Yirmi Yıl Sonra

Ekim 07, 2019




Babaaa.. Yüyücem artık, yüyüt beni...

Minicik bir Handan'ın sesi geliyor seneler öncesinden.

Bana bugünümü verdiği kadar dünümü de saklamış babam.

Sesimi saklamış saatlerce kaydedilmiş bantlarda.

Görüntümü saklamış binlerce fotoğrafta.

Sıkılmadan yorulmadan saatlerce konuşmuş. Anlatmış. Öğretmiş.



Daha bir büyüdüğüm zamanlarda ise düşündükçe içimi ısıtan hatıralar bıraktı yüreğime.

Soğuk kış günlerinde sobamızın başında oyuncaklar yaptı bize. Çay kutuları, kaset kapakları kumandayla çalışan kapıları açılan içinde her türlü ayrıntısı olan arabalara, tahtalar oyuncak eve döndü. "Sabır bitti baba" sözünü duyduğunda bırakırdı o yarım haliyle oynamamız için. Kibrit kutularının içine yaptığı minik hikâyeler nasıl da büyülüydü.


Babam bize koskocaman sevgi verdi. Gizli kapaklı değil, açık açık, göstere göstere sevdi hep. Canım kızım canım oğlum dedi, gözlerinin içinde gördük hep o sevgiyi, sarıldı, okşadı. Yumurdu bizi. Her sabah uyandığımızda, her akşam yatmadan önce ve her işten dönüşünde öptük birbirimizi.

Babam engin bir bilgi deniziydi. Her şeyi sorabilirdik ona. Sadece edebiyat ve müzik de değil, matematikte trigonometri nedir bilirdi, elektrik devrelerini bilirdi, tarih keza. Her sorduğumuzu uzun uzun cevaplardı.

Elektrik kesildiğinde pillerden lamba yapardı bize. Agrandizörle fotoğraf tab ederken karanlık odasına girerdik kâğıdın üzerinde sihirli resimlerin oluşmasını izlemek için.


Ah akşamları "Milyonerciler" diye bizi kutu oyunu oynamaya çağırdığında ergendik, hiç canımız istemezdi ama hayır denmezdi babaya. Şimdi anlıyorum ki her defasında kahkahalarla geçen o oyunlar sayesinde birlikte vakit geçirmemizi sağlardı.

Şiirler ve şarkılar hiç eksik olmadı hayatımızdan. İçerideki odadan hep bir ud sesi ya da rebab sesi gelirdi. Hangi müzik aletini eline alsa çalardı babam. Sesi de çok güzeldi.

Futbol maçları izlerdik ailece. Dünya Kupası izlerken farklı ülkeleri tutardık birbirimizi kızdırmak için :)

Bizim evde hiçbir şey bozulamazdı. Babam tamir ederdi onu. Televizyondan cam gibi görüntü gelmeliydi. Radyoda parazit olmamalıydı. Küçükken şişe kırdığımda anneme "Baban tamir eder"  demişim, eminim istese onu da tamir ederdi :)

Yirmi yıl geçmiş öldüğünden beri. Hayatının en verimli zamanında gencecik ayrıldı aramızdan. Neler neler yapardı daha kim bilir.

Yüzlerce bestesini, şiirini, ses kayıtlarını, minik sımsıcak notlarını, kitaplarını bıraktı bize. Ve sımsıcak hatıraları.

Bugün başım dik, kendimden emin, kimseye muhtaç olmayan bir kadınsam "Benim güzel kızım, akıllı kızım" sözleri ile büyüdüğüm içindir.

Teşekkür ederim canım babacığım bana verdiğin bütün güzellikler için, birlikte geçirdiğimiz harika 29 yıl için,  kıjını çok sevdiğin için.

İyi ki doğdun.

Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. Yanıtlar
    1. Içten gelen dileklerin her din için aynı olduğunu düşünüyorum ama yine de sana yıllar önce anneannemin bana öğrettiği şeyi söyleyeyim. Toprağı bol olsun, müslüman olmayanlar için söylediğimiz bir sözmüş.

      Sil
  2. ne kadar yetenekliymiş, çok erken gitmiş..

    YanıtlaSil
  3. Bu konularda pek bir şey söyleyemem duygulanmaktan dolayı ama yazmak istedim. Çok şanslısınız böyle güzel bir babanız olduğu için...

    YanıtlaSil
  4. Allah rahmet eylesin.
    Ne mutlu ki size çok naif bir babanın biricik kızısınız.

    YanıtlaSil
  5. Babanın gidişi öyle bir kayıpdır ki, bir ömür yeri hiç dolmuyor. İyi ki, de diğer tarafa ebedi hayata inancımız var, bir gün kavuşacağımızı biliyoruz. Yoksa bu özlem deli eder insanı.

    YanıtlaSil
  6. Sonsuz bir sevgi vermiş en büyük hediye hayatta ☺️

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel şarkıymış, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. Ne hoş bir seda bırakarak gitmiş ama... Hem şarkıları, hem sen... Menzili mübarek, pür-nur olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  9. Handan, öyle güzel, öyle hüzel yazmışsın ki; ciğerimin telini titrettin.. Yattığı yer nur olsun inşallah babacığının..

    YanıtlaSil
  10. Mehmet, telefondan bakarken yorumları silmek yeni alışkanlığım oldu, inatla yanlışlıkla sil e basmış buluyorum kendimi ve o da hiç ikiletmeden siliyor :(

    Neyse en azından okumayı başarmıştım. Nur içinde yatsın babalarımız.

    YanıtlaSil
  11. Işıklar içinde uyusun babacığın, Allah gani gani rahmet eylesin...

    YanıtlaSil
  12. Bugün dünya kız çocukları günüymüş ve ben senin yazını bugün okudum. Özellikle ikinci fotoğraf içimi cız ettirdi. Ne kadar güzel yatmışsın babanın göğsüne. Anne olmak, bir kız çocuğu sahibi olmak değiştirdi beni. Artık böyle şeyler gözlerimi yaşartıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, anne olunca insanın yüreği başka sızlıyor Şule :)

      Sil
  13. Nurlar içinde yatsınlar. Güzel bir baba, güzel bir insan...

    YanıtlaSil