Üç Gündür Lök Gibi Yatıyorum

Ağustos 05, 2019


Şekil A 'da temsili ben :D

Lök erkek deveye deniyor bu arada, aşırı genel kültürlü bloğumda neler neler öğretiyorum gevezelik yaparkene de,  babababa. Hizmette sınır yok.

Konumuza dönersek,  ki bir konumuz var mıydı ben de bilmiyorum sayın okuyucu. İşte öyle lök gibi yatmaktayım. Aslen haftaya misafir gelecek, temizlik felan yapmam lâzım. Yalnız şöyle bişey var ki nasıl olsa şimdi yapsam haftaya kadar batıracak bizimkiler, beyhude bir çaba olcek yani.


Sabah tartıya çıktım.

Bak şimdi, cuma günü gezerken deli gibi yedim, kabul. Hatta öyle güzel deli gibi yedim ki, midemin gıdmıkcık küçülmemiş olduğunu fark ettim. Sanırsam belli yaştan sonra sarkan kol altlarının felan düzelmemesi gibi sarkmış mideler de toparlanıp küçülmüyor. Yani olaya getirdiğim bilimsel bakış açısı bu.



Neyse yine konu saptı.

Heh,  cuma yedim, kabul. Cumartesi pazar da hemen rejim moduna geçememiş olabilirim ama kesinlikle abartmadım. Bir kilo almak ne yaaaa.

O bir kiloyu üç aydır gram gram veriyodum ben. Yuh.

Yani eaaaah yeter demediysen düğüm çözme takıntım yüzündendir. Daralsam da derin nefes alıp o düğümleri açarı ben. Ve fakat olay kilo vermeyi geçip almamaya odaklansa daha iyi olacak sanırım. Yedi ay bitecek yakında yedi günde verdiklerimi geri alma kapasitem olduğunu görmekteyiz. Vay anasını sayın seyirciler.


İşte böyle.

Yarın sabah Metos dönüyor. On beş günü toplam on fotoğraf,  bir video ve üç günde bir mesajlaşma ile tamamladık. Gördüğünüz gibi evden çıkan ardına bakmıyor :D

Solumda yine bir çamaşır yığını belirmiş. Bizimkiler boşuna İtü mezunu ütücü demiyorlar bana. Bitmiyorrrrr.

Eveet, bu çok bilgilendirici yazı sonrası dağılabilirsiniz canlarım. Bzzzzzt bzzzzzzzzt.

Not: Ay şu bzzzzzt repliği hangi filmdendi diye takıldı aklıma, buldum. Bakayım bilen olacak mı :D

Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Benim midem küçük aslında. Hemen doyar. Ama ne hikmetse kilo almayı başarıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben doymuyorum Hüznün Tadı. Doyma duygum yok sanırım.

      Meyve falan mı çok yiyorsun acaba, o da kilo yapıyor çünkü.

      Sil
  2. bu lök gibi yatma bende de var ama hareket etmek lazım ara sıra:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabahları yürüdüm ama beeeen :) Hatta bu sabah pilatese de gittim. Ama onun dışında yattım hep, koltukla bütün oldum Özlem :)

      Sil
  3. Repliği hatırlayamadım Handan. Vefalı olmasını istemeyeceğimiz tek şey bizden ayrılan kilolarımız olsa gerek😀😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarda da bir vefa bir vefa, kürkçü dükkânına geri dönme halleri :)

      Sil
  4. Bir arkadaşımın soyadı Lök. Aklıma geldi , öylesine... :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Uzun zamandır blog olayına ara verdim ve bu ara hala devam ediyor. İşten ve güçten fırsat bulduğum anı değerlendirmekten başka elimden gelmiyor. Üç aydır deliler gibi ev tamiratı ve bahçe işlerinde çalışıyorum. 85 kg.dan 75 kg'a düştüm. Yani 10 kilo zayıfladım. Her ne kadar zayıflamak beni çirkinleştirse de ben halimden memnunum. Ancak giysilerden pantolonlarımla aram iyi değil.

    Bloğunuzu okuduktan sonra etkilendiğim için ben de son durumumu sizlerle yorumum aracılığıyla paylaşmak istedim. Gerçekten çalışarak, efor sarf ederek zayıflayabileceğime inandım. Öyle bahsettiğiniz gibi oturup kalmak hiç iyi değil. Hareket, hareket, hareket. Hani derler ya: Nerede hareket orada bereket" Çok doğru bir söylem.
    Selam ve dualarımla birlikte Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru diyorsunuz Recep Bey, hareketsiz zayıflanmıyor. Evden çıkıp bir bakkala gitmek bile oturmaktan iyidir.

      Sil
  6. çok keyif aldım okurken:) kilolarla da hepimizin başı dertte bir ay ugrasıp 4 kilo veriyorum mutfağın önünden geçerken bir kilo alıyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Boşuna, vermesi zor alması kolay demiyorlar kilolara. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E alması da bu kadar kolay olmasındı Hayalperest , bu ne yaaaa :)

      Sil
  8. Fifth element:) Ayıla bayıla kullanırdık beş cümlede bir, filmi de 10 defa falan izlemiştim zaten:)) Kilo verme işleri derin mevzular, hele ki belli bir yaştan sonra gerçekten zormuş. Tiroid değerleri, insülin direnci vs. gibi sağlık konularına baktırmışsınızdır eminim, yine de hatırlatayım dedim. Kolay gelsin dileklerimi iletiyor, sağlığınızı etkileyecek bir durum yoksa da koyverin gitsin diyorum:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet Fifth Element :) Ben de kaç kere izledim bilmiyorum :)

      Evet d vitamini eksikliği dışında bir şey çıkmadı bende, pek emindim oysa kilo vermeme nedeni çıkacağına :D

      Eklemlerim beni tartmadığı için başladım rejime. Ağrılar hayat kalitemi düşürüyordu. Şu anki kilom nispeten iyi ama geri almamak için rejime devam edeceğim sanırım :D

      Sil
  9. Kemaliyede de 'Lökhane' diye bir yer var :)) kuru dut ve cevizin yaklaşık 3 saat gibi makinede dövülüp macun haline getirilmesiyle yapılan yörenin geleneksel tatlısı: "LÖK TATLISI" :))
    Tatlı dövüle dövüle 'lök' gibi yayılıyor sanırım. Bu adı vermişler :)) Ben tadını beğenmiştim ama güzeldi çok! Lök deyince aklıma geldi bir an!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lök Tatlısı, şimdi sen deyince hatırladım,kesin senin bloğunda okumuşumdur :)
      Kuru dut ve ceviz, eminim nefis bir şeydir Esin :)

      Sil