Bilinmezliğin heyecanı ve korkusunu taşıyoruz her adımda. Bir karga çığırıyordu diğerine. Uzaktan martılar kahkaha atıyorlardı. Çöp kamyonu tüm hırıltısıyla uzaklaşıyordu. Bir varmış bir yokmuşluğumuzu hatırlatırcasına.

Soğuk çayım içimi ürpertiyordu. Ve ateşini alıyordu aynı anda. On dakika durup sadece bakmak istemiştim ama kelimeler durmuyordu. Kelimeler hayat, kelimeler yoldu bana. Yaşadığımı yazarak mı sağlama alıyordum yoksa kendime mi bakıyordum satırlarda bilinmez. Saklanmış baştankaraların sesleri gelmeye başlıyordu Bir kırmızı araba geçiyordu sokaktan. Bir varmış bir yokmuşluğumuzu hatırlatırcasına.

Benzer yazılarım

28 Yorum yap

  1. Duygular...
    Ne kadar da güzel dökülmüş yazıya...

    YanıtlaSil
  2. Bu haller de geçiyor bunlar da hayata dair ama sessiz sakin bir köşede düşünmek de insana iyi geliyor ruha huzur veriyor sonra mı bir zaman sonra hayata dalıyor yine insan çünkü hayatttan alacağımız çok şey sınırlı vaktimiz var :) seviyorum seni tatlı hatun hayata anlam veremediğimiz anlarda da hayat güzel tekrar başın sağolsun kuzum zaman sadece merhem biliyorum yoksa hiç çare olmadı sadece merhem kabuk bağlatıyor o kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat çok güzel Hatice, güzelliği bir sonu olmasındandır belki de :)

      Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  3. Çok güzel ilk önce alıntı mı? dedim bayıldım tek kelimeyle harika kutlarım Handan.

    YanıtlaSil
  4. Hayat gibi olmuş o zaman, güzel ve hüzünlü :)

    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. baştankara, ilk defa duydum. meğerse kuşmuş.:)

    YanıtlaSil
  6. Kelimelerin susmasin canim

    YanıtlaSil
  7. Handan bu balkon insanı şair eder, yazar eder, aşık eder be!

    YanıtlaSil
  8. yazar olma yolunda ilerliyorsun canım, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada bir dökülüyor işte Özlem, keşke daha çok olsa.

      Sil
  9. ne güzel yazmışsınız, hislerinize sağlık valla..

    YanıtlaSil
  10. o güzel yüreğine selamlar sevgiler olsun güzel kadın ..ne kadar güzel yazmışsın öyle yüreğine sağlık bayıldım ..Bu güzel yazıyı okuyunca Bir Turgut Uyar şiiri geldi aklıma ..

    Bir sonbahar, bir sabah ve bir yağmur olacak
    Toprak ve insan kokularıyla,
    Uğultulu bir sarhoşluk içinde, yıllar için
    Başımı alıp gideceğim.

    Uzak Kaderler İçin Şiirin den ..
    Turgut Uyar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir şiirmiş, teşekkür ederim Özlem :)

      Sil
  11. Duygular ne güzel dile gelmiş, emeğinize sağlık 🤗

    YanıtlaSil
  12. Vay vay vay. Şair yanımızda mı vardı 😀 Çok güzel olmuş 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada çıkıyor işte ortaya. Teşekkür ederim :)

      Sil
  13. Balkon nelere kadirmiş Handan Hanım😊 Çok çok güzel yazmışsınız. Bir ılık duygu akıtıyor insanın içine, bir yandan da faniliyimizi hatırlatırcasına sarsıyor. Kalbinize sağlık. ❤

    YanıtlaSil